Els grana, eliminats en la Copa del Rei

El Nàstic s’expulsa de la Copa caient contra el Zaragoza amb dos gols en pròpia porteria

Els grana no quallen un mal partit però es marquen dos gols en pròpia porteria que condicionen l’eliminatòria. Ballesteros ha donat emoció i Papu ha sentenciat en la recta final
Pedro Martín lamenta una acció en el primer temps | Laia Solanellas

Quan no és un nap és una ceba. El Nàstic ha caigut eliminat de la Copa del Rei després de perdre per 1 a 3 davant el Zaragoza en un encontre on no ha estat inferior, ha tingut ocasions suficients per donar més guerra en el marcador però ha estat condemnat amb excessiva duresa les errades en defensa, quelcom habitual en aquesta temporada. Dos gols en pròpia porteria, un de Juan Rodríguez i un altre de David Goldar han deixat coll amunt un encontre on Pol Ballesteros reduïa diferències en el segon temps i Papu sentenciava en la recta final.

Primer temps inversemblant

Si alguna paraula pot definir la primera meitat del Nàstic és inversemblant. L’equip ha fet mèrits suficients com per, com a mínim, no perdre. Fins i tot ha merescut marcar. Però no ho ha aconseguit. O més ben dit: ho ha fet per partida doble però en la porteria equivocada. Els grana han estat el seu pitjor rival després d’anotar-se dos gols en pròpia porteria davant la incredulitat de Bernabé Barragán. Després de saltar a la gespa amb ganes de donar guerra, ha estat una centrada posterior a una jugada a pilota aturada la que ha provocat les primeres cares llargues del públic.

Juan Rodríguez, que ha buscat desviar a corner, ha ajustat involuntàriament l’esfèric al travesser i ha superat per alt el seu porter. Era el minut 7 i els grana ja perdien. El gol ha fet mal però els tarragonins s’han refet. El Zaragoza no ha tingut grans ocasions i no ha estat fins a la mitja hora de joc quan els de Toni Seligrat han gaudit dels seus millors minuts. Tres ocasions seguides han engrescat un públic que veia com els seus tenien opcions per empatar. Un potent xut de Márquez, un doble cop de cap de Brugui provocaven el neguit en la parròquia aragonesa fins que, novament, els grana s’han marcat en pròpia porteria. Una acció del Zaragoza per la banda dreta ha acabat amb una centrada que Goldar s’ha introduït entre els tres pals de Bernabé.

El Zaragoza ha extret molt premi
Els aragonesos guanyaven al descans per 0 a 2 | Laia Solanellas

Ballesteros dona opcions

La segona meitat ha tornat a ser una fidel imatge de la mala fortuna del Nàstic. Els tarragonins han gaudit de diferents ocasions en els primers minuts de la represa per reduir diferències en el marcador i poder generar molts problemes al conjunt de Víctor Fernández. David Goldar, en el minut 52, enviava l’esfèric llepant l’escaire dret de la porteria de Ratón després d’una segona jugada posterior a un llançament de cantonada. Sis minuts després era Thomas Amang qui es quedava sol davant Ratón després d’una bona assistència de Brugui però no aconseguia encertar i anotar l’1 a 2.

I quan semblava que el partit encetaria la recta final del matx amb poques opcions d’empatar, ha aparegut Pol Ballesteros. El de Vilassar de Mar, que ha entrat des de la banqueta, ha recollit una pilota a la frontal aragonesa i ha realitzat un potent i col·locat xut que ha superat Ratón a prop de l’escaire esquerre del Zaragoza. Era el minut 70 i quedaven 20 per intentar empatar o remuntar. Els de Toni Seligrat han disposat de la rauxa durant una estona però no l’han pogut aprofitar per empatar. En una de les darreres accions del matx, en el minut 86, Papu aconseguia superar Bernabé després que una internada dins de l’àrea fos desviada lleugerament per Rodríguez.

Amang, un dels destacats del matx
Thomas Amang ha estat molt actiu després de repetir titularitat a la Copa | Laia Solanellas

Amb l’1 a 3, l’afició ha assumit l’eliminació i ha marxat cap a casa després de veure un encontre on els tarragonins han fet mèrits per, com a mínim, no perdre al final dels 90 minuts. D’aquesta manera, els grana acaben la seva participació en la Copa del Rei. La pròxima cita del Nàstic serà dimecres a les 20.00 hores al camp del Llagostera, matx corresponent a la jornada 20 del grup III de Segona B

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Domingo, Bonilla, Goldar, Márquez, Brugui, Montero (Ballesteros 46’), Amang (Oliva 63’) i Pedro (Pereira 63’)

Real Zaragoza

Ratón, Delmás, Grippo, Guitián, Clemente, Ros, James (Aguado 56’), Blanco (Soro 80’), Papu, Linares (Baselga 70’) i Kagawa

0-1 / Rodríguez (6’) pp

0-2 / Goldar (39’) pp

1-2 / Ballesteros (69’)

1-3 / Papu (86’)

Per als locals Domingo (37’), Albarrán (67’), Goldar (82’) i Ballesteros (90’)

Daniel Jesús Trujillo Suárez, del comitè territorial de Santa Cruz de Tenerife

Matx corresponent a la segona eliminatòria de la Copa del Rei 2019-2020 disputat al Nou Estadi de Tarragona amb la presència de 3.681 espectadors