Joan Ángel Roman en un entrenament

El futbolista reusenc Joan Àngel Román es canvia el nom per Goku Román

El futbolista del Baix Camp escull el seu nou nom perquè «em sento identificat amb els valors que representa». Demana respecte per la seva decisió.

Joan Ángel Román ha decidit canviar-se el nom i ha escollit un de ben peculiar que no deixarà ningú indiferent: Goku. El futbolista reusenc de 27, que es troba competint al Mledz Legnica de la categoria de plata del futbol polonès, ha iniciat la transició per canviar-se el seu nom pel del popular dibuix animat de Bola de Drac i ho ha raonat a les seves xarxes socials.

Les explicacions de Goku

Román ha explicat que «he escollit aquest nom perquè em sento identificat amb els valors que representa per a mi. Perseverança, empatia, créixer davant els obstacles, llum  i positivitat. Només demano respecte com moltes persones ja m’ho estan demostrant. Sempre en moviment, sempre cap a davant i molt amor per a tots». Goku Román, com se’l coneixerà a partir d’ara, competeix la lliga polonesa on ja ha jugat cinc encontres de lliga aquesta temporada, acumulant tres gols i tres assistències en 343 minuts de joc.

Cal recordar que l’atacant ganxet viu la seva segona etapa a Polònia després d’aterrar-hi l’estiu del 2016 per competir al Slask Wroclaw. Des del gener del 2019 està vinculat al Mledz Legnica, tot i que ha estat cedit al Panetoilkos de la lliga grega. Abans, va formar-se al futbol base de l’Espanyol  i del Manchester City, va passar pel Barça B durant tres campanyes, va jugar cedit al Villarreal  i va viure dues etapes al futbol portuguès amb les samarretes del Braga  i del Nacional.

Tot i que Román únicament ha pogut canviar-se el seu nom futbolístic, el reusenc té la ferma intenció de portar-ho fins al final i canviar-se legalment el nom. Un tràmit que serà més difícil que l’esportiu, que ja llueix a les xarxes socials, però que vol convertir en realitat quan sigui possible.