Uche i part de l'afició s'han intercanviat paraules després de l'1 a 0

El Nàstic guanya el Mallorca entre xiulets i malestar de l’afició

El Nàstic guanya per 2 a 1 el Mallorca amb un gol de Kanté en el descompte. Uche, autor de l’1 a 0, ha recriminat els xiulets del públic després de fallar un penal

Els jugadors celebren el gol d'Uche i alguns seguidors carreguen contra Uche per recriminar-li els xiulets previs | Laia Solanellas

Ara va i guanyen. El Nàstic s’ha endut la victòria davant el Mallorca per 2 a 1 en el primer matx que han disputat ja sent equip de Segona Divisió B. Els tarragonins, que acumulaven quatre encontres sense sumar els tres punts, s’han imposat a un dels millors conjunts de la categoria que es troba lluitant per ascendir a Primera Divisió. Els exgrana Vicente Moreno, Xisco Campos, Àlex López, Manolo Reina i Lago Junior, presents tots ells sobre la gespa, no han pogut tornar cap a casa amb un triomf que els hauria mantingut en la lluita per l’ascens directe a Primera Divisió.

De menys a més en la primera meitat

El Nàstic ha saltat a la gespa amb l’ambient totalment enrarit, sentint una contundent ovació acompanyada de xiulets. El suport era dels seguidors mallorquinistes cap als seus jugadors i els xiulets d’una part de l’afició local era per als seus futbolistes, mostra del malestar per la dolenta temporada. Un malestar que ha anat en augment amb els primers minuts d’un encontre que ha buscat dominar el Mallorca. Els balears, en ratxa, han vist com el Nàstic mossegava i veia tres targetes grogues en el primer quart d’hora. Qui ensenyava les dents però a la porteria rival era un Aridai que, en el minut 21, enviava un xut a l’escaire esquerre de la porteria grana.

Vicente Moreno (esquerre) i Enrique Martín (dreta)
Moreno i Martín, passat i present de les banquetes del Nàstic | Laia Solanellas

Salva Sevilla, en el minut 38, perdonava el gol del Mallorca en un contraatac i aleshores el Nàstic ha despertat. Primer amb un penal a favor per mans de Xisco Campos. Uche, en el llançament, ha fallat i ha enviat la pilota fora, enduent-se els xiulets dels seguidors nastiquers situats darrera de la porteria de Gol de Muntanya. El jugador no ha assimilat bé l’esbroncada i quan ha marcat uns minuts després, en el 42, aprofitant una pilota morta dins de l’àrea petita, s’ha dirigit a l’afició recriminant les crítiques. Desafortunada acció del nigerià, que després d’una temporada nefasta a nivell col·lectiu i personal, ha tingut la valentia de queixar-se a una pacient afició que, després del cas Josema, és el segon cop que rep un lleig de la plantilla.

Domini balear sense definició

El Mallorca, únic que es jugava quelcom, ha estat l’equip que ha posat el futbol en el segon temps. També bona part de la possessió però no el nombre d’ocasions suficients com per a empatar. L’àrbitre Domínguez Cervantes s’erigia protagonista del matx després d’anul·lar un gol a Budimir per mans en el minut 59 i no xiular una clara falta a favor dels balears en una acció entre Noguera i Budimir. La indignació dels de Vicente Moreno no s’ha traduït en reacció en un marcador que s’ha mantingut.

Thiouné abandonat el camp
Thiouné no ha acabat el partit per lesió | Laia Solanellas

Valentín i Thiouné han acabat el matx lesionats, provocant dos canvis que ha permès el retorn d’un Iván López que, en una de les primeres accions sobre la gespa, ha pogut anotar el 2 a 0 gràcies a un gran xut que Manolo Reina ha rebutjat com ha pogut en el minut 73. Semblava que el triomf no es mouria de Tarragona. El Mallorca intentava l’empat però no trobava l’encert. Lago Junior, en una acció individual, enviava l’esfèric llepant el travesser d’un Becerra que no ha pogut evitar l’empat quan Abdon Prats ha agafat una bola mal defensada per Djetei per anotar l’1 a 1 en el minut 90.

Tornava a escapar-se un triomf del Nàstic però Kanté, que novament ha sortit a la gespa des de la banqueta, s’ha inventat un potent xut des del vèrtex dret de l’àrea balear que ha acabat amb la pilota colant-se a la base del pal esquerre de Reina. Era el gol del triomf, una victòria inútil pel que fa a l’objectiu de la permanència que arriba envoltada del present malestar d’una afició que ha xiulat el seu equip i ha vist com Uche ha contestat a les crítiques després del gol. Amb aquest triomf, els tarragonins pugen provisionalment a la 20a posició amb 31 punts a l’espera del matx del Córdoba al camp de Las Palmas. Diumenge vinent, a les 20.00 hores, nova cita dels d’Enrique Martín precisament al Nuevo Arcángel.

Djetei celebra el gol de Kanté
Djetei celebra des de la distància la diana de Kanté en el minut 93 | Laia Solanellas

Becerra, Valentin (Iván López 64’), Djetei, Noguera, Mikel, Abraham, Imanol, Thiouné (Márquez 76’), Viti, Uche i Suárez (Kanté 71’)

Mallorca

Reina, Salva, Xisco Campos, Valjent, Sastre, Pedraza, Sevilla, Leo Suárez (Abdon 46’), Lago Junior, Aridai (Stoichkov 78’) i Budimir (Àlex López 67’)

1-0 / Uche (42’)

1-1 / Abdon (90’)

2-1 / Kanté (93’)

Per als locals Abraham (10’), Uche (13’), Thiouné (15’), Noguera (47’), Becerra (85’) i Viti (88’) i per als visitants Xisco Campos (24’) i Lago Junior (76’)

Abraham Domínguez Cervantes, del comitè territorial andalús

Matx corresponent a la jornada 38 del campionat de lliga de Segona Divisió disputat al Nou Estadi de Tarragona amb la presència de 2.865 espectadors, sent-ne uns 500 seguidors visitants