El Nàstic perdona davant el Tenerife i acaba empatant amb polèmica arbitral

El conjunt grana acaba empatant (1-1) contra el Tenerife amb un gol d'Aveldaño en el minut 94. Fali, en els primers minuts de partit, havia avançat els tarragonins

NàsticTenerife1819, Nàstic, Tenerife
El Tenerife celebra el gol d'Aveldaño en el minut 94 | Laia Solanellas

A tocar. Així ha tingut el Nàstic la victòria davant el CD Tenerife. Els grana han anat per davant en el marcador durant uns 81 minuts però una rematada de cap d'Aveldaño en el temps de descompte ha acabat ocasionant el repartiment de punts. Una rematada no exempta de polèmica per produir-se sobre un Bernabé Barragan que es trobava dins de l'àrea petita i que no ha pogut evitar l'empat després d'una topada amb dos jugadors rivals. Sigui com sigui, els de la Budallera s'han de conformar amb un únic punt després d'un primer temps molt notable i una segona meitat on el Tenerife ha millorat molt la seva versió.

Primera meitat quasi perfecta

L'afició del Nàstic arribava al Nou Estadi amb les ganes de veure un nou equip, quelcom diferent d'allò que es va patir la temporada passada i l'anterior. I els homes de José Antonio Gordillo només han tardat pocs minuts a demostrar que aquesta temporada es vol posar remei a allò que s'ha viscut els darrers anys. Un Nàstic amb identitat pròpia, amb caràcter, decisió i treballat, pressionant molt i molt bé i sent capaç d'aconseguir en només nou minuts allò que la temporada passada no va arribar fins a la jornada 40: un gol d'estratègia. Una centrada de Rocha des de la cantonada era rematada de cap per Fali per establir l'1 a 0. Prèviament, una errada en la sortida de la pilota del Tenerife provocava la primera ocasió nastiquera.

L'equip de Joseba Etxeberria ha buscat la reacció però el gran paper del Nàstic ho ha impedit. Els grana recuperaven la pilota pocs segons després de perdre-la, Barreiro era tant capaç de pressionar al porter visitant com de baixar al pivot defensiu. Els canaris, buscant en diferents contraatacs, han creat sensació de perill. Ara bé, les ocasions han seguit caient del bàndol nastiquer. Uche enviava l'esfèric a la base del pal esquerre de Dani Hernández mentre que Ruiz havia de treure sota pals una centrada de Márquez. No ha estat fins al minut 43, en el primer llançament de cantonada del Tenerife, quan l'avui titular Bernabé Barragán s'ha lluït per evitar l'empat en un cop de cap de Nano. L'andalús, sorprenentment en l'onze aquest vespre, ha guanyat confiança en aquesta acció i ha deixat en l'oblit un parell de dubtes en els primers 45 minuts. Si el Nàstic arriba a anotar el segon gol, hauria estat una actuació perfecta. No ho ha fet i ho ha acabat pagant.

Dani Hernández intentant evitar el gol de Fali en el minut 9 de la primera meitat | Laia Solanellas

La cara B del Nàstic, en el segon temps

Si el primer temps ha acabat amb ensurt visitant, la segona meitat ha començat d'idèntica manera. Nano, en dues ocasions en els primers tres minuts, ha obligat a Bernabé a intervenir encertadament. Uche intentava encarrilar el triomf en el minut 53 aprofitant un control orientat dins de l'àrea que ha forçat a Dani Hernández a posar el gua esquerre. Malgrat que els grana han generat més perill a pilota aturada, incloent-hi un gol anul·lat correctament per fora de joc d'Uche, ha estat l'entrada de l'exgrana José Naranjo qui ha acabat de revolucionar el Tenerife. L'andalús ha provocat una falta que ha estavellat en la barrera i després ha fregat una clara ocasió per empatar aprofitant la seva velocitat en un contraatac. Els d'Etxebarria han demanat targeta vermella directa per Abraham, però Ais Reig no ho ha considerat així per la proximitat de Kakabadze en l'acció.

El domini visitant ha anat augmentant amb el pas dels minuts. El cansament dels futbolistes del Nàstic després de la gran primera meitat ha passat factura. Del Moral i Omar han entrat a la gespa per aportar més feina i fons d'armari però el conjunt tarragoní ha tirat de lluita, intel·ligència i aparent maduresa sobre la gespa per conservar el marcador favorable. No exempt de patiment però els homes de José Antonio Gordillo han aconseguit arribar al final dels noranta minuts amb l'1 a 0, tot i que ha estat en el descompte quan ha arribat la recompensa canària. Una centrada des de la banda esquerra ha acabat amb una rematada d'Aveldaño qui, entrant en carrera des del darrere, ha enviat l'esfèric al fons de la xarxa davant un Nou Estadi que ha demanat en massa una falta sobre Barragán, qui es trobava dins de l'àrea petita.

El Tenerife ha buscat l'empat durant la primera meitat buscant el contraatac
El Tenerife ha buscat l'empat durant la primera meitat buscant el contraatac | Laia Solanellas

Així, amb una clara bipolaritat, el Nàstic estrena el caseller de punts de la temporada 2018-2019. La pròxima cita per sumar, diumenge vinent a les 19.00 hores al camp de l'Sporting de Gijón.

Bernabé, Kakabadze, Fali, Josua, Abraham, Rocha, Márquez, Coris (Omar 60'), Tete (Suárez 90'), Uche (Del Moral 74') i Barreiro

Tenerife

Dani, Pérez, Ruiz, Aveldaño, Camille, Alberto, Milla, Acosta (Naranjo 56'), Suso (Borja 71'), Malbasic (Chilunda 85') i Nano

1-0 / Fali (9')

1-1 / Aveldaño (94')

Per als locals Fali (46'), Rocha (80'), Abraham (62') i Márquez (93') i per als visitants Camille (5') i Nano (93')