Sadik ha embogit amb el gol marcat en el minut 94

El Nàstic guanya l’Albacete (1-0) amb un gol de penal de Sadik en el descompte

El Nàstic guanya l’Albacete (1-0) gràcies a un penal de Sadik en el minut 94. Els grana han merescut el triomf. Zozulya, en el 95, ha enviat una pilota al travesser

Vídeo resum del Nàstic-Albacete (1-0) amb imatges de LaLiga123 TV

No s’ha realitzat un partit vistós, no s’ha esclafat el rival, no hi ha hagut moltes ocasions de gol però s’ha guanyat. I quina forma de guanyar. El Nàstic ha sumat els tres punts davant l’Albacete, tercer a la taula, amb un gol de Berat Sadik en el darrer minut del temps afegit després d’un penal que el macedoni ha transformat amb tota la tranquil·litat del món. Una tranquil·litat que no ha existit a una graderia que ha celebrat el triomf com si es tractés d’una final. I és que, realment, era un encontre que podia començar a decidir el futur dels grana. Faltaven catorze jornades abans de començar el partit i s’havien de guanyar deu partits. La primera final, no exemta de patiment però s’ha superat.

Tomeu evita el gol grana en el primer temps

Tomeu Nadal, porter de l’Albacete, ha estat el clar protagonista del primer temps. L’exfutbolista del Nàstic ha estat qui ha impedit que el marcador es mogués tenint en compte que les ocasions de gol que han anat entre pals en els primers 45 minuts han estat protagonitzades pels grana. Els homes d’Enrique Martín han saltat a la gespa sent capaços de prendre-li la pilota al rival, incomodant un Albacete que ha vist com Noguera ho intentava amb una fluixa rematada de cap en el minut 10. El ritme lent del joc no afavoria la vistositat d’un partit que en el minut 18 veia l’ocasió visitant més contundent. Una centrada d’Herrera era rematada de cap per Zozulia, enviant aquest l’esfèric llepant el pal dret de Bernabé.

Bogeria absoluta en el Nàstic després de la diana de Berat Sadik en el darrer minut del temps afegit | Laia Solanellas

El Nàstic, amb un menys participatiu Kanté respecte als darrers partits, ha vist en Luis Suárez la referència ofensiva. En el minut 34, Suárez aprofitava una passada de Pipa per, enganyant amb una finta amb el cos, enviar una pilota a l’escaire esquerre que Tomeu desviava a corner. El mateix colombià, en el minut 40, robava l’esfèric en la frontal i obligava Tomeu a posar les cames per evitar un nou ensurt nastiquer. La jugada polèmica del primer temps l’ha protagonitzat un Kanté que ha rebut un lleig cop de colze de Dani Torres. Ocón Arraiz, l’àrbitre, no ha assenyalat ni falta.

Fins al final, força patiment

Tot i que la cantarella grana és «Fins al final, força Gimnàstic», allò que hi ha hagut fins al minut 95 és patiment. En gran part perquè la segona meitat mantindria la mateixa tònica de la primera. El Nàstic, més voluntariós, tenia la pilota i qua no ho feia la recuperava ràpidament. L’Albacete, per la seva banda, confiava en les intervencions de Tomeu Nadal per evitar la diana nastiquera i intentar aprofitar alguna jugada aïllada. Tant és així que Noguera, en el minut 56, gaudia de l’ocasió més clara per anotar. Una centrada de Pipa des de la banda dreta era rematada pel central argentí sol davant Tomeu. La pilota, per desgràcia local, ha anat molt centrada i s’ha trobat el cos d’un encertat Tomeu que ha evitat el gol. La resposta manxega no s’ha produït fins al minut 72. Després de rondar desaparegut durant bona part del segon temps, l’Albacete donava un ensurt seriós al públic local.

Una centrada enverinada de Susaeta no era rematada per ningú, marxant l’esfèric ben a prop del pal esquerre d’un Bernabé que no s’esperava aquest finalització. N ha estat fins a la recta final del matx quan Enrique Martín ha mogut la banqueta i ha sonat la flauta. Amb l’encontre agonitzant en el temps de descompte, una centrada a l’àrea era despenjada pels grana al punt de penal. Gentiletti, amb la mà elevada, ha impactat la pilota i l’àrbitre no ha dubtat i ha assenyalat el punts dels onze metres davant l’eufòria local. Sadik, força criticat fins ara pel seu baix rendiment, no ha dubtat i s’ha responsabilitzat d’un llançament perfecte. Sense dubtes, rasa, enganxada al pal dret i enganyant per complet Tomeu Nadal.

Abraham intenta superar un rival
Abraham Minero ha ocupat el carril esquerre en el retorn al 3-5-2 | Laia Solanellas

El matx ja havia arribat al minut 95 però Ocón Arraiz ha permès una jugada més. Una que quasi costa l’empat. Una engaltada de Zozulya dins de l’àrea nastiquera ha acabat amb la pilota al travesser. Sense temps ni per a lamentar-se, el xiulet final ha sonat i el Nou Estadi ha esclatat celebrant la sisena victòria de la temporada que deixa l’equip en la 20a posició amb 24 punts, a sis de la permanència a l’espera de la finalització de la jornada. La pròxima cita nastiquera serà diumenge vinent a les 12.00 hores visitant el Carlos Tartiere d’un Real Oviedo que aquesta setmana ha perdut al camp del Mallorca (1-0).

Bernabé, Fali, Noguera, Mikel, Pipa, Abraham, Thiouné (Cotán 83’), Imanol, Viti, Kanté (Sadik 79’) i Suárez (Uche 87’)

Albacete

Nadal, Tejero, Cano, Gentilleti, Borja, Susaeta, Torres, Malsa (Muntari 83’), Bela (Peña 75’), Manaj (Acuña 66’) i Zozulya

1-0 / Sadik (94’)

Per als locals Thiouné (73’) i per als visitants Torres (46’), Zozulya (53’), Susaeta (91’) i Herrera (91’)