Russell Platt i Clifton Onolfo: els inversors americans que salven el CF Reus

L'empresa US Real State Investment tancat la compra del club i anuncia la construcció d'un centre comercial al polígon AgroReus i l'ampliació de l'estadi

El CF Reus ja ha fet oficial la venda del club. Durant aquest cap de setmana els rumors sobre una empresa inversora americana interessada en comprar el club roig-i-negre s'han anat fent cada cop més forts, i aquest mateix matí el CF Reus Deportiu ha anunciat la venda del club. Segons ha avançat RAC1 durant el matí de dilluns 21 de gener l'acord estava pràcticament tancat, i el Diari de Tarragona ha avançat que el grup US Real State Investment hi estaria al darrere, amb Russell Platt i Clifton Onolfo al capdavant de la inversora.

Minuts després, el club roig-i-negre ha fet oficial aquesta informació amb un comunicat.  Aquesta empresa estaria especialitzada en comprar projectes en fallida i reflotar-los. US Real State Investment té la seva seu a Miami Beach i el grup es dedica a la  construcció d'hotels, centres comercials i habitatges. De fet, al mateix comunicat ja explica que els inversors  tenen pensat reformar l'estadi reusenc, que passarà a dir-se Gaudí i tindrà capacitat per a 18.000 espectadors, i fins i tot construir un centre comercial a la zona del polígon AgroReus. Podeu llegir el comunicat en anglès aquí:

 

Salvació i injecció de diners al CF Reus

Russell Platt i Clifton Onolfo, el president i vicepresident de US Real State Investment, han comprat el CF Reus Deportiu i això inclou assumir el deute de 5 milions d'euros dels roig-i-negres, però a més també expliquen al comunicat que faran una injecció important de diners per tal de fer l'ampliació de capital que permetria al CF Reus fitxar durant aquest mercat d'hivern, el qual té els dies comptats ja que tanca a finals de mes, pel que la feina serà intensa per la direcció esportiva.

Joan Oliver, actual propietari del CF Reus

Joan Oliver marxarà del CF Reus amb la venda del club. | Laia Solanellas

Això sí, tota aquesta feina es podrà veure plasmada si LaLiga acaba donant el vist-i-plau a la continuïtat del CF Reus en la competició. LaLiga i la RFEF s'han mostrat molt contundents a l'hora de posar punt i final al problema roig-i-negra a la competició durant els darrers dies, és per això que tots els partits dels reusencs es troben suspesos a hores d'ara. Caldrà veure la capacitat negociadora dels compradors amb LaLiga i si són capaços de convéncer, no només amb els diners que solucionen tots els problemes, que poden continuar competint fins a final de temporada. Recordem que l'expedient administratiu s'ha de resoldre a finals d'aquest mes de gener.

Adéu a Joan Oliver

Aquesta operació tancada de forma 'express' de la mà dels companys de negocis de Joan Oliver, com són Joan Laporta o Rafa Yuste entre altres, també significa l'adéu de Joan Oliver i tot el Consell d'Administració del club. Segons apunta el comunicat, Joan Oliver ha venut el 99,7% de les accions que eren de la seva propietat en una operació tancada aquest diumenge a la nit durant el partit que va enfrontar el FC Barcelona i el Llevant. Oliver va arribar al CF Reus l'any 2013, i malgrat aquesta gran taca negra en l'expedient també cal recordar que va ser l'artífex de l'èxit més gran de la història del CF Reus, l'ascens a Segona divisió

Amor pel 'tica-taca' i la pedrera com a negoci

Al comunicat enviat en anglès pel CF Reus Deportiu confirmant la venda del club s'explica que es posaran immediatament a treballar per resoldre la seva situació econòmica amb LaLiga, però també amb els treballadors i els jugadors. També expliquen que la intenció és que la pedrera sigui un dels puntals del negoci, amb el moviment de jugadors, tenint en compte l'atractiu de la pedrera del club roig-i-negre. En l'escrit enviat pel club s'expliquen alguns detalls de Platt i Onolfo, i destaquen l'amor pel «tica-taca» i l'estil del futbol creatiu espanyol.