Fran Carbia celebra el gol marcat amb els seus companys

El Nàstic goleja l’Ebro amb doblet de Gerard Oliva i Fran Carbia

Els grana s’imposen per un contundent 4 a 1 a l’Ebro amb dos gols d’Oliva i del debutant Carbia. Segona victòria seguida a casa i cinc partits sense perdre. Lesió de Brugui que pot ser greu

Oliva celebra el primer gol del partit, el seu primer en el seu compte particular
Gerard Oliva ha estrenat el seu compte golejador | Laia Solanellas

El Nàstic de Tarragona ha despertat. El conjunt grana ha guanyat per 4 a 1 al Club Deportivo Ebro amb doblet de Gerard Oliva i Fran Carbia i ha sumat la segona victòria seguida com a local, acumulant la cinquena jornada sense perdre. Els tarragonins, que havien trobat a faltar l’alegria del gol en els darrers partits, n’han fet avui quatre amb un clar accent del territori en un encontre on han tornat els somriures. Malauradament la felicitat no és completa, tenint en compte la possible lesió de gravetat que ha patit Brugui.

La lesió de Brugui taca el primer temps

El Nàstic ha saltat amb convicció i ambició al terreny de joc. Les sensacions que transmetia l’equip tancant el conjunt aragonès en les primeres accions, gaudint de la possessió i del perill, eren un bon símptoma que ha trobat resultat en el minut 5. Una centrada de cantonada de Javi Bonilla era rematada per Gerard Oliva en la frontal de l’àrea petita. L’engaltada del de Riudecanyes acabava al fons de la xarxa de l’Ebro, convertint-se en el primer gol del partit i el primer gol del tarragoní amb la samarreta grana. Era el premi al bon inici, un resultat que ha estat a prop d’espatllar-se quan Emaná s’ha quedat sol davant Bernabé. Aquest ha esbrinat la intenció de l’atacant i ha evitat un gol que ha acabat arribant en el minut 15.

Rueda pressiona Emaná per robar-li la pilota
Jesús Rueda ha debutat i ha marcat un gol, malauradament en pròpia porteria | Laia Solanellas

I com ja sembla costum en aquest Nàstic, ho ha fet amb una diana en pròpia porteria. Jesús Rueda, debutant en el lloc de Pol Domingo tot i que només ha realitzat tres sessions d’entrenament, ha desviat involuntàriament una centrada perillosa des de la banda dreta. Més enllà de la poc afortunat toc de Rueda, el problema ha estat a deixar espai i temps per generar aquesta arribada. La diana ha equilibrat les forces entre ambdós equips, donant inici a una etapa del matx on ningú dominava amb claredat. El pitjor moment del primer temps ha arribat en el minut 31 quan Brugui, després d’un mal gest amb el genoll, havia de ser substituït. En el seu lloc entrava i debutava Fran Carbia. El tarragoní només ha necessitat tres minuts per estrenar-se com a golejador nastiquer. Una gran jugada de Pedro per la banda dreta acabava amb un xut que Carbia, llançant-se a terra, aconseguia desviar al fons de la xarxa. L’Ebro no s’ha rendit i just abans del descans ha pogut empatar en una acció on Stephane Emaná no estat encertat a l’hora de definir.

Una altra inèrcia, confirmada

El Nàstic ha cedit el protagonisme a l’Ebro en el segon temps. Els aragonesos, obligats a estirar les seves línies per trobar l’empat, ha tingut ocasions per superar Bernabé Barragán. El domini visitant deixava els grana tancats en el seu mateix terreny de joc, fent patir la parròquia local que no entenia com un equip del potencial del Nàstic no buscava el tercer gol per sentenciar el partit.  Una assistència de Rubio per Álvaro González obligava a Bernabé a fer una doble intervenció de mèrit. Era el minut 65 i l’Ebro fregava l’empat. Jesús Rubio, amb una falta directa, encongia el cor dels aficionats enviant l’esfèric llepant el travesser.

Brugui marxant de la gespa lesionat
Roger Brugué s'ha lesionat i ha marxat de la gespa sense poder recolzar la cama dreta a terra | Laia Solanellas

Quan més patia tothom, ha aparegut novament Fran Carbia. Una centrada a l’àrea aragonesa que ningú ha rematat netament ha anat a parar a la posició del tarragoní. De forma poca ortodoxa, Carbia ha aconseguit enviar l’esfèric al fons de la xarxa per marcar el seu doblet i segellar un gran debut en el minut 81. Un gran debut que passaria a fregar la perfecció quan una centrada de Carbia des de la banda dreta anava a parar al cap d’un Gerard Oliva que no desaprofitava el regal i marcava el 4 a 1 en el minut 85. Resultat quelcom exagerat pels mèrits del Nàstic i de l’Ebro en el segon temps però totalment vàlid. Aquesta és una mostra més que quelcom ha canviat a la Budallera. Quants partits de la primera volta s’han merescut guanyar i s’ha perdut?

Amb aquest resultat, el Nàstic acumula ja 26 punts a la classificació i estarà a l’espera del partit del València Mestalla i del Badalona durant la tarda d’avui. En el cas que hi hagi una doble derrota, els homes de Toni Seligrat deixaran la zona de descens a cinc punts. La pròxima cita: diumenge vinent a les 18.00 hores al camp del Cornellà. David Goldar, avui amonestat, es perdrà el partit per sanció.

Carbia només ha necessitat tres minuts per marcar el primer gol com a jugador del Nàstic | Laia Solanellas

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Rueda, Bonilla, Goldar, Miranda, Brugui (Carbia 31’), Ballesteros (Guiu 85’), Oliva i Martín (Domingo 75’)

Ebro

Loscos, Barreda, Aguza, Espín (Andrés 63’), Tiago (Juampa 46’), Parejo, Garrido, Garcia, González, Rubio (Jairo 74’) i Emaná

1-0 / Oliva (5’)

1-1 / Rueda pp (15’)

2-1 / Carbia (34’)

3-1 / Carbia (81’)

4-1 / Oliva (85')

Per al locals Bonilla (51’), Goldar (68’) i per als visitants Espín (23’), Emaná (39’), Aguza (68’), Parejo (83’), Garcia (89’)