El Reus Deportiu es manté invicte a Girona pels pèls

Un gol de penal de Joan Salvat en el darrer minut del partit evita la primera derrota del Reus Deportiu a l’OK Lliga 2018-2019

El Reus celebra l'1 a 2 de Joan Salvat
El Reus ha encaixat deu gols en els últims dos partits de lliga | Reus Deportiu

El Reus Deportiu ha sumat un punt a la pista del Girona i ja pot donar gràcies perquè el conjunt ganxet ha afrontat el darrer minut d’encontre per sota en el marcador. Els roig-i-negres, després d’un encontre on el repartiment de cops i de gols entre ambdós bàndols ha estat una constant, ha vist de ben a prop la primera derrota de la temporada en el campionat de lliga després d'empatar (5-5). Si dimarts s’escapava el triomf contra el Noia amb un gol quasi sobre la botzina, avui ha estat al contrari.

Equilibri en el primer temps

El Girona ha presentat més batalla de la desitjada per al Reus Deportiu. El conjunt dirigit per Jordi Garcia ha vist com els locals colpejaven primer. No ha estat fins al minut 16 quan una pèrdua de César Carballeira davant la pressió del local Palazón  ha acabat amb un xut rebutjat per Ballart i Oriol Garcia, al segon pal, enviant la bola al fons de la xarxa. L’alegria gironina durava poc perquè Marc Julià s’inventava un fort xut des de la frontal després d’una falta en curt que ha suposat l’empat (1-1).

Poc havia durat la victòria local i un temps semblant ha durat l’empat. Una bola enrere del Girona des de la línia de fons roig-i-negra ha finalitzat amb un xut brutal Palau per superar Ballart i situar un 2 a 1 que s’ha mantingut durant el temps de descans. Si en els primers 25 minuts només s’han vist tres gols, en la segona meitat s’ha multiplicat el registre.

Pluja de gols i Salvat salvador

Àlex Rodríguez s’ha convertit en un dels noms del Reus en la segona part. El de Sant Hipòlit ha aconseguit remuntar de forma momentània amb dues dianes en dos minuts. El 2 a 2, anotat en el minut 30 després d’una jugada individual en un contraatac, i el 2 a 3 que ha arribat en una vertical jugada per l’altre costat. És més, Salvat  engaltava un llunyà llançament en el minut 33 i feia un 2 a 4 que semblava encarrilar el matx.

Malauradament pels interessos dels del Baix Camp això no ha estat així i els gironins han anotat un parcial de 3 a 0 amb gols de Torner (un contraatac en el minut 34), Palau  (amb un xut centrat en el minut 41) i Pelicano  (xut des de l’esquerre en el minut 44) i deixaven un perillós 5 a 4 a cinc minuts del final del matx. El Reus ha intentat reaccionar de totes les maneres i únicament Joan Salvat ha pogut evitar la derrota amb un penal en el darrer minut. Una bola tallada amb els peus per part d’un jugador gironí ha acabat amb llançament de pena màxima que el capità ganxet no ha desaprofitat per situar el definitiu 5 a 5.

Amb aquest resultat el Reus se situa quart en la taula amb dotze punts gràcies a tres victòries i tres derrotes, tot i que els del Baix Camp hauran de treballar el rendiment defensiu després d’encaixar deu gols en dos partits. La pròxima cita dels de Jordi Garcia serà dissabte vinent a les 21.00 hores amb la visita de l’Alcoy al Palau d’Esports.