Un encarregat de material abans d'un partit de futbol

La FCF aplicarà ascensos i descensos si es completa la primera volta o fase de la lliga

La Federació Catalana de Futbol actualitza el protocol que s’aplicarà durant la temporada 2020-2021 que començarà en el futbol territorial aquest cap de setmana

El futbol 11, 7 i sala territorial, tot aquell organitzat i gestionat exclusivament per la Federació Catalana de Futbol, donarà inici aquest cap de setmana sota el lema de la prevenció per evitar el contagi de la Covid-19. L’esport català fa mesos que es prepara per a un retorn amb seguretat a les competicions i la FCF ha fet públic els últims detalls al respecte, advertint sobre la hipotètica situació de no poder acabar la competició i les conseqüències en forma d’ascensos i descensos.

L’estament del futbol català adverteix que si la competició s’ha de suspendre de la mateixa manera que va succeir aquest any 2020, hi ha dues opcions. En el cas que el torneig acabés abans de la finalització de la primera volta o de la primera fase, no hi haurà ni ascensos ni descensos i tots els clubs implicats conservaran la categoria per a la campanya 2021-2022. En el cas que s’hagués passat l’equador de la lliga o s’hagués iniciat la segona fase, s’utilitzarà l’ordre classificatori del punt intermedi de la competició i s’aplicaran els ascensos i descensos que corresponguin.

Actuació en cas de positiu o positius

La FCF també informa de com s’actuarà en cas de trobar casos de Covid-19 en els equips. Els clubs hauran d’informar a l’estament presidit per Joan Soteras de o dels futbolistes en qüestió i de totes les activitats esportives realitzades durant les 72 hores prèvies a la detecció. Lògicament, tots els membres d’aquell equip o del club que haguessin tingut contacte estret amb el positiu, hauran de fer quarantena domiciliària.

Un encarregat de material abans d'un partit de futbol
El futbol de la campanya 2020-2021, alterat per la Covid-19 | Joan Alfons López

En el cas que un equip resulti afectat en molts casos i disposi de menys d’onze, set o cinc jugadors en el futbol, futbol 7 i futbol sala respectivament, la FCF ajornarà els encontres dels següents catorze dies, xifra que es podrà reduir si s’aporten tests amb resultats negatius i l’implicat rep l’alta mèdica per a competir. Els duels ajornats hauran de recuperar-se en jornades intersetmanals tan aviat com es pogués.

Prevenció i públic

Els altres aspectes més destacats del protocol ja són coneguts des de fa setmanes. A les mesures higièniques bàsiques que cal aplicar en el dia a dia en qualsevol àmbit de la societat, la FCF afegeix mesures concretes per al futbol. Pel que fa a les instal·lacions esportives, es recomana arribar canviats de casa i usar les dutxes el mínim possible sempre que hi hagi un mínim d’espai de tres metres quadrats, circulació d’aire i desinfecció constant.

Sobre el desenvolupament del partit, la FCF avisa que els membres de la part esportiva hauran d’evitar coincidir en passadissos o túnels, no realitzar cap mena de salutació inicial ni final, evitar mostres d’afecte i contactes físics i tenir cura del material comú i propi. A més, els membres que es trobin a la banqueta hauran de dur constantment la mascareta.

Pel que fa al públic, es permetrà l’assistència als camps amb un límit de 2.000 persones a l’aire lliure i 1.000 en espais tancats en graderies amb espais sectoritzats i 3.000 a l’aire lliure i 2.000 en espais tancats en graderies amb seients preassignats. Això serà possible sempre que el club porti un registre  de tots els presents a les instal·lacions, havent de facilitar el nom, el cognom  i un declaració de responsabilitat per entrar a les graderies.

Tots mesura de prevenció és poca per evitar el contagi de la Covid-19.