El Vilafranca elimina el Nàstic a la Copa Catalunya des dels onze metres

El Vilafranca s'imposa al Nàstic després d'empatar (0-0) en els 90 minuts. En els llançaments de penal, els grana han fallat tots els xuts i els locals s'han classificat

Onze inicial del Nàstic al camp del Vilafranca
Onze inicial del Nàstic al camp del Vilafranca | Gimnàstic

Ni a la Copa Catalunya. El Nàstic ha caigut eliminat de la Copa Catalunya després d'empatar (0-0) contra el Vilafranca i fer el ridícul en una tanda de penals on no ha estat capaç d'anotar cap dels tres llançaments que ha pogut executar. El seu rival, letal en aquest sentit, ha deixat fora de la competició catalana a un equip que no ha mostrat la seva teòrica superioritat davant un conjunt dues categories per sota.

De més a menys davant un bon Vilafranca

El Nàstic ha encetat el partit decidit, amb les idees clares i demostrant que volia classificar-se per a la final de la competició. Dumitru, en el minut 11, donava el primer avís a la porteria local defensada per Iván León. El domini i la superioritat nastiquera s'ha anat diluint fins que ha estat el Vilafranca qui ha agafat les regnes del matx sense arribar a crear grans ocasions però sí gaudint d'arribades amb intenció. Una acció entre Rosillo i Sergi Gestí després de deixar a terra Javi Jiménez ha acabat amb Bernabé i el defensa del juvenil Sandoica intervenint per evitar un mal major. Tot i que els penedesencs no han gaudit de més ocasions clares, sí que han demostrat plantar cara a un Nàstic que ha pogut marxar al descans satisfet per mantenir el 0 a 0.

Javi Jiménez ha jugat els 90 minuts a Vilafranca
Javi Jiménez ha jugat els 90 minuts a Vilafranca | Gimnàstic

Poc futbol

La segona meitat ha repetit el guió del de la primera. El Nàstic ha saltat a la gespa amb bones intencions que no ha pogut mantenir amb el pas dels minuts davant l'empenta del Vilafranca. El conjunt local ha anat creixent en les seves aspiracions i ha estat en el minut 84 quan han fregat el gol. Un cúmul d'errades grana, amb relliscades incloses, ha acabat amb un contraatac que els locals han estat a punt de transformar.

El final del matx ha estat un domini continuat dels locals amb Salva Ferrer com a principal puntal d'una defensa que ha pogut evitar el gol penedesenc en els 90 minuts, fet que ha permès arribar a la tanda de penals que ha acabat com el rosari de l'Aurora encara que, el llançament definitiu de Tete Morente, hagi estat invalidat de forma injusta després que la pilota travessi la totalitat de la línia de gol tot i que ha acabat rebutjada fora per l'efecte després de tocar al travesser. La pilota possiblement ha entrat però l'eliminació del Nàstic és totalment merescuda per a un conjunt que no té temps per lamentar-se. Dissabte a les 16.00 hores contra l'Almeria està en joc quelcom més que tres punts.

Vilafranca

Ivan, Sierra, Sergi, Boira, Oribe, Rosillo, Gestí (Brahima 67'), Guti, Pep Mateu, Luca i Pelegrín

Bernabé, Domingo, Javi Jiménez, Salva, Tete, Viti (Jesús López 69'), Omar, Dumitru, Abeledo, Guillem (Micó 54') i Sandoica (Valentín 46')

Héctor Robas Bondia

Matx corresponent a les semifinals de la Copa Catalunya 2018-2019 disputat al ZEM de Vilafranca del Penedès