Habran lamenta una acció en la primera meitat

El Nàstic punxa davant l’Espanyol B i segueix vivint en la irregularitat

El conjunt grana empata (2-2) contra l’Espanyol B en un duel on comença perdent, remunta amb dos gols en cinc minuts però un golàs perico evita el triomf

Habran lamenta una acció en la primera meitat | Joan Alfons López

Quan no és un nap, és una ceba. El Nàstic ha tornat a cedir punts al Nou Estadi, en aquesta ocasió davant l’Espanyol B (2-2) en un encontre on ha tornat a demostrar la irregularitat en la qual viu el primer equip. Un primer temps ple d’imprecisions sobre la gespa, combinat amb els nervis de la graderia i del malestar pel gol de Moha (0-1), era compensat amb la remuntada provisional amb dos gols de Brugui i Perone en cinc minuts. Però, com és habitual, l’alegria és efímera a can Nàstic i un gran gol blanc-i-blau ha amargat la bona reacció tarragonina, quedant-se al final dels 90 minuts amb les ganes de sumar la tercera victòria de la temporada.

Primer temps per oblidar

El Nàstic necessitava guanyar. Vèncer i convèncer. Gaudir d’un partit relativament plàcid i controlat per donar continuïtat a les sensacions (no resultat) del darrer partit a Olot o del triomf contra La Nucía de fa quinze dies. Pedro Martín, que arrossegava molèsties dels pocs minuts disputats al camp del Prat en la Copa Catalunya, es quedava fora del matx per lesió i Amang repetia titularitat, estrenant-se a la lliga. El camerunès ha estat un dels factors més positius dels primers 45 minuts per la pressió i la gana transmesa. Poc més pel que fa als seus companys.

Pol Ballesteros lluita per la possessió de la pilota amb Carles Soria
Pol Ballesteros lluita per la possessió de la pilota amb Carles Soria | Joan Alfons López

Després d’uns primers 20 minuts d’igualtat, l’Espanyol ha començat a dominar el joc. La pilota cremava als peus d’uns nastiquers que no es posaven l’equip a l’espatlla, no generaven futbol i abusaven de la pilotada llarga, sense la presència de Martín dalt. Amb el pas de les accions, plenes d’imprecisions, la graderia començava a patir nervis. Els xiulets han arribat i quan més tremolava el conjunt grana, clatellada perica. Moha ha aconseguit superar Bernabé amb un potent xut des de la frontal. Era el 0 a 1 i l’equip de Xavi Bartolo havia de reaccionar d’alguna manera. Seguir amb el guió fins aleshores era una situació inviable.

Remuntada grana i reacció perica

El Nàstic tenia clara la línia a seguir en el segon temps: marcar ràpidament en l’inici dels segons 45 minuts per possibilitar la remuntada. I ha estat dit i fet.  Brugui, en una de les primeres accions ofensives del segon temps, aconseguia engaltar un xut potent que superava el porter visitant Adri López  pel pal esquerre. Era l’empat. Els de Bartolo guanyaven en confiança i complien amb els millors dels pronòstics quan un llançament de cantonada era rematat per Bruno Perone per marcar el 2 a 1. L’estratègia, factor molt ben treballat aquesta campanya, tornava a donar fruits.

Thomas Amang ha debutat a la lliga amb el dorsal 22
Thomas Amang ha debutat a la lliga amb el dorsal 22 | Joan Alfons López

L’afició grana desbordava alegria davant la reacció del seu equip. Però sembla que enguany les alegries duren ben poc. Una falta evitable de Perone a uns cinc metres de la frontal de l’àrea acabava amb un impressionant xut de Moha que ha enviat l’esfèric a l’escaire esquerre de Bernabé. Un autèntic golàs de superior categoria. El porter sevillà no ha pogut fer res davant l’excel·lent llançament. De nou, el Nàstic tornava a ser castigat excessivament amb un gol de qualitat: com el d’Agüero contra La Nucía o el de Mas contra l’Olot.

S’ha intentat

L’encontre ha decaigut després dels tres gols en poc més de set minuts i no ha estat fins a la recta final quan els grana han aconseguit tancar l’Espanyol B al seu camp. Perone ho provava novament amb un cop de cap, enviant l’esfèric llepant el travesser a prop de l’escaire esquerre d’Adrià. Montero, que acabava d’entrar a la gespa, trencava la línia del fora de joc i engaltava un xut que rebutjava la defensa perica. Tot i que s’ha intentat, el tercer gol no ha arribat i l’equip de Xavi Bartolo cedeix novament punts al Nou Estadi.

Cedeix punts, repeteix sensacions irregulars i torna a encaixar dos gols, sent incapaç de deixar la porteria a zero. L’equip progressa molt lentament i hi ha setmanes on fa un pas endavant i dos enrere i d’altres on sembla millorar però no ho confirma. Diumenge vinent a les 17.00 hores al camp del Badalona, nova prova de foc per a un projecte amb Bartolo que, com ha advertit el director general Lluís Fàbregas, té una confiança que ha d’arribar de la mà dels resultats. I aquests són molt millorables. El discurs ha canviat. Caldrà esperar a veure si només és un advertiment o es converteixen en fets.

Habran ha fallat en accions individuals en el primer temps
Habran ha fallat en accions individuals en el primer temps | Joan Alfons López

Bernabé, Valentín, Rodríguez, Perone, Bonilla, Petcoff, Goldar, Brugui, Ballesteros (Montero 79’), Amang (Pereira 53’) i Habran (Lolo Plá 70’)

Espanyol B

Adri López, Soria, Pérez, Roman, Pujol, Lozano, Dami (Iván Gil 75’), Nico, Jutglà, Pau Martínez (Jofre 80’) i Moha (Manchón 86’)

0-1 / Moha (40’)

1-1 / Brugui (53’)

2-1 / Perone (58’)

2-2 / Moha (60’)

Per als locals Goldar (29’), Perone (60’) i Ballesteros (67’) i per al visitant Nico (55’)