CF Reus i Nàstic es reparteixen un punt amb diferent regust de boca

El CF Reus i el Nàstic empaten (1-1) en un matx on els tarragonins s'avancen amb un gol d'Albentosa i els reusencs empaten mitjançant Linares

Fali brega amb Mario Ortiz per aguantar la possessió de la pilota
Fali brega amb Mario Ortiz per aguantar la possessió de la pilota | Laia Solanellas

Repartiment de punts entre el CF Reus i el Nàstic en el primer derbi del Camp de Tarragona d'aquesta temporada. Ambdós conjunts s'han hagut de conformar amb un únic punt després d'un duel on els pelacanyes han estat millors en part del primer temps però han vist com la reacció reusenca en el segon temps l'ha impedit extreure un resultat més positiu d'un Estadi que ha acabat ovacionant la feina dels seus jugadors on, tot i la falta de profunditat de banqueta, han buscat el gol del triomf fins al minut 94.

El Nàstic colpeja primer en un bon primer temps

CF Reus i Nàstic saltaven sobre la gespa de l'Estadi Municipal amb els objectius ben clars. Els roig-i-negres a proposar el seu futbol habitual i els grana a evitar-ho per anul·lar primer el rival i després intentar proposar el seu joc. Però avui els reusencs no s'han trobat còmodes sobre la gespa i les primeres inestabilitats han arribat en el minut 6. Una deixada enrere roig-i-negra ha deixat sol a Uche davant Badia. Villanueva, ràpid en la recuperació, ha impedit la còmoda rematada del nigerià.

El primer avís era grana però la resposta ha estat reusenca. Una centrada de Mario en el minut 8 era rematada per l'avui titular Moore, provocant un gran ensurt a un Isaac Becerra que ha rebutjat a corner com ha pogut. Els del Baix Camp semblaven reaccionar i l'afició acompanyava, tot i que el pas dels minuts ha confirmat que avui no era el dia de l'equip de Xavi Bartolo. El Nàstic ha despertat, ha aconseguit anul·lar les virtuts dels ganxets i, de mica en mica, ha imposat perill. Un perill que s'ha traduït en gol en el minut 20. Una centrada de cantonada de Márquez era rematada per Albentosa. La rematada ha anat a la base del pal de Badia i ha anat dins.

Els jugadors del Nàstic celebren el gol d'Albentosa en el minut 20 de partit
Els jugadors del Nàstic celebren el gol d'Albentosa en el minut 20 de partit | Laia Solanellas

Ha estat una acció no exempta de polèmica. Els roig-i-negres han demanat fora de joc d'Uche per tenir la intenció d'anar a rematar la pilota en possible posició de fora de joc. Moore, que marcava el nigerià, també ha estat partícip de la jugada, podent arribar a tocar fins i tot l'esfèric abans d'entrar entre els tres pals de Badia. El gol ha donat ales al Nàstic i ha potenciat les seves virtuts. Pressió elevada i efectiva davant un CF Reus que patia errades inèdites en els darrers anys amb imprecisió a l'hora de crear futbol. Davant aquest panorama, els de José Antonio Gordillo han gaudit dels millors minuts. Tete Morente obligava Badia lluir-se per evitar el 0 a 2 en el minut 38, acció que ha precedit un escalfament de partit amb accions polèmiques entre jugadors d'ambdós equips.

El CF Reus desperta en el segon temps

El públic local ha hagut d'esperar a la segona meitat per començar a somriure. L'inici de la represa ha estat de color roig-i-negre i els de Xavi Bartolo ho han aprofitat. Una bona jugada col·lectiva ha acabat amb una magnífica assistència d'Alfred Planas per un Linares que, dins de l'àrea, ha engaltat un xut que s'ha colat entre els tres pals de Becerra. L'Estadi esclatava i recuperava els ànims després d'un primer temps deficient.

Tot i que el gol de Linares ha donat aire al CF Reus, el pas dels minuts ha anat transformant el matx. El Nàstic movia banqueta i introduïa homes com Barreiro o Rocha. Per la seva part, els ganxets intentaven donar aire a l'atac amb la presència d'Adrià Arjona. Les lesions de Carbonell i Ricardo per part del Reus han limitat la profunditat de banqueta roig-i-negre, amb l'única presència de dos jugadors del filial com a recanvis ofensius.

Linares celebra el gol de l'empat
Linares celebra el gol de l'empat | Laia Solanellas

Però si per alguna cosa es caracteritza el CF Reus és per lluitar contra les adversitats. Els ganxets han quallat un millor segon temps que el Nàstic. Han tingut la pilota, han creat més perill davant la porteria rival i han lluitat fins al darrer minut del descompte pels tres punts. Per la seva part, els grana només han pogut crear perill en el segon temps amb un xut de falta de Rocha. La resta de la feina ofensiva, inexistent o inoperant. La pròxima cita del  CF Reus serà diumenge vinent a les 18.00 hores visitant el camp de l'Almería mentre que el Nàstic tornarà al Nou Estadi diumenge a les 20.00 hores per rebre el Deportivo.

CF Reus

Badia, Moore, Villanueva, Catena, Herrera, Ledes, Domínguez (Bastos 80'), Mario, Alfred (Arjona 67'), Fran (Enri 84') i Linares

Nàstic

Becerra, Iván López, Cadamuro, Albentosa, Abraham, Fali, Márquez (Rocha 62'), Tete, Coris (Omar 82'), Suárez (Barreiro 64') i Uche

0-1 / Albentosa (20')

1-1 / Alfred (50')

Per als locals Linares (42') i Villanueva (54') i per als visitants Tete (39'), Fali (42'), Barreiro (84') i Cadamuro (90')