Un gol de falta de Fali permet al Nàstic guanyar el Córdoba

Una falta de Fali en el minut 57 acaba amb el gol del triomf (1-0) del Nàstic davant el Córdoba. Els tarragonins se situen a quatre de la permanència

Imatges de la victòria del Nàstic davant el Córdoba (1-0) amb imatges de LaLiga123 TV

El Córdoba ha tingut problemes en defena quan els grana sortien a pressionar

El Nàstic ha guanyat per 1 a 0 el Córdoba CF al Nou Estadi gràcies a un gol de Fali en el minut 57 aprofitant un magnífic llançament de falta que ha entrat a prop del travesser de la porteria andalusa. Els tarragonins comencen així l’any 2019 amb una alegria que permet al conjunt entrenat per Enrique Martín a agafar aire i no veure’s més enfonsat i allunyat de la zona de permanència, places que queden ara a quatre punts.

Superioritat grana sense gol per demostrar-ho

El Nàstic ha estat el dominador dels primers 45 minuts del partit. Els tarragonins han saltat a la gespa amb la clara intenció de poder tornar a competir amb una alegria i Luís Suárez només ha tardat catorze segons a realitzar el primer xut a porteria. El davanter colombià ha intentat batre per potència a Abad i el refús l’ha agafat el debutant Pipa tot i que el porter visitant s’ha avançat a les intencions grana.

Ha estat en el minut 6 del primer temps quan l’afició ha vist el gol a tocar. Una jugada individual de Salva Ferrer en la banda dreta tarragonina ha acabat amb una internada del jove de la pedrera que ha assistit Luís Súarez per deixar sol el colombià davant Abad. El golejador nastiquer ha tingut temps per pensar com definir, tot i que finalment ha escollit la pitjor opció i l’esfèric ha sortit lluny dels tres pals cordovesos. El Nàstic ha mantingut el nivell de pressió i encert durant els primers vint minuts però el Córdoba ha despertat i ha provocat els moments de més incertesa al bàndol local.

Luís Suárez lamenta una ocasió que no ha pogut transformar en gol en la primera meitat | Laia Solanellas

La pilota aturada, clau

Alguna jugada a pilota aturada, com un llançament de cantonada, ha acabat amb el Córdoba apropant-se a la porteria de Bernabé. Els grana han aconseguit superar l’entrebanc i han finalitzat la primera meitat mereixent anar per davant en el marcador. El segon temps semblava plantejar més problemes per a la parròquia local. Una primera ocasió de Piovaccari en el minut 49 feia tremolar les graderies del Nou Estadi. Una acció individual del veterà davanter dels andalusos ha acabat amb un u contra u que Bernabé, amb el pit, ha refusat amb contundència.

I quan el públic encara s’estava recuperant de l’ocasió visitant, el Nàstic ha trobat el premi. L’enèsima pressió de Luís Suárez ha provocat que el colombià marxés sol cap al porter Abad. De Las Cuevas, evitant la clara oportunitat per marcar, ha agafat per la samarreta un Suárez que, tot i no caure a terra i tenir possibilitat de marcar, ha vist com l’àrbitre aturava la jugada per expulsar el futbolista del Córdoba i xiular una falta a la frontal. El públic, indignat per la manca de la llei de l’avantatge, no ha estat gaire estona molest perquè Fali, executor de la perillosa falta, ha enviat l’esfèric al fons de la xarxa.

Pipa ha debutat amb el Nàstic sortint en l'onze inicial
Pipa ha debutat amb el Nàstic sortint en l'onze inicial | Laia Solanellas

Pérez Pallas la segueix liant

Si el col·legiat no ha tingut força protagonisme en l’acció que ha acabat amb el gol del Nàstic, el gallec ha gaudit de més ració de protestes. Els tarragonins han accentuat la seva pressió sobre el Córdoba amb la superioritat numèrica. Pipa i Suárez han gaudit d’ocasions per sentenciar però no han pogut anotar. L’ensurt més gran ha arribat en el minut 80 quan Piovaccari ha pogut ser objecte de penal de Salva Ferrer. Tota la banqueta andalusa ha reclamat la pena màxima però el col·legiat no ha xiulat res. Idèntica situació ha succeït minuts després a l’àrea contrària. Un contraatac conduït per Valentín ha acabat amb una clara falta al grana dins de l’àrea. Pérez Pallás, novament, no ha xiulat res davant les protestes d’un Nou Estadi enfadat.

A l’altra àrea, Piovaccari es treia de la màniga una xilena que provocava una gran estirada de Bernabé. El partit embogia amb un Córdoba abocat a l’atac i un Nàstic sense encert en la punta d’atac. Valentín, fins i tot, ha enviat una pilota a la creueta esquerra d’Abad. Per fortuna nastiquera, el marcador no s’ha mogut, els tres punts se sumen al caseller i els grana s’apropen a quatre punts de la permanència. La pròxima cita dels grana, diumenge vinent a les 20.00 hores al Martínez Valero contra l’Elche.

Gimnàstic

Bernabé, Salva, Djetei, Fali, Abraham, Jiménez (Brugui 67’), Thioune, Imanol, Pipa (Valentín 82’), Suárez i Barreiro (Uche 72’)

Córdoba CF

Abad, Loureiro, Quintanilla, Muñoz, Quezada (Valentín 78’), Vallejo (Araujo 67’), Aguado, De Las Cuevas, Sebas (Martín 64’), Romero i Piovaccari

1-0 / Fali (57’)

Targetes grogues

Per als locals Bernabé (32’), Thioune (51’) i per als visitants Romero (32’), Aguado (40’)