El Nàstic tanca l’any perdent al camp del Mallorca (2-0)

Vídeo resum del Mallorca-Nàstic (2-0) amb imatges de LaLiga123 TV

El Nàstic abans de començar el partit a Son Moix

El Nàstic ha tancat l’any 2018 amb  una derrota al camp del Mallorca (2-0), derrota que no permet mantenir l’evolució positiva que semblava haver mostrat el conjunt grana en les últimes setmanes. Un gol d’Estupiñán aprofitant una jugada d’estratègia en el primer temps i una diana d’Stoichkov en el minut 83 quan els espais en defensa eren majors han provocat la dotzena derrota de la temporada d’un equip que haurà de reforçar-se molt en quantitat i molt en qualitat durant el mes de gener si vol tenir opcions a salvar-se a finals de temporada.

L’estratègia condemna el Nàstic

Els grana han saltat sobre la gespa de Son Moix amb el repte de repetir el guió del matx quallat la setmana passada al Francisco de la Hera de l’Extremadura: competir, no encaixar, no arriscar-se en excés i trobar l’ocasió aïllada per intentar marcar. La idea era aquesta i l’execució ha estat perfecta. El Mallorca tenia la pilota, els d’Enrique Martín no patien grans fissures en defensa tot i que a l’hora d’atacar la precipitació dominava als peus dels nastiquers.

L’exgrana Àlex López enviava la pilota fregant el travesser després d’un cop de cap avançant-se a Djetei. El Nàstic s’apropava a pilota aturada i en accions aïllades com una rematada de tisora de Manu Barreiro. No ha estat fins al minut 30 quan una errada en una jugada a pilota aturada ha provocat el primer gol del partit en el primer xut a porteria d’ambdós conjunts. Una falta a la banda esquerra de l’atac local ha estat executada per un Salva Sevilla que l’ha posat a la frontal per un Estupiñán que ha engaltat un potent xut que ha acabat sent desviat dins de l’àrea, despistant Bernabé Barragán per acabar en el 1 a 0, marcador amb el qual s’ha arribat al descans.

El Mallorca s'ha endut el triomf després de dues derrotes consecutives
El Mallorca s'ha endut el triomf després de dues derrotes consecutives | RCD Mallorca

Reacció inexistent

El Nàstic ha buscat reaccionar però només una desmarcada de Luís Súarez ha generat neguit en la parròquia local. Una ocasió que ha acabat amb  la lesió del colombià, qui no ha pogut finalitzar el primer temps i ha estat substituït en els darrers segons del temps afegit. El segon temps ha seguit amb la mateixa tònica: el Nàstic no ha estat capaç de generar perill contundent i Manolo Reina només ha patit un ensurt quan no ha pogut agafar una pilota aèria davant la pressió de Manu Barreiro.

Els grana s’han vist superats per un Mallorca que, sense enlluernar, ha estat capaç de neutralitzar tots els moviments nastiquers dins del camp. La batalla tàctica, contundentment decantada per un Vicente Moreno que ha hagut de dirigir el seu equip des de la graderia. Dani Rodríguez buscava el 2 a 0 amb un xut des de la frontal en els primers deu minuts del segon temps. La sentència no ha arribat fins al minut 83 quan una jugada de Lago Junior per la banda esquerra ha acabat amb una centrada dins de l’àrea que ningú ha pogut rebutjar i Stoichkov, des del darrere, ha tancat l’encontre.

Amb aquest resultat, el Nàstic tanca l’any 2018 amb només tretze punts a la taula i sent cuer. La pròxima cita, diumenge de Reis. Serà el  6 de gener a les 18.00 hores rebent la visita del Córdoba al Nou Estadi, matx que serà el penúltim de la primera volta del campionat de lliga a Segona Divisió.