Derrota immerescuda del CF Reus davant l’Osasuna

El CF Reus cau derrotat per 0 a 1 contra el CA Osasuna en un duel on la falta de definició en atac ha condemnat un bon equip roig-i-negre

Brandon ha pogut fer el 0 a 2 abans del descans
Brandon ha pogut fer el 0 a 2 abans del descans | Laia Solanellas

El CF Reus tanca l’any 2018 perdent per 0 a 1 contra el CA Osasuna, derrota immerescuda de l’equip de Xavi Bartolo després d’un encontre on un detall puntual ha acabat condemnant els de la capital del Baix Camp. Si cert és que els navarresos han gaudit de diferents ocasions per sentenciar l’encontre, Els reusencs n’han tingut moltes més i millors per, com a mínim, acabar puntuant.

El CF Reus perdona, l’Osasuna marca

El primer temps a l’Estadi Municipal ha estat un dels més injustos amb el CF Reus des de l’inici de temporada. El conjunt roig-i-negre, que segueix patint situacions extraesportives que podria alterar el rendiment sobre el terreny de joc, ha estat superior en bona part dels primers 45 minuts als navarresos. Les ocasions més clares han estat pel conjunt entrenat per Xavi Bartolo. La primera contundent arribava en el minut 14 amb una centrada de Carbonell que un defensor d’Osasuna ha tret sota pals quan Linares es disposava a avançar el CF Reus.

El CA Osasuna celebrant el gol de Juan Villar en el minut 29
El CA Osasuna celebrant el gol de Juan Villar en el minut 29 | Laia Solanellas

La segona, en el minut 27. Una bona jugada col·lectiva roig-i-negra era rebutjada novament sota pals per un Osasuna que en la següent jugada no ha perdonat. Una engaltada de Juan Villar amb la cama dreta ha acabat amb l’esfèric colant-se per l’escaire esquerre de la porteria d’Èdgar Badia. L’Estadi, que encara es trobava lamentant l’ocasió que semblava l’1 a 0, es topava amb la realitat i se situava per sota en el marcador. El pobre estat de la gespa tampoc ha ajudat un CF Reus que podria haver marxat al descans amb un duríssim 0 a 2 si no fos perquè Èdgar Badia ha realitzat una gran aturada a Brandon quan aquest s’ha quedat sol davant el porter ganxet en el minut 43.

Canvi de rols, idèntic resultat

El CF Reus ha vist com els rols en el partit es capgiraven en bona part dels segons 45 minuts. L’equip de Xavi Bartolo ha patit les intencions d’Osasuna de sentenciar el partit. Els navarresos han gaudit de diferents ocasions per marcar el 0 a 2. David Garcia, en el minut 61, enviava desviat un bon cop de cap. En la següent jugada, Torres assistia Nacho Vidal per realitzar una centrada al segon pal que acabava amb Clerc enviant una canonada al travesser.

Mario Ortiz ha estat un dels perjudicats pel mal estat de la gespa del Municipal | Laia Solanellas

L’atacant Rubén Garcia també disposava de la seva oportunitat per marcar en el minut 73. Un xut amb la intenció de batre Badia entre les cames ha acabat amb el barceloní rebutjant l’esfèric. Ha estat a partir d’aquí quan els ganxets han posat tota la carn sobre la graella i s’han abocat a l’atac. Bastos, que acabava d’entrar a la gespa, rematava de cap en una acció que acabava en un corner que rematava Querol per a què, sota, pals, l’Osasuna tornés a evitar l’empat reusenc.

Reacció sense premi final

La constant pressió del CF Reus ha acabat forçant l’expulsió de Carlos Clerc, qui ha vist dues targetes grogues en un interval de deu minuts. Tot i que els del Baix Camp ho han intentat de totes les maneres, el marcador no s’ha mogut i, immerescudament, els de Xavi Bartolo no sumen cap punt davant un Osasuna quelcom més efectiu. Cal destacar que en el llarg temps afegit (sis minuts), Fran Carbia ha perdut el coneixement després d’una jugada en atac que ha acabat amb el tarragoní a terra, rebent les assistències mèdiques i sent retirat en llitera.

Carbonell ha tornat a la titular davant el CA Osasuna
Carbonell ha tornat a la titular davant el CA Osasuna | Laia Solanellas

La pròxima cita del CF Reus ja serà l’any vinent. Diumenge de Reis a les 20.00 hores al camp del Málaga. La plantilla marxa ja de vacances i tornarà a la feina el dissabte 29. Abans, caldrà resoldre altres qüestions com el pagament als futbolistes que van denunciar a finals de setmana.

CF Reus

Badia, Moore (Bastos 78’), Olmo, Catena, Mikel (Borjita 60’), Ledes, Mario, Carbonell (Fran 70’), Ricardo, Querol i Linares

Osasuna

Rubén, Vidal, David Garcia, Unai, Clerc, Oier, Pérez, Rubén Garcia (Xisco 83’), Torres, Villar (Barja 75’) i Brandon (Flaño 86’)

0-1 / Villar (29’)

Per al local Ledes (34’) i per als visitants Oier (30’), David Garcia (63’), Clerc (68’), Rubén (80’), Barja (84’) i Clerc (85’)