El CF Reus suma un treballadíssim punt contra el Zaragoza

Els homes de Bartolo aconsegueixen, tot i les baixes pel límit salarial, sumar un punt contra el Zaragoza. La gran tasca en defensa, clau en la lluita contra els elements

ReusZaragoza1819, CF Reus, Zaragoza
Benito ha tornat a jugar a l'Estadi Municipal | Laia Solanellas

Treballar i callar. Aquesta era la clau que Fran Carbia comentava durant la setmana a TarragonaDigital  per definir el seu èxit. Aquest dissabte contra el Zaragoza, els reusencs han exportat aquesta clau a tot l'equip i el sacrifici comú, el treball col·lectiu i la unió davant les adversitats ha permès al CF Reus sumar un treballadíssim punt davant el conjunt aragonès, convertint aquest primer 0 a 0 de la temporada en el primer punt que arriba al caseller. Un punt celebrat relativament dins del camp i molt saborós des d'una graderia entregada en un matx on també han lluitat per no sentir-se visitants davant l'allau d'aficionats aragonesos.

Lluita roig-i-negra per aguantar el tipus

Els primers 45 minuts han confirmat allò que es podia sospitar de l'actual plantilla del CF Reus i que s'ha mantingut respecte a la temporada anterior: són uns lluitadors nats. L'equip de Xavi Bartolo ha plantat cara al potent Real Zaragoza i han aconseguit frenar l'embranzida aragonesa que ha rebut el suport de més de 500 dels seus seguidors des de la graderia. Pombo, en el minut 7, quallava una magnífica jugada individual que provocava el primer ensurt a la parròquia local, avui en inferioritat ambiental.

Alfred Planas, una de les sensacions de l'estiu i d'aquests dos primers partits, començava l'encontre quallant una bona actuació i provocant alguna acció com la del minut 14. Una centrada seva des de la banda esquerra acabava amb una rematada de cap que rematava de forma fluixa Carbonell a les mans de Cristian Álvarez. Amb el pas dels minuts, el Zaragoza ha anat augmentant el ritme, la possessió i la sensació de perill, tot i que ho ha fet sense encert entre pals. Una rematada de cap de Grippo, fàcil d'aturar per Badia, ha estat l'ocasió més perillosa dels d'Imanol Idíakez abans del descans.

Villanueva ha estat un dels jugadors més destacats del CF Reus  | Laia Solanellas

Villanueva imperial

El segon temps ha mantingut el guió del primer amb l'afegit que al CF Reus han començat a pesar-li les cames en el darrer tram d'encontre. L'esforç ganxet ha tingut les seves conseqüències tot i que la gran tasca defensiva, liderada per un imperial i encertadíssim Mikel Villanueva, han mantingut el zero en la porteria d'Èdgar Badia. El veneçolà ha esdevingut clau a l'hora de tallar passades en profunditat que podien deixar sols els jugadors del Zaragoza davant la porteria ganxeta i ha impedit, en jugades a pilota aturada, qualsevol ensurt.

Faltant quinze minuts per al final del matx i conscient de l'exigència del rival davant un equip on ha començat a passar factura el desgast físic, el tècnic roig-i-negre Xavi Bartolo ha decidit reforçar la defensa canviant un notable Planas per Gonzalo Pereira. El canvi de sistema a un visible 5-3-2 no ha impedit que els del Baix Camp lluitessin pel triomf en els deu minuts finals. Fran Carbia, en el minut 86, aconseguia gaudir de la millor ocasió quan es trobava una pilota dins de l'àrea que no podia rematar amb precisió per la rapidesa de l'acció.

Malgrat que uns i altres ho han intentat, el CF Reus ha aguantat el tipus i ha aconseguit mantenir el resultat inicial per sumar el primer punt de la temporada en unes circumstàncies extremes davant un rival de molta exigència. La pròxima cita dels roig-i-negres serà dissabte vinent, 1 de setembre, a les 18.00 hores quan es visitarà el Martínez Valero d'Elx en el matx corresponent a la tercera jornada de Segona Divisió.

L'afició aragonesa ha estat molt més sorollosa que la local tot i trobar-se en inferioritat numèrica | Laia Solanellas

CF Reus

Badia, Bastos, Catena, Villanueva, Borja, Ledes, Carbonell (Enri 65'), Domínguez, Ortiz, Alfred (Pereira 74') i Fran (Ricardo 86')

Real Zaragoza

Álvarez, Benito, Muñoz, Grippo, Lasure, Verdasca (Soro 84'), Ros, James, Buff (Papu 69'), Gual i Pombo (Álvaro 77')

Per als locals Ledes (42') i per als visitants Buff (54'), Pombo (74'), Grippo (81')