El CF Reus torna amb les mans buides del camp del Deportivo

Els roig-i-negres perden per 2 a 0 davant el Deportivo amb un gol abans del primer minut de partit i un altre en fora de joc

Vídeo resum de la derrota del CF Reus al camp del Deportivo (imatges de LaLiga123 TV)

El CF Reus s'ha trobat massa aviat amb un gol en contra

Era difícil i els pronòstics s'han complert. El CF Reus no ha pogut extreure res de positiu de la visita al RC Deportivo en un duel on ha quedat fortament marcat per dues accions claus: un primer gol advers quasi sense temps a respirar i el segon, el de la sentència, en posició de fora de joc, sent novament una errada arbitral que costa una diana en contra.

38 segons i a contracorrent

El CF Reus només ha pogut conservar el resultat inicial en el primer minut. Encara no s'havien complert els 40 segons d'encontre quan la primera acció ofensiva del Deportivo ha acabat al fons de la xarxa. Els gallecs, en una brillant jugada combinativa al primer toc, han enviat l'esfèric al fons de la xarxa gràcies a Carlos Fernández quan el temps de tempteig no havia començat ni el públic encara acabava de prendre seient a les graderies. La clatellada ha deixat estabornit l'equip de Xavi Bartolo, qui segons després podria haver rebut una nova galleda d'aigua freda. Quique, en una internada per la banda dreta, enviava un potent xut ben a prop de la base del pal dret d'Èdgar Badia.

Pereira intenta rebutjar una centrada a l'àrea
Pereira intenta rebutjar una centrada a l'àrea | Fernando Fernández / Riazor.org

El potent Deportivo saltava sobre la gespa demostrant contundència i qualitat, provocant uns minuts d'incertesa a un conjunt roig-i-negre que no sabia com aturar les ràpides combinacions en la punta d'atac tot i apostar per un sistema amb cinc defenses. No ha estat fins al pas dels minuts quan el CF Reus ha recuperat el color i ha començat a practicar el seu futbol per intentar equilibrar el duel en el marcador. Així i tot, l'únic que s'ha aconseguit és veure com ambdós equips es contrarestaven i provocaven un encontre sense ocasions, amb un joc lent i gens vistós.

Sentència en fora de joc

Xavi Bartolo ha apostat durant el descans per mantenir l'alineació i el sistema per intentar la remuntada o, com a mínim, empatar. Tot i que l'inici dels del Baix Camp en el segon temps no ha estat tant negatiu com el del primer, la sentència gallega arribava en el minut 53 i ho feia, per acabar-ho d'adobar, en fora de joc. Una passada en profunditat des del centre del camp acabava a peus de Pedro Sánchez, deslligat del seu defensor a qui tenia per darrere provocant la posició antireglamentària. L'àrbitre assistent no ha vist l'acció, el joc ha seguit i l'atacant dels gallecs ha batut a plaer un Èdgar Badia que veia com el partit es posava més coll amunt.

Pereira intenta aturar l'atac d'un rival
Pereira intenta aturar l'atac d'un rival | Iris Miquel / ElDesmarque

No li ha quedat una altra opció a Bartolo de sacsejar l'equip. I ho ha fet en la màxima expressió: realitzant un triple canvi. L'entrada d'Alfred, Carbonell i Herrera sobre la gespa han provocat un canvi de sistema que no ha servit per remuntar l'encontre davant el potent Deportivo. Els locals han pogut ampliar més el marcador quan Carlos Fernández ha enviat la pilota al pal dret de Badia després d'una rematada de cap en el minut 72.

La millor versió roig-i-negra ha arribat en la recta final de l'encontre. Els homes de Xavi Bartolo s'han fet dominadors absoluts del matx i fins i tot Mario Ortiz ha pogut retallar diferències amb un gran xut de qualitat des de la frontal. Malauradament el local Dani Giménez ha posat una mà espectacular per evitar en el minut 84 el 2 a 1 que abans havia buscat Domínguez amb un cop de cap i Alfred amb un xut llunyà. La pròxima cita del CF Reus serà dissabte vinent a les 16.00 hores contra el Club Deportivo Lugo a l'Estadi Municipal.

Trujillo Suárez acompanyat dels capitans dels dos equips: Jesús Olmo i Álex Bergantiños | Fernando Fernández / Riazor.org