Alba, Griezmann i Dembelé en una acció del Barça-Nàstic

El Nàstic planta cara contra el Barça en el segon amistós de pretemporada

Els grana cauen amb la cara ben alta davant el primer equip del FC Barcelona que ha jugat amb totes les estrelles de la temporada 2020-2021

El Nàstic de Tarragona ha perdut per  3 a 1  contra el primer equip del FC Barcelona en el segon amistós de la pretemporada grana. Els homes dirigits per Toni Seligrat han plantat cara a un conjunt blaugrana que ha fet jugar totes les estrelles amb les quals Ronald Koeman compta per a la temporada 2020-2021. A més, l’holandès ha apostat per un onze inicial força titular amb Messi, Griezmann, Dembelé, Piqué, Alba, Sergi Roberto i Busquets  a l’onze, entre altres.

Nervis inicials

Les diferències començaven aviat. Una centrada per la banda dreta acabava a peus de Dembelé després de no rebutjar la pilota amb contundència i el francès superava Wilfred amb una rematada afortunada. El zero al marcador tarragoní durava només quatre minuts per a un equip de Koeman  que no ha tardat a imposar el seu joc: possessió constant fent ballar el Nàstic.

La superioritat era lògica i notable i el 2 a 0 acabaria arribant, tot i que ho feia en una acció evitable. Un llançament de cantonada a favor del Barça acabava amb un clar penal de Ribelles  a Piqué que transformaria Griezmann enganyant Wilfred. Era el minut 17 i es podia sospitar una golejada però els grana no s’han deixat anar per la clara diferència entre ambdós equips.

Bonilla i la seva cama esquerra

El premi grana arribaria a la mitja hora de joc. Una jugada trenada acabava amb Bonilla  a la frontal de l’àrea blaugrana. El lateral, més ofensiu avui després d’ocupar una posició a l’extrem esquerre, engaltava un xut col·locat que sorprenia Neto i el deixava clavat per veure, com un espectador de luxe, com el xut del sorià entrava després de tocar el pal dret de la porteria culer.

El matx s’ha equilibrat per moments i els homes de Toni Seligrat han guanyat en confiança en la resta de primer temps. Tant ha estat així que, salvant les diferències, les forces s’han igualat entre ambdós bàndols. Una aproximació per la banda dreta de l’atac nastiquer generava neguit a la banqueta blaugrana en el minut 40, acabant el primer temps només un gol per sota contra un Barça força titular sobre la gespa. Fins i tot Amang  hauria pogut empatar després d’una triangulació amb Joan Oriol que agafaria Neto.

Canvis amb diferent plantejament

Koeman  i Seligrat  afrontaven el temps de descans amb mentalitats diferents. L’holandès canviava els onze jugadors del seu equip i el valencià només introduiria dos canvis. Els bons últims quinze minuts del primer temps donaven marge per a un Nàstic que tornaria a cometre una errada en forma de penal. Una centrada per la banda dreta era interceptada per les mans de Joan Oriol. Coutinho, des del punt de penal, no perdonaria en el minut 51.

La velocitat de pilota del Barça, augmentada amb l’aire fresc dels jugadors sortits des de la banqueta, feia suar un Nàstic  que, de mica en mica, agafava aire amb l’entrada d’homes com Grifell, Ballesteros, Lasso o Carbia. Abans ho havia fet Pedro i Gonzi. En una acció a pilota aturada, els tarragonins han estat a punt de reduir diferències. Era el minut 80 i una rematada de cap del central Grifell sorprenia els presents.

Aquest és el segon encontre de pretemporada d’un Nàstic que dimecres a les 18.30 hores disputarà el tercer, novament al Nou Estadi. El Real Zaragoza de Segona Divisió, el rival per buscar la millora de la maquinària nastiquera i, si pot ser, la primera victòria estival.