Bartra i el seu equip durant l'esdeveniment a la RFEF

L’equip inclusiu del Club de Futbol Base Marc Bartra, en acció

L’entitat dels Bartra ha inclòs un equip format per jugadors amb capacitats especials a la seva base, quelcom semblant a LaLiga Genuine però amb un ventall més ampli d’integrants

El Club de Futbol Base Marc Bartra segueix fent de les seves. Després de la seva fundació l’any 2015, l’entitat gestionada per la família Bartra segueix creixent en tots els sentits: pel que fa a quantitat i també a qualitat. El club està gestionat per Èric Bartra, germà bessó no idèntic del futbolista del Betis, i recentment ha anunciat la creació d’un equip inclusiu que està format per diferents jugadors amb diversitat funcional com jugadors amb síndrome de Down, discapacitat visual, paràlisi cerebral o qualsevol altre tipus.

Una gestació que ja vesteix de curt

Després de mesos treballant en la idea, aquesta ja té cara i ulls i ja es vesteix de curt. S’ha pogut comprovar en un acte celebrat aquest dilluns al pavelló de la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, seu de la Real Federación Española de Fútbol. Concretament en el quart Festival Naturhouse Inclusive Football que va comptar amb la presència de clubs com el Getafe, el Logroñés  i el mateix CFB Marc Bartra. Exjugadors professionals com José Francisco Molina o Donato  van formar part d’un esdeveniment que va comptar amb la visita de Marc Bartra per representar la seva entitat.

Marc Bartra rep una abraçada d'un dels jugadors de l'equip inclusiu
Els germans Bartra segueixen augmentant la qualitat humana del CFB Marc Bartra | CFB Marc Bartra

Èric Bartra, la mà que ho coordina

Darrera de la figura mediàtica de Marc Bartra es troba el seu germà Èric. Ell és el màxim responsable del CFB Marc Bartra i comparteix amb el seu germà els inicis futbolístics. Malauradament, una lesió en el genoll el va apartar del prometedor ascens de Marc dins de La Masía i va decidir centrar-se en els estudis per endinsar-se en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Des del 2015, l’Èric és la mà executora de l’entitat, aportant la seva experiència en la formació professional i personal dels joves futbolistes. Ara, amb l’equip inclusiu, el seu club va un pas més enllà: «És un premi molt gran per a ells, per l’esforç que fan els nens i les famílies», reconeixia en un reportatge a LaSexta.

En aquest sentit també ha parlat un Marc Bartra que té clar que «el futbol és de tots, és quelcom molt maco que omple molt, nosaltres posem el nostre gra de sorra; abans que futbolistes som persones. No només són paraules, han de ser fets i aquests nens i nenes es mereixen passar-ho bé».