Bernabé, desesperat davant la debacle grana

Així no mereixen salvar-se

El Nàstic perd al camp de l’Almeria (3-0) on torna a demostrar que no mereix salvar-se després d’un pèssim encontre que deixa els grana a nou punts de la salvació

Bernabé, enfadat davant la derrota contra l'Almería (3-0) | Juan Sánchez / La Voz de Almería

Així no mereixen salvar-se. Pot semblar un titular de crònica dur i sagnant però és una realitat com un temple després de la derrota del Nàstic per 3 a 0 al camp de l'Almeria. Un equip que vol aconseguir la permanència tenint només 27 punts en la jornada 34 no es pot permetre el luxe de perdre i fer-ho com ho ha fet: regalant dos gols en una jugada idèntica i on la passivitat defensiva ha quedat demostrada per enèssim cop aquesta campanya. Queden 24 punts en joc i només s’arribarien als 50 punts si es guanya tot. Tot, de forma literal. Salvar-se és utopia i és totalment impossible jugant com s’ha jugat a Almeria. Derrota vergonyant d’un equip conseqüència de males decisions esportives en els darrers anys i que provocaran un paupèrrim descens a Segona B.

La moto d’Enrique, sense benzina

Enrique Martín, tècnic del Nàstic, assegurava dijous a la sala de premsa del Nou Estadi que el seu equip, després de la derrota a Saragossa, era un altre. Que s’encetava una lliga de deu partits i que tot el que havia succeït en el passat es podia obviar. Malauradament s’ha tractat d’un altre miratge, un nou discurs buit de l’entrenador navarrès que segueix defensant l’indefensable d’un grup de futbolistes que ni està ni se’ls espera en la seva gran majoria.

Uche pressiona la sortida de la pilota de l'Almeria
El Nàstic ha patit una nova dura i lletja derrota (3-0), en aquest cas al camp de l'Almeria | Juan Sánchez / La Voz de Almería

L’encontre a l’Estadio Juegos del Mediterráneo només ha durat uns vint minuts, aquells on els grana han mostrat la seva millor versió. Una versió molt conformista on s’ha estat millor que l’Almeria però sense crear excessiu perill ni ser extremadament superior al seu rival. En el millor moment del matx, el Nàstic només es mereixa empatar. I el pitjor encara havia d’arribar. La desfeta començava a gestionar-se en el minut 35. Una pèrdua de Luis Suárez a l’àrea de l’Almeria provocava l’inici d’un contraatac que ha acabat amb una centrada a la banda esquerre i una rematada de cap d’Álvaro davant la passivitat de Villanueva. El veneçolà, nou centímetres més alt que el seu rival, ni ha saltat per evitar la rematada de cap del davanter il·licità.

Sentència abans del descans

No ha tardat gaire l’Almeria en sentenciar l’encontre. El 2 a 0, una repetició del primer. Una centrada des de la banda esquerre era rematada per Álvaro Giménez amb el peu dins de l’àrea petita entre Noguera i Villanueva. Quedava tota la segona meitat per disputar-se però era inútil per a un conjunt que només ha marcat quatre gols com a visitant en els divuit partits jugats lluny de Tarragona, un registre extremadament vergonyant. Enrique Martín ha donat entrada a Kanté en el lloc de Palanca durant el temps de descans, canvi que no ha servit de res: ni s’ha marcat cap diana ni s’ha impedit el tercer gol local.

El Nàstic ha estrenat la quarta equipació
El Nàstic ha estrenat a l'Estadio Juegos del Mediterráneo la quarta equipació | Juan Sánchez / La Voz de Almería

Juan Carlos, en el minut 51, es plantava davant Bernabé i aconseguia batre el porter grana per posar el definitiu 3 a 0 d’un equip incapaç de generar cap ocasió de gol important al llarg dels segons 45 minuts. Només una pilota penjada a l’àrea que ha tocat el travesser per sobre ha inquietat René Román. Inclòs els andalusos han pogut golejar molt durament els tarragonins. La manca d’encert en els metres finals ha impedit una escandalosa derrota nastiquera.

Amb aquest resultat i després de la victòria de l’Extremadura a Málaga, el Nàstic queda a nou punts de la permanència. Si el Lugo guanya a Córdoba demà diumenge a les 18.00 hores, la salvació quedarà a deu. Nou pas enrere, ara ja quasi definitiu, per ensorrar els pocs arguments positius després del triomf contra el Numancia. La pròxima cita, dissabte vinent a les 18.00 hores contra l’Sporting al Nou Estadi.