Jugadors del CF Reus a l'entrenament.

S’aproxima la fase de liquidació de la SAE del CF Reus

L’administrador concursal David López ultima els detalls de l’informe necessari per tancar la fase comú del concurs, pas previ a la més que previsible fase de liquidació

Després d’un estiu mogut, l’actualitat del CF Reus ha patit una frenada en sec. L’exclusió del primer equip ganxet de la Tercera Divisió va suposar una alentiment de la informació al voltant del club reusenc i l’exclusió del segon equip tres setmanes després ha estat el punt definitiu per deixar en punt mort qualsevol senyal de vida de l’entitat. Ara, a principis d’octubre, s’esperen novetats sobre l’estat d’una Societat Anònima Esportiva que està abocada a la liquidació.

L’inici del procés de liquidació, més a prop

David López i Cristina del Pozo, encarregats de gestionar el concurs de creditors del CF Reus Deportiu, es troben aquests dies ultimant l’informe sobre l’inventari de la massa activa i la llista de creditors de la Societat Anònima Esportiva. L’administració concursal roig-i-negra ha d’enllestir amb les darreres dades actualitzades tot allò que encara pertany al club i determinar el valor que té, a més d’afegir-ho a la llista de totes aquelles persones, entitats i empreses a qui es deu diners. La fase de liquidació de la SAE és la inevitable pròxima parada ganxeta però per obrir aquesta nova etapa del concurs de creditors cal tenir l’informe definitiu.

Amb aquest document redactat es posarà punt final a la fase comú del concurs. L’informe es presentarà al jutge César Suárez i l’administrador David López, que no veu cap altre remei que la liquidació, té previst convocar una junta de creditors on hi haurà la possibilitat, totalment remota, de presentar i acordar un conveni de pagaments. Si aquesta no arriba, fet totalment previsible, es podria procedir a l’obertura directa de la fase liquidatòria sense haver d’esperar l’aprovació del jutge mercantil que està a sobre del concurs del CF Reus.

David López arribant a la reunió en el Jutjat Mercantil de Tarragona
David López arribant a una reunió en el Jutjat Mercantil de Tarragona | Joan Alfons López

Els principals creditors del CF Reus

TarragonaDigital.com ha tingut accés a una de les llistes de creditors que l’administració concursal ha realitzat en els darrers mesos. Dels vuit milions d’euros que es deuen, xifra notablement superior a aquella que es va fer saber en la compravenda del club entre Joan Oliver i Clifton Onolfo, aproximadament 1.100.000 euros correspon a deutes amb Hisenda i uns 741.000 euros amb el Banc Sabadell. Altres xifres que engreixen la llista de creditors són els 263.000 euros de Garden Tona (empresa encarregada del manteniment de la gespa), 296.200€ a Nautalia (empresa organitzadora dels viatges del primer equip) o 236.000€ a Kelme i uns 50.000€ a Kappa com a proveïdors de material.

Existeixen deutes amb altres clubs de futbol com un menor de 2.700 euros al FC Barcelona, uns 6.000€ al Llagostera, uns 50.000€ al Benfica o 100.000 euros al Futbol Clube Famalicao, club on va anar cedit Raphael Guzzo i on hi ha un acord de reconeixement de dret d’adquisició preferent pendent de pagar. Pel que fa a persones físiques, el CF Reus deu uns 63.000 euros a Joan Sentelles (exgerent del club) o 200.000 euros a Xavier Sala i Martín per l’import d’un préstec. Pel que fa a l’inventari de béns, la quantitat econòmica més gruixuda pertany als 2.000.000€ en concepte de diposit a LaLiga.