Siré amb les dues medalles guanyades

Dolç final amb dues medalles per a Coll i Siré en el Campionat d’Espanya

El tarragoní Carles Coll (Tarraco) guanya l’or en els 100 metres braça mentre que el reusenc Ferran Siré (Terrassa) es penja el bronze en els 200 metres papallona

Carles Coll, abans de competir
Carles Coll (CN Tarraco) instants abans de llançar-se a la piscina | LaLiga Sports

Els dos representants del Camp de Tarragona en el Campionat d’Espanya de Natació que s’ha celebrat els darrers dies a Sabadell han tancat la seva participació guanyant dues medalles, una per cap. Carles Coll, nedador del Club Natació Tarraco, ha estat capaç de penjar-se la medalla d’or en la categoria 100 metres braça després d’acabar la ‘Final A’ en la cinquena posició amb un temps 1.03.17. El fet de ser l’únic júnior de la competició i disputar la cursa amb nedadors de categoria absolut l’ha permès penjar-se el metall daurat, segon que ha aconseguit en la competició.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

D’altra banda, el reusenc Ferran Siré (Club Natació Terrassa) també ha posat punt final al Campionat penjant-se un metall. Concretament un bronze en la categoria 200 metres papallona després d’acabar quart amb un temps de 2.02.30. Tot i quedar quart, Siré va ser el tercer júnior més ràpid, aconseguint d’aquesta manera la medalla que se suma a la que va aconseguir en els 400 metres lliures. Més enllà dels metalls, Coll va acabar dilluns en una quarta plaça en la categoria de 50 metres braça amb un temps de 28.58. Tot i ser el primer en edat júnior, aquesta modalitat no feia distinció generacional i es competia en categoria absoluta, fet que va deixar el tarragoní a les portes d’un bronze, concretament a només cinc centèsimes de Mario Navea (tercer).

Resum de la competició

Coll i Siré han posat punt final a un notable campionat on han deixat el nom de l’esport del Camp de Tarragona ben amunt. El nedador del Tarraco ha conclòs la seva participació amb dos ors juniors en 100 i 200 metres braça, sent un bronze absolut també en aquesta darrera categoria, aconseguint dues marques mínimes per al Campionat Europeu de Kazan en 100 i 200 braça i també aconseguit el bitllet per al Mundial de Budapest en 200 braça. A més, Coll ha estat capaç de rebaixar les tres millors marques nacionals als 18 anys en els 50, 100 i 200 metres braça.

Pel que fa a Ferran Siré, el reusenc del Terrassa tanca la seva participació amb una medalla d’or en els 400 metres lliures, el bitllet per al Campionat d’Europa de Kazan del pròxim estiu i amb una medalla de bronze en els 200 metres papallona, a més d’aconseguir rebaixar els seus registres en 200 metres lliures i 400 metres estil.