El CF Reus guanya a Elx (0-2) i demostra grandesa davant l'adversitat

El CF Reus s'imposa per 0 a 2 a l'Elche en el primer matx després del tràgic mercat de fitxatges. Fran i Carbonell donen la primera victòria de la lliga

ElcheReus1819, CF Reus, Elche, Francisco Maciá / DiarioFranjiverde
La defensa reusenca ha deixat la porteria a zero per segona ocasió en tres partits | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde

Diuen que al mal temps, bona cara. O que quan van mal dades, cal mantenir la unió per lluitar contra tot. Que li diguin a un CF Reus que s'ha imposat per 0 a 2 a l'Elche CF en el Martínez Valero en un matx molt seriós, mostrant molta maduresa i on han brillat les virtuts reusenques: la lluita col·lectiva, el treball de Fran, l'aturada salvadora d'Èdgar Badia i el gran plantejament de Bartolo des de la banqueta, entre molts altres factors.

Primera part, de manual

L'equip de Xavi Bartolo ha saltat sobre la gespa del Martínez Valero amb una ràbia interna que els ha donat un plus de motivació. La lluita a contracorrent que suposarà cada partit després de la impossibilitat d'inscriure Yoda, Cuenca i Tito i haver de renunciar a Lekic i Vitor pot ser quelcom que el conjunt ganxet pugui transformar en positiu. El vestidor és una pinya i que ningú li digui a aquest equip allò que no pot fer.

Els del Baix Camp han quallat uns molts bons primers minuts sobre la gespa, sent seriosos en defensa i avisant en un parell de rematades de Miguel Linares. A la tercera, a peus de Fran Carbia, ha arribat la definitiva. Una trenada jugada col·lectiva ha acabat amb una apertura d'Herrera per a Fran a la banda esquerra. El tarragoní ha buscat el forat per xutar i el colpeig sec ha travessat un bosc de cames per colar-se pel pal del porter José Juan.

Fran Carbia ha inaugurat el marcador en el minut 18 del primer temps
Fran Carbia ha inaugurat el marcador en el minut 18 del primer temps | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde

La superioritat del Reus trobava recompensa davant un Elche que no trobava els espais i veia com el seu públic començava a inquietar-se amb alguns xiulets. Els il·licitans només han pogut crear neguit en el CF Reus a pilota aturada, sent cap de les seves arribades alguna amb excessiu perill.

Badia salva l'empat i Carbonell sentencia

Tot i que l'Elche ha saltat sobre la gespa en el segon temps amb una marxa més, esperonat pel discurs de Pacheta en el vestidor local, el CF Reus ha sabut aguantar l'embranzida valenciana per contenir el marcador favorable. Una centrada xut de Bastos en el minut 59 era el primer avís. Deu minuts després era Badia qui, amb la cama, evitava l'empat en un duel individual davant Sory. I del possible 1 a 1 s'ha passat al 0 a 2. Una apertura de Fran per Herrera ha acabat amb una centrada del lateral esquerre per trobar el cap d'un Carbonell que ha endinsat l'esfèric al fons de la xarxa per ampliar diferències en l'electrònic.

Tot i que els locals han intentat la reacció, la bona tasca defensiva del CF Reus ho ha impedit. Gonzalo Pereira ha entrat a la gespa en el lloc de Linares, els ganxets han apostat per una defensa de cinc homes i el matx no ha tingut més història. D'aquesta manera, els de Xavi Bartolo sumen la primera victòria de la temporada just l'endemà del dia més complicat dels darrers anys. Com ja s'ha demostrat sobradament, el rendiment dels que es troben sobre la gespa es troba a anys lluny dels que dirigeixen des dels despatxos. Diumenge vinent a les 12.00 hores i contra l'Albacete, nova oportunitat (en aquest cas a l'Estadi) per demostrar que, en el pitjor dels casos, el CF Reus ho dona tot.

L'Elche només ha disposat d'una clara ocasió de gol en tot l'encontre
L'Elche només ha disposat d'una clara ocasió de gol en tot l'encontre | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde

Elche CF

José Juan; Tekio, Verdú, Neyder, Manu; Torres; Sánchez, Chuca (González 83'), Villar (Nino 71'), Josan (Benja 61'); Sory

CF Reus

Badia; Bastos, Catena, Mikel, Herrera; Ledes, Domínguez, Alfred (Carbonell 67'), Mario, Fran (Ricardo 73') i Linares (Pereira 80')

0-1 / Fran (18')

0-2 / Carbonell (71')

Targetes grogues

Per als locals Manu (80'), Verdú (89') i Torres (90') i per als visitants Herrera (40'), Mario (49'), Ledes (55'), Carbonell (77')