L'Andorra s'ha endut el triomf amb total justícia

L’Andorra escombra el Nàstic i confirma el dolent inici de temporada

El Nàstic perd amb contundència davant l’Andorra (0-3) i demostra que l’inici del projecte no és, ni de bon tros, el desitjat. Els grana fan un pas enrere contundent en l’evolució de les dues primeres setmanes

L'Andorra s'ha endut el triomf amb total justícia | Laia Solanellas

El Nàstic no ha començat bé la temporada. Avui s’ha perdut per 0 a 3 contra un Andorra que ha pentinat totes les línies del conjunt grana. No cal ser un geni per adonar-se’n. És més, es pot dir ben alt que, després de tres jornades, l’inici de campanya és dolent. S’han perdut dos dels tres partits, s’han encaixat vuit gols en 270 minuts i l’afició grana ja s’ha endut dus derrotes en els dos primers partits jugats al Nou Estadi. Tot es veu de color negre, no hi ha dubte. Els tarragonins, més enllà d’un negatiu resultat, han fet un enrere molt contundent respecte a l’evolució mostrada en els dos primers encontres i l’entorn comença a posar-se nerviós.

Primera part per oblidar

El Nàstic saltava a la gespa sense Petcoff i Valentín, jugadors substituïts a l’onze inicial per Albarrán i Giner. L’objectiu? Ben clar: mantenir la millora mostrada al camp del Barça B i convertir-la en la primera victòria de la temporada. Malauradament, ni una cosa ni l’altra s’ha produït en els primers 45 minuts. Tot el contrari. El conjunt grana s’ha vist superat en el centre del camp pel plantejament andorrà. Els del Principat, amb Moha i Musa Jr creant ensurts considerables des de les bandes, condicionava el joc d’un Nàstic que es veia superat en totes les línies i era incapaç de posar-hi remei.

Pedro Martín controla sota la mirada de Martí Riverola
Pedro Martín controla sota la mirada de Martí Riverola | Laia Solanellas

Així i tot, els grana eren els primers que avisaven a la porteria contrària. Martín posava a prova Ratti en el minut 12 però Forgas, en el minut 17, contestava amb una pilota al travesser després d’un cop de cap. L’Andorra guanyava comoditat sobre la gespa i dominava la possessió i les ocasions. El Nàstic no reaccionava. Moha aproximava el 0 a 1 en el minut 29 però seria Musa Jr en el minut 41 qui trobaria el premi a la insistència. Una pilota a la frontal procedent d’un llançament de cantonada era engaltat pel jugador andorrà per enviar l’esfèric a l’escaire esquerre de Bernabé per fer esclatar els xiulets al Nou Estadi. Uns xiulets impropis de la tercera jornada de lliga però, segurament, més motivats per la impotència de veure venir la diana visitant sense que l’equip hi posés remei efectiu.

Intent de reacció

Xavi Bartolo ha intentat donar un cop de timó a la situació durant el temps de descans. Brugui i Petcoff han saltat a la gespa per canviar el xip d’un onze que ha millorat de forma insuficient. Bernabé, en el minut 53, evitava el 0 a 2 del perillós Forgas mentre que Brugui responia amb un xut llunyà en el minut 59. Per empitjorar-ho tot, a la falta de reacció nastiquera s’ha sumat l’expulsió de Bonilla després d’una entrada que el col·legiat ha considerat vermella directa. Obligats a buscar l’empat sense res a perdre, Bartolo ha donat entrada a Oliva per formar una punta d’atac amb Martín i el de Riudecanyes.

Ferran Giner ha debutat com a titular
Ferran Giner ha debutat com a titular | Laia Solanellas

Els tricolors, que avui han vestit de negre, han dedicat el seu futbol a defensar l’avantatge fins que han aprofitat un contraatac. Pachón, que havia saltat a la gespa en el minut 75, anotava el 0 a 2 en el minut 85 i sentenciava el triomf visitant. Amb més cor que cap, i amb un menys, els locals han buscat maquillar el marcador però ha estat inútil. És més, l’únic que ha arribat és el 0 a 3 de Bover en el minut 90. Nova derrota grana, la segona en tres partits i la segona en dos encontres com a local. No hi ha dubte que el Nàstic està quallant un dolent inici de lliga i que el públic comença a mostrar el seu nerviosisme però si realment el club ha canviat la forma de fer, ara és el moment de demostrar-ho.

Diumenge vinent a les 12.00 hores, visita al camp de l’Ebro per intentar aconseguir una victòria balsàmica. Sí, primeres urgències de la campanya quan no s’ha arribat ni a mitjans de setembre.

Habran lamenta una acció en el primer temps
Habran lamenta una acció en el primer temps | Laia Solanellas

Bernabé, Albarrán, González, Goldar, Bonilla, Viti, Carreón (Oliva 75’), Habrán (Brugui 46’), Giner, Lolo Plá (Petcoff 46’) i Martín

Andorra

Ratti, Loureiro, Gaffoor, Vilanova, Bessone (Jilmar 34’), Riverola (Palanca 69’), Marchán, Bover, Moha, Musa Jr i Forgas (Pachón 75’)

0-1 / Musa Jr (41’)

0-2 / Pachón (85’)

0-3 / Bover (90’)

Per als locals Goldar (44’), Habran (45’), Petcoff (67’) i Giner (90’) i per al visitant Pachón (83’)