Fali, dos partits de sanció

El jugador del Nàstic es perdrà els dos pròxims partits després de ser castigat pel Comitè de Competició per l’expulsió al camp de l’Elche

 

Sense sorpreses en el castic a Fali, jugador del Nàstic. El valencià ha estat suspès per als dos pròxims partits després de la seva expulsió al camp de l’Elche el passat diumenge. El futbolista grana, que segons l’acta arbitral es va dirigir a l’àrbitre assistent dient-li «Vete a tomar por culo», ha estat castigat pel Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol amb dos partits de suspensió basant-se en l’article 117 del Codi Disciplinari.

Menyspreu i desconsideració

Fali va veure xiulada una falta en contra en el minut 28 per una acció en la banda dreta de l’atac il·licità. El jugador dels tarragonins no va considerar l’acció gens punible però el col·legiat ho va decretar així. El valencià, visiblement molest, va aixecar el braç en clara mostra de protesta i, segons l’acta arbitral de Javier Iglesias Villanueva, el futbolista es va dirigir a l’àrbitre assistent en els següents termes: «Vete a tomar por culo». Això, amb el Codi Disciplinari a la mà, és considerada una actitud de menyspreu o desconsideració cap als àrbitres.

Aquesta acció, sempre que no suposi una falta més greu, està penada amb una suspensió d’entre dos i tres partits o per un temps de fins a un mes. Per tant, Fali ha rebut la sanció mínima dins de les possibles que podia rebre. Luis Suárez, davanter dels grana, reconeixia al Sempre Nàstic d’aquest dilluns que Fali havia explicat al vestidor que ell no havia dit les paraules per les quals se’l castiga. Sigui cert o no, es tracta d’un cas de la paraula de l’àrbitre contra la d’un futbolista. I pel Comitè de Competició sempre és prioritària la paraula del col·legiat, autoritat sobre la gespa. A més, el Nàsticno va presentar cap recurs per evitar una sanció, conscient del nul èxit que podia tenir tenint en compte l’escassetat de proves contundents que poguessin tirar a terra la versió del col·legiat.

 

Per tant, Fali es perdrà els dos pròxims encontres dels grana contra els dos representants de les Illes Canàries: diumenge vinent a les 18.00 hores contra el Tenerife  a l'Heliodoro Rodríguez López i el diumenge 27 de gener a les 20.00 hores contra Las Palmas.