El CF Reus guanya el Girona (1-0) i s'emporta el Trofeu Ciutat de Reus

ReusGirona1819, CF Reus, Trofeu Ciutat de Reus, Girona FC
Fran Carbia celebra amb Linares el gol del triomf | Joan Alfons López

Millor presentació, quasi impossible. El CF Reus ha guanyat (1-0) el Girona FC de Primera Divisió en el primer i únic partit de pretemporada que es disputarà aquest estiu a la capital del Baix Camp. Els roig-i-negres, teòricament inferiors per la diferència de categoria, no només han equilibrat les forces sinó que han estat superiors en bona part de l'encontre.

Sense diferències de categoria

Ambdós equips, tot i que jugar en categories diferents, han mostrat una igualtat sorprenent per alguns i esperada per d'altres tenint en compte el període de pretemporada. Sigui com sigui, el CF Reus de Xavi Bartolo ha plantat cara al rival i ho ha fet amb les seves armes: pilota i futbol sense rebutjar a la velocitat i verticalitat. Els ganxets, amb una alineació on la defensa era completament nova respecte a la de fa uns mesos, han mostrat senyals de la solidesa defensiva de la campanya passada amb certs detalls que s'han de corregir, tot i que es poden entendre davant l'entitat d'un rival que ha atacat amb homes que fins fa un mes jugaven el Mundial de Rússia com Stuani i Mojica.

CF Reus i Girona volien jugar amb la pilota als peus i ho han aconseguit repartint-se el protagonisme fins que una jugada lluitada ha donat premi a la parròquia reusenca. Una pilotada llarga lluitada per Fran Carbia ha acabat amb una centrada que, després d'una important errada de la defensa visitant, ha acabat amb l'esfèric a peus d'un Linares que només ha hagut d'empènyer l'esfèric al fons de la xarxa. L'home gol, fitxat per aportar l'olfacte de 'killer', ha complert amb el seu paper en el primer partit davant el seu nou públic.

ReusGirona1819, CF Reus, Trofeu Ciutat de Reus, Girona FC, Gus Ledes
Gus Ledes rep la pressió d'un rival pel domini de la pilota | Joan Alfons López

Nul·la reacció visitant

El gol ha fet despertar el Girona però no amb la suficient contundència per a empatar. És més, el CF Reus no s'ha sentit inferior en cap moment i ha mantingut la seva lluita quan ambdós equips competien onze contra onze i quan els gironins s'han quedat amb un menys per expulsió d'Stuani en el minut 39. L'uruguaià, per protestar, ha vist la vermella directa i ha visitat el vestidor abans d'hora.

El segon temps, amb diferència numèrica sobre el camp i amb la presència d'Isaac Cuenca sobre la gespa, ha donat via lliure a un CF Reus més dominador de la pilota i perillós al contraatac. L'equip d'Eusebio no ha donat senyals de poder empatar el matx i el de Xavi Bartolo ha mostrat la seva millor versió. Linares ha estat a punt de marcar el 2 a 0 en el minut 54 després d'una bona assistència de Domínguez. El xut de l'exjugador de l'Oviedo ha estat rebutjat per Gorka Iraizoz quan el gol es començava a cantar a les graderies de l'Estadi.

El trofeu s'ha quedat a casa | Joan Alfons López

El gran reguitzell de canvis en els segons 45 minuts ha permès veure un equip totalment nou amb l'única excepció d'un Juan Domínguez que ha aguantat quasi els 90 minuts. Ha aguantat Domínguez i un CF Reus que no ha patit en excés per conservar un triomf de prestigi i que, més enllà d'aconseguir-ho contra un equip de Primera, dona motius per creure que l'equip tornarà a donar guerra en la categoria de plata. D'aquesta manera, el CF Reus deixa una molt bona impressió en el primer i únic partit com a local d'aquesta pretemporada. El pròxim duel ganxet serà diumenge a la tarda al camp del València Mestalla, enfrontament que serà el darrer test abans del debut a la lliga al camp de Las Palmas.