El Camp Nou totalment buit vist des d'una de les porteries

El govern permetrà l'entrada de públic als estadis a partir del 29 de juny

Es podrà assistir a partits de futbol professional i de la lliga ACB de bàsquet

L'arribada del coronavirus a Espanya va provocar l'aturada i fins i tot la suspensió d'algunes competicions esportives fins a la temporada vinent. En casos especials com el futbol i el bàsquet professional es va plantejar l'opció de reprendre la lliga, tal com es farà a partir d'aquest dijous, però el que van concretar en un primer moment és que es faria sense públic a les grades. 

No obstant això, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Reial Decret sobre l'assistència de públic als esdeveniments esportius, que permetrà que hi hagi espectadors als estadis amb accés restringit. Si la situació segueix millorant adequadament, aquesta possibilitat es produirà a partir del 29 de juny, segons ha informat la 'COPE'. 

Estrictes mesures de seguretat

A priori no es permetrà l'entrada dels aficionats als estadis i pavellons fins al mes de juliol, quan es preveu que tot el territori nacional estigui com a mínim en la fase 3 de la desescalada. Per tant, hi podria haver públic en les  sis últimes jornades  del campionat, però sota  estrictes mesures de seguretat. 

En el text del Reial Decret que ha publicat la 'COPE' s'especifica que s'hauran de complir les normes d'aforament -que només se'n podrà ocupar un 30%-, de desinfecció, prevenció i condicionament  de les instal·lacions. A més a més, s'haurà de guardar una distància mínima d'1,5 metres entre els assistents. 

Segons la 'COPE', «l'assistència de públic a les competicions de futbol professional i bàsquet ACB serà regulada pel Consell Superior d'Esports en coordinació amb l'organitzador de la competició i les Comunitats Autònomes».