El Nàstic suma a Cadis un punt que sap a poc

El conjunt grana empata al Ramón de Carranza en un duel on comença perdent amb un polèmic penal, empata amb Luís Suárez i es queda a les portes de remuntar

Rocha conversa amb José Mari al final del partit
Rocha conversa amb José Mari al final del partit | LaLiga123 TV

El Nàstic ha sumat un punt al camp del Cádiz després d'empatar (1-1) en un encontre on ha començat oferint la seva pitjor versió, ha vist com un penal dubtós de Djetei acabava sent l'1 a 0 mitjançant Aketxe i on Luís Suárez empatava en el minut 32 en la primera ocasió nastiquera de l'encontre. Els tarragonins, millors en el segon temps, no han pogut traduir la superioritat i s'han hagut de conformar amb un punt que té cert regust a amarg.

Desapareguts en un dolent inici de matx

El Nàstic ha encetat el matx com havia demanat José Antonio Gordillo que no es fes. Els grana no han estat protagonistes del joc, s'han vist superats en domini, possessió i arribades per un Cádiz que ben d'hora avisaria amb una pilota al travesser. Una centrada enverinada de Matos acabava estavellant-se en la fusta d'un Isaac Becerra que, des de la distància, veia com l'àrbitre assenyalava un dubtós fora de joc de Luís Suárez en el minut 12 que deixava l'uruguaià sol davant el porter local Cifuentes.

I del possible gol grana, a la jugada polèmica del primer temps. Un llançament de cantonada a favor del Cádiz ha acabat amb una agafada de samarreta de Djetei a un jugador rival. L'acció, contemplada per l'àrbitre Ais Reig, ha acabat amb el col·legiat valencià assenyalant el punt de penal. La pena màxima ha estat executada sense contemplacions per un Aketxe que aixecava el públic del Ramón de Carranza amb l'1 a 0. La diana ha deixat KO un Nàstic que ha estat totalment desaparegut sobre el verd durant uns quants minuts. El Cádiz, sense fer gaire, jugava còmode i s'aproximava a Becerra.

Empat i reacció sense premi final

No ha estat fins al minut 32 que els grana han trobat la porteria de Cifuentes. En el primer xut entre els tres pals, Luís Suárez veia porteria. Coris es desmarcava per la banda dreta, Figueras el veia i li posava la pilota. La centrada del jugador cedit pel Girona acabava amb un control de Suárez per batre Cifuentes amb un lleuger toc. La diana ha donat pas als millors minuts dels grana al Carranza. Uns minuts que han pogut acabar quan Álex Fernández ha fregat el 2 a 1 amb un xut que ha marxat llepant el pal esquerre de Becerra.

El Nàstic ha estat superior al Cádiz en bona part dels segons 45 minuts. Els grana han tingut més la pilota tot i que el repartiment d'ocasions de gol ha estat equilibrat. Així i tot, els grana marxen del Ramón de Carranza amb la sensació que l'equip podria haver guanyat contra un rival que està sent força qüestionat per l'afició local. Els gaditans han gaudit de més corners, han pressionat la defensa grana en els darrers minuts de l'encontre però ha estat Uche, en el minut 92, qui ha pogut trencar l'empat. El nigerià s'ha quedat sol davant Cifuentes però el seu xut defectuós ha estat aturat sense problemes pel porter local.

Amb aquest resultat, el Nàstic seguirà una setmana més en la zona de descens. Ara els grana sumen sis punts i se situen a un de sortir de la zona de descens, plaça que marca precisament el Cádiz amb set. La pròxima cita del Nàstic serà diumenge vinent a les 18.00 hores amb la visita de l'Alcorcón al Nou Estadi.

Cádiz CF

Cifuentes, Correa, Keco, Ramos, Matos, José Mari, Álex, Aketxe (Barco 67'), Agra (Salvi 57'), Vallejo (Jairo 57') i Lekic

Becerra, Figueras (Salva 85'), Djetei, Cadamuro, Abraham, Fali, Rocha, Tete, Coris (Omar 78'), Suárez (Barreiro 67') i Uche

1-0 / Aketxe (15')

1-1 / Suárez (32')

Per als locals Salvi (68'), Álex (89') i per als visitants Djetei (14'), Figueras (21'), Uche (41'), Omar (90')