Jugadors del Nàstic celebrant un gol

El Nàstic s’imposa a l’Espanyol B en el retorn del públic a la graderia

Els grana guanyen l’Espanyol B, sumen la novena victòria de la campanya i acabaran la primera fase de la campanya sense haver perdut cap encontre com a local

El Nàstic de Tarragona ha guanyat amb comoditat l’Espanyol B (2-0) en l’encontre que ha suposat el retorn de part dels seguidors a les graderies del Nou Estadi. 991 persones han estat les afortunades de gaudir de la novena victòria de la temporada, triomf que alça els homes dirigits per Toni Seligrat amb 35 punts a la primera plaça del subgrup A del grup III de Segona Divisió B, fet que permetrà arribar a la darrera jornada de la primera fase de lliga depenent d’un mateix per, simbòlicament, proclamar-se el millor dels equips catalans de la darrera campanya regular de l’actual categoria de bronze del futbol espanyol.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

24 minuts per dictar sentència

Els de Seligrat han decidit el matx en els primers 24 minuts de partit. Els grana saltaven a la gespa del Nou Estadi esperonats pel seu públic i decidits a deixar els tres punts a casa en el retorn dels seguidors. Carbia provava sort amb la primera arribada en el minut 3 i Lasso, avui titular en el lloc de Pedro Martín, enviava l’esfèric per sobre del travesser en el minut 5. No ha estat fins al minut 13 quan es trobava el primer premi de la jornada. Una sèrie de rebutjos posteriors a un llançament de cantonada ha acabat amb Tienza realitzant un xut que un jugador visitant treia de dins de la porteria.

L’àrbitre i el seu assistent, ben situats, no han dubtat en assenyalar el punt del cercle central per donar validesa a la diana. Poc ha tardat l’equip grana en ampliar diferències. Carbia, després d’aprofitar una bona centrada de Tienza des de la banda dreta, engaltava dins de l’àrea per enviar l’esfèric al fons de la xarxa. Era el segon i l’Espanyol B no despertava. Gerard Oliva fregava el 3 a 0 en el minut 38 amb un cop de cap i no ha estat fins a la vora del descans quan Suárez, amb una actuació espectacular, evitava el 2 a 1 després d’un llançament de falta de Jutglà.

Públic d'un partit de futbol un any després de la Covid-19
Part dels seguidors del Nàstic han tornat a les graderies | Laia Solanellas

La segona meitat no ha tingut gaire història. Al gran nombre de targetes grogues mostrades per Carlos Alberto Carbonell, s’han sumat dues targetes grogues al visitant Sánchez amb cinc minuts de diferència i una vermella directa a Trilles per tallar una clara ocasió de gol. Espanyol B i Nàstic jugaven la darrera mitja hora de joc amb igualtat numèrica i ambdós conjunts s’han anul·lat, tot i que el filial perico ha estat a punt de retallar distàncies amb un xut de Becerra que ha sortit llepant la base del pal.

Sense cap ensurt d’importància més, s’ha arribat al xiulet final amb el 2 a 0 que deixa els grana primers una setmana més, ara amb 35 punts a l’espera de jugar el pròxim cap de setmana al camp del Cornellà.

Mesures de control a l'accés d'un camp de futbol
Els seguidors han hagut de passar els controls per accedir al camp | Laia Solanellas

Gimnàstic

Suárez, Albarrán, Quintanilla, Trilles, Oriol, Bonilla (Rueda 64’), Tienza (Jaime 83’), Ribelles (Fullana 64’), Carbia (Domingo 73’), Lasso (Ballesteros 64’) i Oliva

Espanyol B

Fortuño, Sánchez, Jiménez, Tugarinov, Pérez, Becerra, Jutglà, Torres (Villahermosa 59’), Svensson (Gil 59’), Recasens (Fornés 19’) i Gori

1-0 / Tienza (13’)

2-0 / Carbia (24’)

Targetes grogues

Per als locals Tienza (9’), Lasso (17’), Ribelles (28’), Trilles (44’), Bonilla (52’) i Quintanilla (84’) i per als visitants Svensson (47’), Sánchez (53’i 59’) i Becerra (70’)