Jugadors de futbol celebrant un gol

El Nàstic supera agònicament l’Alcoyano i s’ho jugarà tot a Eivissa

Els grana s’imposen per la mínima a l’Alcoyano amb un gol de Gerard Oliva i es jugaran la classificació per al playoff definitiu al camp de l’Ibiza. Valdrà un empat per disputar la promoció

El Nàstic ha necessitat suar més del desitjat per imposar-se per  1 a 0  a l’Alcoyano  i deixar els tres punts al Nou Estadi per dependre d’ell mateix en la darrera jornada de la segona fase del grup III de Segona Divisió B. Els tarragonins, en el cas de no poder certificar matemàticament la promoció aquesta jornada, volien arribar a la darrera cita del campionat en les millors condicions possibles i així ha estat. Després del triomf de l’Andorra sobre el Villarreal B (3-1) i els tres punts davant l’Alcoyano, el Nàstic arriba a la darrera jornada sabent que un empat al camp de l’Ibiza els classifica per a la promoció cap a Segona Divisió.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Oliva, el golejador del matx

L’Alcoyano, amb poquíssimes opcions de jugar la promoció d’ascens, es presentava al Nou Estadi amb ganes de morir matant. Els valencians plantaven cara tot i que la pressió grana semblava imposar-se en els primers minuts d’encontre. Una deixada de cap de Carbia  era engaltada per Oliva  dins de l’àrea per enviar l’esfèric per sobre del travesser. Era el primer avís. En el minut 11 era Bonilla qui posava a prova el veterà porter visitant. L’esfèric anava a la cantonada. Quan l’Alcoyano millorava i presentava més resistència, ha arribat la jugada del primer gol.

Dos jugadors de futbol lluiten per la possessió de la pilota
Pol Domingo intenta recuperar una pilota | Laia Solanellas

Fullana  obria l’esfèric per a Pol Domingo, avui lateral dret titular, qui centrava al segon pal. Carbia  aconseguia baixar l’esfèric al primer pal per a què Oliva, agafant el seu marcador a contrapeu, posés la bota per acompanyar la pilota al fons de la xarxa i anotar l’1 a 0 en el minut 31. El Nàstic s’avançava i espantava fantasmes que es podien generar amb el pas dels minuts, ja que feia estona que l’Andorra complia amb els pronòstics i s’imposava per la mínima al Villarreal B. Una centrada de Miranda en el minut 39 no era rematada per poc per Brugui i Fullana, en la darrera acció del primer temps, obligava José Juan a posar els punys per enviar l’esfèric a corner quan anava pel camí d’estavellar-se en el travesser.

Aquesta seria una de les darreres clares ocasions de gol d’un Nàstic que en el segon temps ha patit més del desitjat. Amb el pas dels minuts, l’Alcoyano anava forçant la maquinària per generar perill a l’àrea de Suárez. Mourad no podia rematar una perillosa centrada des de la banda esquerra de l’atac visitant en el minut 70. Trilles evitava l’empat en el 80 amb una intervenció miraculosa després d’una acció on Domingo acabava lesionat. L’Andorra guanyava i sentenciava i els grana patien per conservar el triomf.

Un jugador de futbol cau a terra per la pressió d'un altre
Rueda s'excusa davant la caiguda d'un jugador de l'Alcoyano | Laia Solanellas

Finalment, després de sis minuts de temps de descompte i amb els grana esgarrapant segons al cronòmetre, els tres punts s’han quedat a Tarragona i els homes entrenats per Toni Seligrat es presentaran diumenge vinent a les 12.00 hores al camp de l’Ibiza  amb l’objectiu de, com a mínim, sumar un punt que els permetrà segellar la classificació per a la darrera i definitiva fase on setze equips es jugaran l’ascens a Segona Divisió en dues eliminatòries a partit únic i en territori neutral (Extremadura) per decidir, durant dos caps de setmana, qui jugarà la pròxima temporada a Segona Divisió.

Suárez, Domingo (Lasso 82’), Rueda, Trilles, Oriol, Miranda, Bonilla (Ribelles 73’), Fullana, Brugué (Ballesteros 82’), Carbia (Lupu 73’) i Oliva (Amang 92’)

Alcoyano

José Juan, Jordan, Primi, Raúl, Carbonell, Juanan, Ñíguez, Rubio (Jona 53’), Ángel (Omar 53’ (Moltó 86’)), Mourad i Raillo (Rubio 53’)

1-0 / Oliva (31’)

Per als locals Rueda (67’), Oriol (88’) i Lupu (95’) i per als visitants Primi (36’) i Mourad (88’)