Un penal en el minut 93 evita la victòria del CF Reus contra l'Sporting

Un dubtós penal per un innecessari toc d'Olmo sobre Neftali dins de l'àrea provoca que l'Sporting empati (1-1) en el descompte quan la victòria era al sac

Domínguez intenta passar l'esfèric entre dos jugadors rivals
Domínguez intenta passar l'esfèric entre dos jugadors rivals | Luís Manso / ElDesmarque Asturias

Al CF Reus se li ha escapat la victòria al camp de l'Sporting. Tot i només realitzar quatre xuts pels divuit fets pel conjunt de Gijón, els roig-i-negres marxen amb un amarg gust de boca de la seva visita al Molinón després de veure com un gol de Linares avançava el conjunt entrenat per Xavi Bartolo i un penal dubtós per una innecessària acció de Jesús Olmo dins de l'àrea en el minut 92 ensorrava tot el treball realitzat durant l'encontre. L'àrbitre Varón Aceitón, que ja havia xiulat un inexistent penal a favor dels locals en els darrers instants de la primera meitat, tornava a repetir el màxim càstig pels del Baix Camp.

Domini local amb conat d'infart final

El CF Reus saltava sobre la gespa estrenant sistema. Xavi Bartolo, tècnic dels reusencs, apostava per una defensa de cinc homes amb tres centrals (Olmo, Catena i Pereira) acompanyats de dos carrilers com Guerrero i Bastos. Amb Linares i Alfred en la punta d'atac, els ganxets han buscat mantenir a ratlla un Sporting que ha agafat la possessió de la pilota i ha creat més i millor futbol sense crear, en un principi, grans ensurts sobre Èdgar Badia.

El porter dels del Baix Camp mostrava quelcom d'inseguretat amb la pilota als peus després de dues pèrdues teòricament evitables. A la tercera, una pressió de Djurdjevic ha acabat amb Badia regalant l'esfèric a un rival en la frontal de l'àrea. La jugada ha seguit amb una centrada de Sousa des de la dreta i el mateix Djurdjevic, rematant de cap, feia lluir-se un Badia que ha evitat l'1 a 0 en el minut 24. Si l'amo de la porteria reusenca havia mostrat la seva cara més dubtosa, el barceloní ha capgirat la situació en els darrers minuts del primer temps.

Badia veia com Djurdjevic anotava un gol amb la mà que Varón Aceiton anul·lava correctament en el minut 43. Seixanta segons després, l'encert del col·legiat balear quedava amagat per una clara errada en considerar que Pereira ha tocat la pilota amb les mans dins de l'àrea quan s'ha vist clarament que la pilota ha impactat en el cap. El penal, executat per Djurdjevic, s'ha trobat amb un inspirat Èdgar Badia que ha evitat l'1 a 0 quan més mal fa.

Pereira i Ledes protesten davant l'inexistent penal xiulat en contra en el primer temps | Luís Manso / ElDesmarque Asturias

El CF Reus s'engresca en el segon temps

Els reusencs han saltat a la gespa en la segona meitat sent més valents en atac. Tot i que l'Sporting ha mantingut la tònica dominant del duel, els homes de Xavi Bartolo han gaudit de més aproximacions que han generat una remor creixent a les graderies de l'exigent Molinón. Una remor que s'ha convertit en una senyora xiulada quan Linares l'ha fet grossa. Una assistència perfecta de Mario Ortiz en profunditat ha deixat sol l'exdavanter de l'Oviedo davant Mariño. El veterà 'killer' ganxet ha controlat l'esfèric de primeres, ha corregit el control quan aquest quedava enrere i ha engaltat un potent xut amb l'esquerra que ha fet esclatar d'alegria el CF Reus i d'enfadament al públic de l'Sporting.

El guió del partit dissenyat per Xavi Bartolo sortia a la perfecció i el CF Reus ha complert amb la tònica dels típics encontres on els del Baix Camp sumen els tres punts. Seguretat en defensa, grans intervencions d'Èdgar Badia i efectivitat en la punta d'atac. Tant és així que Olmo, en el minut 77, ha estat a punt de posar en safata el 0 a 2 en una centrada que ningú ha rematat. Precisament Olmo, que en el minut 90 ja perdia temps per esgarrapar segons al cronòmetre, ha vist com Neftali queia dins de l'àrea per una suposada empenta el defensa barceloní. Tot i que sembla evident que Neftali està més interessat a caure que en poder rematar, és innecessari el toc o la intenció de tocar d'Olmo sobre un jugador que no podia controlar la pilota.

Mario Ortiz ha estat l'autor de la gran assistència en el gol de Linares
Mario Ortiz ha estat l'autor de la gran assistència en el gol de Linares | Luís Manso / ElDesmarque Asturias

Carmona, des del punt de penal, no desaprofitava l'ocasió per empatar i evitar el triomf d'un CF Reus que marxa ensopit amb un empat que, prèviament a l'inici de l'encontre, es podia veure amb bons ulls. La pròxima cita del CF Reus serà diumenge vinent a les 18.00 hores amb la visita del Rayo Majadahonda a l'Estadi. Fins aleshores, l'equip es queda amb nou punts a la classificació i, de forma provisional, se situa a la catorzena plaça.

Sporting

Mariño, Canella, Rodríguez, Pérez, Molinero (Geraldes 81'), Cofie (Mendes 70'), Sousa, Carmona, Traver, Álvaro (Neftalí 61') i Djurdjevic

CF Reus

Badia, Bastos, Olmo, Pereira, Catena, Guerrero, Ledes (Borjita 83'), Domínguez, Mario, Alfred (Moore 78') i Linares

0-1 / Linares (67')

1-1 / Carmona (93')

Per als locals Rodríguez (36') i Mendes (72') i per als visitants Ledes (28'), Guerrero (41'), Olmo (93'), Badia (93')