Protesta i victòria del CF Reus al camp de l'Alcorcón

El CF Reus guanya al camp de l'Alcorcón (0-1) amb un gol de penal de Gus Ledes. Els roig-i-negres han protestat amb un minut sense jugar per la situació que viuen

Vídeo resum de l'Alcorcón-CF Reus (0-1) amb imatges de LaLiga123TV

AlcorconReus1819

El CF Reus Deportiu ha guanyat per 0 a 1 al camp de l'Alcorcón, fins aquesta jornada líder de la categoria, després d'un partit que s'ha decidit des dels onze metres gràcies a un gol de Gus Ledes. El duel ha quedat marcat per l'expulsió de Bellvís en el minut 19 i per la protesta del conjunt entrenat per Xavi Bartolo en el primer minut d'encontre. El triomf, una alegria sobre la gespa, serveix per donar una alegria esportiva a una plantilla durament maltractada pel club.

Protesta i alegria parcial

La imatge del cap de setmana en el futbol estatal serà, sense cap mena de dubte, la protesta que ha protagonitzat el CF Reus sobre la gespa del Municipal de Santo Domingo. Tot i que LaLiga desbloquejarà part dels diners retinguts al club per a què aquest pugui pagar les nòmines pendents als futbolistes i així evitar la desintegració d'un dels integrants de la competició, la plantilla està farta de la situació que es troba vivint i ha mostrat el seu malestar sobre la gespa del camp madrileny plegant-se de braços en el primer minut de partit. El matx ha començat però el CF Reus no ha disputat cap acció, ajuntant-se els onze futbolistes en el cercle central i veient com el rival i el públic present els donava suport.

No ha estat fins al segon minut de partit quan els homes de Xavi Bartolo han començat a competir. I quan ho han fet, han començat a donar la primera alegria a la necessitada parròquia ganxeta. Els reusencs han saltat valents al terreny de joc i han buscat la diana amb Querol i Alfred, novetats en l'onze, per les bandes. Tot i que l'Alcorcón ha generat el primer ensurt del matx en una errada de Catena, els del Baix Camp han forçat diferents llançaments de cantonada fins que en un d'aquests ha arribat el premi. Alfred ha rematat al travesser i el refús ha arribat a la frontal. El xut ha acabat amb Bellvís, lateral esquerrà de l'Alcorcón, traient la pilota de sota dels pals amb la mà. Ais Reig no ha dubtat en assenyalar penal i expulsió, acabant la jugada amb el 0 a 1 de Gus Ledes des dels onze metres.

Els jugadors de l'Alcorcón protesten el penal advers xiulat
Els jugadors de l'Alcorcón protesten el penal advers xiulat | LaLiga123 TV

Seguretat defensiva

Tot i que l'Alcorcón ha buscat la reacció, aquesta no ha arribat en els 90 minuts. Els madrilenys han anat augmentant la pressió ofensiva en el segon temps malgrat que han jugat amb un futbolista menys. El que era líder fins aquesta jornada i que no havia rebut un gol com a local des de la primera jornada de lliga, ha anat ampliant el seu domini en el segon temps amb el pas dels minuts davant un CF Reus que com més pròxim veia els tres punts, més enrere defensava.

Els moviments des de la banqueta eren clars: l'Alcorcón treia al camp Nono i Pereira i el CF Reus posava a Bastos i Domínguez en el lloc d'homes com Querol i Ricardo. Així i tot, els del Baix Camp no han renunciat al 0 a 2 buscant els contraatacs. Els roig-i-negres, sempre perillosos quan s'avancen en el marcador i més quan el rival juga amb inferioritat, han mostrat la seguretat defensiva tan enyorada i han conservat el triomf fins al final. El davanter local Juan Muñoz convertia una pilotada llarguíssima en una ocasió de gol després d'un gran control. El xut, desviat per Èdgar Badia amb els peus per evitar l'empat en el minut 59. L'altra ocasió més clara del matx, per un Fran Carbia que ha tingut el 0 a 2 en les seves botes en el minut 87 i un Ángel Bastos que ha enviat la pilota al travesser en el 94.

Ricardo Vaz en una acció del matx
Ricardo Vaz en una acció del matx | LaLiga123 TV

Finalment els tres punts han viatjat a Reus en un encontre on no s'esperaven. Ni per la situació extraesportiva, ni pel rendiment sobre la gespa ni pel nivell del rival. Sigui com sigui, els de Bartolo han tornat a imposar-se en un partit després de quatre derrotes seguides i sis jornades sense guanyar. Tot i sumar el triomf, els ganxets no poden sortir de la zona de descens amb els setze punts que ara sumen. La pròxima cita,  dissabte vinent a les 18.00 hores a l'Estadi contra el Córdoba.