Abraham busca recuperar la pilota davant Viti Rozada

Garrotada del Nàstic contra l’Oviedo

El Nàstic perd al camp de l’Oviedo per 2 a 0 després d’un encontre on ha enviat dues pilotes amb pal quan perdia per la mínima

Abraham, capità del Nàstic, pressiona la sortida de la pilota del Real Oviedo | Luis Manso / ElDesmarque.com

El Nàstic ha perdut al camp del Real Oviedo (2-0) i ha esgotat una de les poques cartes que tenia abans de finalitzar la temporada per punxar. Quedaven tretze jornades abans de l’arribada del final del torneig i calen sumar unes nou victòries per assolir la rodona xifra de 50 punts. Quedaven quatre possibles punxades i avui, al Carlos Tartiere, ja s’ha esgotat una d’aquestes. I ho ha fet de forma crua, dura. El Nàstic no ha estat millor que l’Oviedo però ha tingut més i millors ocasions que les dels locals. La diferència? Uns han tingut encert i definició i els altres s’han estavellat contra els pals i les bones intervencions del porter Champagne.

Equilibri amb avisos finals

El primer temps al Carlos Tartiere ha estat dominat pel conjunt local en gran part dels 45 minuts. Tot i que la intensitat local ha anat de menys a més, el Nàstic ha acabat veient com les seves possessions s’anaven escurçant i com els asturians anaven intensificant la seva pressió en el terreny de joc grana. Ho intentaven els de Juan Antonio Anquela en el minut 18 amb una passada elevada on Bárcenas li guanyava l’esquena a Villanueva i Bernabé evitava la diana.

En el minut 26 era Mossa qui centrava des de la banda esquerra i Viti Rozada, entrant en el segon pal, rematava per tornar a provocar el lluïment del porter sevillà grana. El Nàstic, de mica en mica, s’anava desdibuixant sense patir en excés perquè l’atac de l’Oviedo no trobava l’encert necessari. Quan semblava que el millor que podia passar era arribar al descans amb 0 a 0, els homes dirigits per Enrique Martín han gaudit de les dues millors ocasions del primer temps. Luís Suárez engaltava un potent xut des de la frontal que acabava amb un córner que Fali, entrant des del darrera, rematava amb contundència davant un Champagne que ha enviat a la cantonada.

Joselu obre la llauna

Allò que l’Oviedo no havia aconseguit en el primer temps, ho ha fet en els primers minuts de la segona meitat. Després d’impedir un clar contraatac grana amb un Abraham que ha rebut un cop amb el braç de Viti Rozada que ha pogut merèixer quelcom més que una targeta groga, els asturians han desequilibrat el marcador. Una centrada a l’àrea petita era rematada per Joselu de cap davant la parsimònia de Fabián Noguera. Un davanter de 170 centímetres li ha guanyat una pilota aèria a un defensa de 1,92 metres. Res més a dir.

Els tarragonins han intentat reaccionar. L’Oviedo ha aprofitat la inèrcia i ha tingut arribades per ampliar diferències, trobant-se amb un segur Bernabé. I tot i que no s’ha quallat un gran partit, el Nàstic ha gaudit de les millors oportunitats.  Un llançament de cantonada favorable en el minut 75 acabava amb un xut llunyà d’Imanol que entre Champagne i el travesser han evitat l’empat grana. I en el córner posterior, nou pal després d’una rematada de Sadik. El Tartiere patia amb un conjunt tarragoní que en accions aïllades generava perill. Malauradament per als interessos grana, el patiment ha durat poc. Saúl Berjón, rematant de cap una falta, feia el 2 a 0 i matava el matx.

Amb aquest resultat, el Nàstic queda a la vintena posició amb 24 punts i ara té la permanència a vuit punts. Diumenge vinent a les 16.00 hores, nova cita grana. En aquesta ocasió, al Nou Estadi davant el Málaga. El marge s’escurça i les excuses s’acaben. Cal guanyar sí o sí.

Real Oviedo

Champagne, Hernández, Alanís, Bolaño, Viti Rozada (Diegui 55’), Mossa, Folch, Muñoz, Bárcenas (Ibra 77’), Berjón (Javi H. 83’) i Joselu

Bernabé, Villanueva, Fali, Noguera, Pipa, Abraham (Brugui 86’), Imanol, Viti, Cotán (Sadik 60’), Suárez i Kanté (Uche 83’)

1-0 / Joselu (53’)

2-0 / Bolaño (79’)

Per als locals Viti Rozada (52’) i per als visitants Villanueva (40’) i Fali (45’)