El Nàstic guanya l'Ascó (3-0) en el darrer matx de pretemporada

Els tarragonins guanyen còmodament el FC Ascó per 3 a 0 en el darrer amistós de l’estiu amb gols d’Omar, Suárez i Barreiro

Omar ha celebrat amb molt poca efusivitat el seu gol. El canari, afectat per la seva possible sortida | Joan Alfons López

El Nàstic ha superat amb facilitat el FC Ascó (3-0) en el darrer amistós de pretemporada i posen punt final a la preparació estival abans del debut a la lliga del pròxim dilluns 20 d'agost contra el Tenerife al Nou Estadi. Precisament el coliseu tarragoní ha estat l'escenari del darrer triomf nastiquer abans de l'inici de la lliga, una victòria còmoda davant un rival de dues categories per sota de la Segona Divisió. La superioritat grana en la teoria també s'ha plasmat en la pràctica gràcies a Omar Perdomo, Luís Suárez i Manu Barreiro.

Omar marca, Suárez sentencia

El Nàstic s'ha vist sorprès pel valent plantejament del FC Ascó que entrena l'exgrana Leo López. Els verds han intentat dominar l'esfèric en els compassos de l'encontre però l'equip de José Antonio Gordillo, que ha presentat una barreja de teòrics titulars i teòrics suplents, ha anat guanyant presència sobre la gespa amb el pas dels minuts. Fruit de la insistència, ha arribat el gol. Una pilota morta a la frontal dels ebrencs ha anat a parar a peus d'un Omar que ha engaltat l'esfèric amb la cama dreta i ha anotat l'1 a 0 en el minut 22.

El canari, focus d'atenció per la seva possible sortida del Nàstic, no ha celebrat el gol i han estat els seus companys aquells qui han donat una mica d'efusivitat a l'acció. L'Ascó ha reaccionat en la jugada següent, amb una pilota sense amo dins de l'àrea del Nàstic fruit d'una acció aïllada. Becerra, amb el cos, ha evitat l'empat. Els tarragonins han seguit picant pedra fins que Luís Suárez ha trobat el premi. El colombià s'ha quedat sol davant Sergio López i ha aconseguit batre'l amb un xut col·locat a la base del pal dret en el minut 41.

El treball de Luís Suárez ha tingut recompensa amb el 2 a 0
El treball de Luís Suárez ha tingut recompensa amb el 2 a 0 | Joan Alfons López

Barreiro, últim golejador de l'estiu

El segon temps ha permès als dos entrenadors realitzar el carrusel de canvis habituals en els amistosos de pretemporada. Unes novetats que no han servit per intercanviar els papers tot i que l'Ascó ha avisat en els primers minuts de la represa amb una centrada que ha rematat Godia i que ha obligat Becerra a endarrerir-se uns metres per no veure's sorprès. Suárez, que en la primera part definia a la perfecció davant López, no aconseguia repetir encert després d'una magnífica assistència de Manu del Moral en el minut 55. En la següent acció, el colombià tornava a estavellar-se, aquest cop contra el porter Brull després d'una bona jugada de Dumitru.

S'ha hagut d'esperar al minut 78 de partit per tornar a veure un gol. Ha estat el tercer dels grana, obra de Manu Barreiro rematant de cap una molt bona centrada del pobletà Roger Figueras des de la banda dreta. Els nastiquers, dominadors del matx, han tingut més ocasions per ampliar el marcador però Brull i la manca d'encert han evitat una golejada d'escàndol. Amb aquest encontre, el Nàstic posa punt final a la pretemporada. El pròxim cop que els homes de José Antonio Gordillo es vesteixin de curt serà ja contra el Tenerife, dilluns 20 d'agost a les 20.00 hores. Fins aleshores, una setmana d'entrenaments per acabar de perfilar l'estrena i intentar aclarir les darreres incorporacions i sortides.