Cas ‘Oikos’: els jugadors del CF Reus haurien rebut una prima de 250.000€ per guanyar el Valladolid

S’aixeca el secret de sumari del cas ‘Oikos’ i la Policia Judicial acusa el Huesca de pagar 315.000 euros en efectiu per poder jugar el playoff d’ascens a Primera Divisió

Noves informacions sobre el ‘Cas Oikos’ i la seva relació amb el CF Reus Deportiu surten a la llum. Tal com publica El Mundo, la Policia Judicial acusa la Sociedad Deportiva Huesca de pagar 315.000 euros en efectiu per poder jugar la promoció d’ascens a Primera Divisió durant la temporada 2016-2017. Això es coneix després que el jutge del cas hagi aixecat el secret de sumari i la documentació publicada deixi constància que el Huesca va desembutxacar 315.000 euros als jugadors del CF Reus i als seus intermediaris que van participar en l’entrega dels diners.

D’aquesta xifra, els futbolistes roig-i-negres haurien rebut 250.000 euros, amb un extra de 20.000 euros per a Aritz López Garai, aleshores jugador i un dels capitans de la plantilla. Segons el sumari, «es va recórrer a persones físiques que maneguen quantitats de diners en metàl·lic de manera habitual», apuntant a Carlos Aranda i Raúl Bravo, entre altres.

El ‘Cas Oikos’, obert

Cal recordar que aquests moviments informatius estan englobats dins de la segona fase de l'Operació Oikos, operació dirigida des del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Osca. Segons la Policia Nacional, fa sis mesos es van trobar uns documents manuscrits a les oficines del Huesca amb la recaptació, el repartiment, la devolució i l'entrega de fons per arreglar partits. Entre tots els papers, hi figurava un amb data a 4 de juny del 2017 i que esquitxava el CF Reus. Concretament el partit davant el Valladolid, de la jornada 41 de lliga.

Els ganxets, ja salvats, rebien el Valladolid a l'Estadi Municipal. Els de Pucela es trobaven lluitant per jugar el playoff d'ascens, idèntic objectiu del Huesca.  El Valladolid va acabar perdent a Reus per 2 a 0 amb gols de Vitor i Alberto Benito i el Huesca va empatar a l'Alcoraz davant el Numància (0-0), aconseguint entrar en les places de promoció, depenent d'ell mateix en una darrera jornada on no va fallar i va certificar la seva participació en la lluita per l'ascens.