David Goldar als estudis de Tarragona Ràdio

Goldar: «La idea de Bartolo és complexa, deixa al jugador interpretar el futbol»

El defensa central gallec passa pel Sempre Nàstic on passa pàgina a la derrota contra el Llagostera i n’extreu lliçons per al duel de diumenge contra el Barça B.

El Nàstic intenta deixar enrere la derrota de la primera jornada de lliga i ho fa després de revisar les errades comeses. Dilluns l’equip va analitzar allò que va fallar i avui, en el retorn als entrenaments, ha fixat la mirada en el duel de diumenge a les 19.00 hores al camp del Barça B. Aquest partit no se’l perdrà David Goldar, protagonista d’avui al Sempre Nàstic. L’exdefensa del Cornellà, incorporat aquest estiu a la disciplina tarragonina, ha reconegut que davant el Llagostera «qualsevol error va ser massa car», assegurant que «quan un equip ve rodat com el Llagostera i amb les idees treballades des de fa temps, els seus errors es tapen millor. Nosaltres encara hem d’armar aquestes files, la precaució grupal i muntar l’equip per minimitzar els danys que hi haurà durant la temporada».

El rodatge, competint

Goldar no ha amagat que a aquest Nàstic li falta conèixer-se entre si: «Som molts jugadors nous, estem buscant-nos i creant connexions». No ha amagat que la baixa de Javi Márquez en el centre del camp es va notar massa: «Òbviament es nota en un jugador de tanta qualitat. Venir treballant amb ell sent l’eix al mig del camp, es nota. Però la tasca com a equip és que els errors individuals es redueixin mitjançant el grup». Sobre la forma de jugar del nou Nàstic, el gallec és contundent assegurant que «la idea de Xavi (Bartolo) és complexa, no és simple. Deixa al jugador interpretar el futbol i això demanda molta concentració i molta qualitat tècnica, tàctica i individual. I no és fàcil. L’adaptació ha de ser el més ràpid possible per a què els resultats arribin aviat. Aquestes connexions es fan competint».

I si hi ha quelcom que ha de millorar el Nàstic respecte als dos darrers partits jugats (contra el Mestalla i el Llagostera), és reforçar el rendiment defensiu: «A Segona B un bon equip és capaç de guanyar qualsevol individualitat. Hi ha un munt de camps i estadis que assumeixen un rol important. Hi ha camps on s’han de guanyar segones jugades, ser més sòlids i cal deixar les qualitats individuals a banda. Sent sòlid, tens molt a guanyar a Segona B». I aquest camí es vol iniciar al camp del Barça B en un encontre que Goldar preveu «molt diferent» respecte al de diumenge: «Ens costarà més tenir la pilota perquè ells voldran fer la seva tasca. Hem de ser sòlids defensivament, capaços de mantenir el bloc unit i evitar que els seus millors jugadors apareguin per zones de perill, serà més fàcil».

David Goldar als estudis de Tarragona Ràdio
David Goldar als estudis de Tarragona Ràdio | Joan Alfons López

Rivals, fracàs i intercanvi de paraules entre capitans

Pel que fa a la resta de la categoria, Goldar afirma que «excloent els grans filials que sempre són més difícils d’analitzar, crec que l’Hércules és un equip que sempre està lluitant i Castelló ve fent les coses bé i és una plaça gran. Sempre hi ha un equip com és el Cornellà  que fa les coses bé, no és casualitat que estiguin allà. Només pensar en aquests equips ens faria molt mal». Uns rivals en la lluita d’un playoff que seria una desil·lusió no jugar-lo, mai un fracàs segons el defensa: «En el futbol no entenc que perdre sigui un fracàs. Entenc fracàs com no implicar-se amb el club, amb l’equip, amb la ciutat, no donar el 100% pel company, que el teu ego no et permeti cedir pel bé comú, etc. Desil·lusió és una paraula que utilitzaria, fracàs no. Si algú vol vestir la samarreta del Nàstic, sap que això ha d’anar implícit i s’ha d’assumir. Parlar a l'agost de playoff és parlar massa alt. Pas a pas ens anirà millor».

D’altra banda, la part més distesa de l’entrevista ha arribat a l’hora de recordar la figura de Xisco Campos, excapità grana i excompany de Goldar a la Ponferradina la temporada 2016-2017. El de Binissalem ha afirmat que «estic molt content per ell que estigui a Tarragona, és molt bon noi i bona persona. És honrat, s’ho ha guanyat. Està en un bon club i segur que el Nàstic gaudirà d’ell». Goldar, un dels capitans del present, li ha tornat les bones paraules a l’ara capità del Mallorca de Primera Divisió: «He après molt d’ell i també he gaudit. No va ser un any bo allà però en aquests és on es noten més les persones. I en Xisco he trobat una persona de la qual aprendre. Molt content per ell, pel que li ha passat, pels petits, la família, etc. S’ho mereix amb escreix».

Precisament l'excapità grana ha volgut compartir amb el Sempre Nàstic una anècdota amb l'ara futbolista nastiquer, quelcom que ha provocat una rialla contundent en Goldar: «Ell es va agafar un pis a prop de casa meva i ens van donar un parell de dies lliures i jo havia de deixar el cotxe fora. Ell tenia una plaça de pàrquing i em va donar el número de la plaça i jo vaig aparcar-hi allà el meu vehicle. I quan vaig tornar dels dies lliures, em va venir la policia perquè em volien denunciar perquè havia ocupat una plaça de pàrquing que no era meva. I vaig trucar al David i resulta que l'aparcament tenia la plaça doblada i no era la seva». Pots veure l’entrevista sencera on Goldar tracta moltes altres qüestions en el reproductor superior a aquest text.

Pots recuperar l'entrevista amb el vídeo incrustat en l'article
Pots recuperar l'entrevista amb el vídeo incrustat en l'article | Joan Alfons López