La bogeria s'ha desfermat a l'Estadi amb l'empat de Querol

El CF Reus empata contra el Numancia amb un gol de Querol

El CF Reus empata contra el Numancia en un matx on el primer xut perillós dels locals ha arribat en els deu minuts finals i on Querol ha empatat en el minut 89

Vídeo resum del CF Reus-Numancia (1-1) amb imatges de LaLiga123 TV

El CF Reus ha tancat la primera volta de la lliga amb un empat (1-1) reivindicatiu davant el Numancia. Els roig-i-negres han tornat a demostrar que, sota mínims, són capaços de plantar cara als rivals. El Málaga va donar fe el passat cap de setmana. El Numancia ho ha fet aquest dissabte. Si LaLiga vol expulsar el CF Reus de Segona Divisió, ho haurà de fer amb algun argument més que el de que es desvirtua la competició amb un equip que només té dotze fitxes del primer equip disponibles. En els darrers dos partits, quatre punts. Poc més a dir.

Tot i l’empat amb sabor a victòria, els reusencs han demostrat haver patit problemes per crear perill en la porteria rival. Sigui per l’absència del pitxitxi Miguel Linares o per la solidesa defensiva mostrada en aquest encontre pel conjunt visitant, els roig-i-negres han estat incapaços d’equilibrar abans un encontre que semblava decidit amb un gol en pròpia porteria d’Alejandro Catena en el primer temps. Tot i que el futbol l’ha posat el conjunt de Xavi Bartolo, els xuts i les ocasions més clares han estat per a un Numancia que ha pogut sentenciar l’encontre però que tampoc ha gaudit de definició en la punta d’atac.

La bogeria s'ha desfermat a l'Estadi amb l'empat de Querol | Laia Solanellas

Catena avança el Numancia

El CF Reus ha saltat sobre la gespa del Municipal a buscar el triomf, tot i que ràpidament s’ha adonat que avui no era el seu dia. L’èpic triomf quallat a La Rosaleda semblava impossible de repetir tot i que s’ha intentat. Ja en el minut 9 es deixava clar que la fortuna avui no era una aliada. Una centrada de Querol des de la línia de fons acabava amb un toc de Derik, qui ha estat a punt d’introduir la pilota en la seva porteria per avançar el CF Reus.

La sort no somreia a un conjunt de Xavi Bartolo que ha estat a punt de patir el mateix en la seva pròpia àrea. Una rematada de Guillermo era desviada per un Pol que ha evitat la diana en el minut 19. On no ha pogut fer res el meta ganxet ha estat en el minut 22, quan Catena desviava cap a la seva mateixa porteria una centrada soriana des de la dreta. Pol s’ha trobat l’esfèric, l’ha impactat amb el pit però no ha pogut evitar que acabés al fons de la xarxa.

Catena, protagonista de l’acció, rebia el suport del públic segons després quan tocava per primer cop la pilota des del gol. Uns seguidors que també han mostrat el seu suport a Xavi Bartolo corejant el seu nom, acció que s’ha encomanat a la resta de les graderies de l’Estadi davant un Bartolo que ha  agraït  el gest enviant un aplaudiment a l’aire. El CF Reus ha buscat reaccionar a la diana soriana però de mig del camp cap endavant no s’ha tingut el dia. Cap xut amb intenció sobre la porteria visitant ha estat un bagatge més que insuficient per, com a mínim, empatar abans del descans.

El Numancia celebra el gol amb Querol lamentant l'acció des de la distància
El Numancia celebra el gol amb Querol lamentant l'acció des de la distància | Laia Solanellas

La defensa numantina s’imposa a l’atac ganxet

El segon temps ha mantingut la tònica del final de la primera meitat. L’equip de Sòria ha tingut més presència a l’àrea contrària i ha estat més a prop el 0 a 2 que no pas l’empat. La primera arribada amb perill del CF Reus en la segona meitat ha estat un més que possible penal sobre David Querol en el minut 47. El reusenc ha caigut dins de l’àrea després de rebre una entrada rival però el col·legiat i l’àrbitre assistent més pròxim a la zona no han considerat adient xiular la pena màxima.

El Numancia, al contraatac, ha seguit gaudint d’ocasions. Els sorians han perdonat en diferents ocasions la sentència. La principal ha estat en el minut 74 quan Guillermo no ha pogut enviar al fons de la xarxa una bona centrada de Mateu des de la banda dreta. No ha estat fins al minut 80 quan ha arribat el primer xut dels reusencs. Alfred Planas, amb una engaltada des de la frontal, ha obligat Juan Carlos a enviar l’esfèric a corner. Tot i que s’ha seguit intentant, l’empat semblava no arribar fins que en el minut 89, Querol ha trobat el premi. Una jugada per la banda dreta acabava amb un xut des de la frontal que deixava Querol sol contra Juan Carlos. El reusenc, amb un xut potent, ha enviat l’esfèric al fons de la xarxa.

Aritz López Garai i Xavi Bartolo s'han saludat en els minuts previs a l'inici del matx | Laia Solanellas

L’alegria amb l’empat no ha estat completa per desgràcia. Pol Freixanet, en la darrera acció del partit, s’ha lesionat i ha estat incapaç de marxar pel seu propi peu del terreny de joc. Caldrà estar atents a la gravetat de la lesió de l’únic porter del primer equip ganxet. La pròxima dels roig-i-negres serà el pròxim dissabte a les 20.30 hores contra Las Palmas a l’Estadi Municipal. Això si LaLiga permet als ganxets poder competir en la segona volta de campionat. La setmana decisiva ja ha arribat.

CF Reus

Pol, Bastos, Catena, Olmo, Borja, Ledes, Carbonell (Enri 83’), Mario, Domínguez (Alfred 71’), Ricardo i Querol

Numancia

Juan Carlos, Medina, Derik, Atienza, Ganea (Nacho 86’), Villalba, Diamanka, Escassi, Yeboah (Mateu 63’), Oyarzun i Guillermo (Jordi 74’)

0-1 / Catena (22’) p.p.

1-1 / Querol (89’)

Targetes grogues

Per al local Ricardo (6’), Ledes (36’), Querol (89’) i Mario (91’) i per als visitants Escassi (31’), Yeboah (49’), Villalba (58’) i Jordi (76’)