Habran mira des de la distància l'1 a 3 del Llagostera

El Llagostera amarga amb duresa l’inici del nou Nàstic

El Nàstic perd contra el Llagostera (1-3) en el primer partit de la temporada. Derrota especialment dolorosa pel rival, que etziba la primera plantofada a l’afició grana

Habran mira des de la distància l'1 a 3 del Llagostera | Laia Solanellas

No hi ha manera. El Nàstic ha perdut per 1 a 3 contra el Llagostera en el primer partit de la temporada 2019-2020 i acumula ja deu anys encetant el torneig de la regularitat amb mal peu. Més enllà d’allargar la maledicció i de començar la lliga perdent els tres primers punts, la derrota dol amb contundència per les il·lusions generades durant l’estiu i pel rival que l’ha provocat, un equip més ben plantat sobre la gespa que ha estat més pràctic i efectiu quallant un seriós encontre.

El primer gol, des dels onze metres

Tot començava de la millor manera possible. Una centrada per la banda esquerra acabava amb Habran sent objecte de penal, segons el criteri del col·legiat Miguel Bosch. Bonilla, especialista en la pilota aturada, s’encarregava de fer el primer gol de la campanya en el minut 10. Era l’inici ideal, l’afició acompanyava l’espenta de l’equip i l’encontre, teòricament, se situava coll avall malgrat que només s’havien disputat pocs minuts. Amb el pas dels minuts, el conjunt grana no era capaç d’aprofitar l’avantatge en el marcador i veia com el Llagostera, acabat de retornar a la categoria, es mostrava més sòlid i consistent. El Nàstic guanyava però els gironins no es descomponien.

Habran fa pinya amb l'equip després del gol de Bonilla en el minut 10
Habran fa pinya amb l'equip després del gol de Bonilla en el minut 10 | Laia Solanellas

Els d’Oriol Alsina han anat de menys a més i han començat a generar perill per la banda dreta. Els grana no guanyaven la batalla en el centre del camp,  trobaven a faltar la pausa de Javi Márquez i veien com el Llagostera, en cinc minuts de diferència, aconseguia remuntar en dues accions puntuals. Primer aprofitant una errada en la sortida de la pilota que acabava amb una centrada a la banda esquerra que rematava Nahuel al fons de la xarxa en el minut 39. Cinc després era Sascha qui, engaltant una pilota despenjada des de dins de l’àrea, enviava l’esfèric entre els tres pals amb un xut ajustat al pal esquerre.

Una reacció que no ha arribat en forma de gols

La remuntada gironina feia tornar a la parròquia grana al malson de la temporada anterior. Els nervis a la graderia anaven creixent i el Nàstic havia de demostrar que podia reaccionar. Ho havia de fer i ho ha fet però no amb els gols necessaris. L’equip ha millorat, ha mostrat més virtuts en atac respecte al primer temps però ha estat incapaç de remuntar. És més, ha vist com el visitant Adri Lledó ampliava diferències des del punt de penal en el minut 76 per mans de Bonilla dins de l’àrea.

Els jugadors del Llagostera celebrant l'1 a 2 amb seguidors gironins situats a tribuna | Joan Alfons López

Pedro Martín enviava una pilota al travesser en el minut 79 i Marcos, porter visitant, completava un bon segon temps amb diverses intervencions de mèrit. El Nàstic, amb més cor que cap i sent més previsibles del desitjat, s’ha estavellat un i altre cop contra la defensa i la manca de definició en la jornada d’avui i ha vist com la primera derrota ha pujat al marcador per reviure el malson de la campanya anterior. No es pot dir ni que la derrota faci tocar de peus a terra a l’equip, ja que aquest no ha tingut temps ni d’enlairar-los.

Diumenge vinent a les 19.00 hores al camp del Barça B, segona oportunitat d’aquest nou Nàstic amb la necessitat de treure’s el mal sabor de boca d’aquest amarg debut. Cares llargues en la primera jornada, com en la darrera dècada a Tarragona. La maledicció de la primera cita del torneig s’allarga.

Pol Valentín veu com l'expobletà Gil Muntadas li guanya la jugada
Pol Valentín veu com l'expobletà Gil Muntadas li guanya la jugada | Laia Solanellas

Bernabé, Valentín, Goldar, Rodríguez, Bonilla, Petcoff, Carreón, Habran (Giner 77’), Lolo Plá (Prats 65’), Pereira (Ballesteros 49’) i Martín

Llagostera

Marcos, Crespo, Juvanteny (Lledó 68’), Aimar, Maynau, Erik (Pasquina 56’), Yeray, Garcia, Gil (Bigas 85’), Nahuel i Sascha

1-0 / Bonilla (10’)

1-1 / Nahuel (39’)

1-2 / Sascha (44’)

1-3 / Lledó (76’)

Per als locals Rodríguez (11’) i Giner (90’) i per als visitants Sascha (6’), Juventany (17’), Crespo (26’), Aimar (36’), Erik (49’), Maynau (69’), Yeray (79’)