Un porter de futbol agafant una pilota

Un imparable Nàstic guanya a Olot i mana amb mà de ferro a la lliga

Els grana s’imposen al Municipal d’Olot amb un partit molt complet que defineixen Ribelles amb un gol i una assistència i Bonilla amb una gran diana. El segon, a set punts (i dos partits menys)

El Nàstic de Tarragona ha sumat la tercera victòria consecutiva després d’imposar-se per 0 a 2  al camp de la Unió Esportiva Olot, sumant així el segon triomf seguit lluny de casa i tres punts més que el consoliden més, provisionalment, com el líder intractable de la categoria. Els homes dirigits per Toni Seligrat visitaven un estadi on ningú havia estat capaç d’endur-se els tres punts des de finals de l’any 2019 però això no ha estat un impediment per a un equip que sembla haver agafat una gran dinàmica de resultats que fa somiar amb les possibilitats d’ascendir novament al futbol professional de Segona Divisió.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Trencant els esquemes locals

Els tarragonins han mostrat durant els primers 45 minuts una imatge totalment diferent de la mostrada al camp del Badalona. Avisava Seligrat de la diferència de jugar un encontre sobre gespa artificial i fer-ho sobre gespa natural. Els grana han sortit a dominar, a disputar-li la possessió d’una pilota a un equip que es caracteritza per competir i sentir-se còmode amb l’esfèric als peus. Fruit d’això, els locals que estrenaven Gabri a la banqueta, han hagut d’adaptar-se però no ha servit per impedir el triomf local.

Tot i que els garrotxins han intentat portar perill a la porteria de Suárez, ha estat el Nàstic qui ha fregat la diana en el primer temps. Una centrada de Carlos Albarrán en el minut 25 no trobava els peus de Brugué  i Carbia  per molt poc. A aquesta acció l’acompanyaria Gerard Oliva. El de Riudecanyes fregava la diana en el minut 36 però Ballesté rebutjava l’esfèric en la seva sortida per tapar porteria. La darrera del primer temps, també per al Nàstic. Una falta en la frontal que Bonilla no podia transformar.

Ribelles, doble protagonista

No seria fins a l’inici del segon temps quan la bona feina tarragonina es transformaria en gol. Una jugada d’estratègia executada a la perfecció obria la llauna. Centrada de falta al primer pal on apareix Ribelles  amb el cap per desviar lleugerament i superar el porter local. Era el minut 47 i s’havia aconseguit el més difícil. Els grana no canviarien el guió i l’Olot prendria més riscos. Suárez, que ha repetit titularitat, evitava l’empat posant la cama en l’acció local més perillosa, minuts abans d’arribar la sentència.

Una precisa i perfecta recuperació de Ribelles a 10 metres de la frontal de l’àrea local deixava l’esfèric per un Javi Bonilla lliure de marcatge que ha mirat a porteria, ha xutat i ha enviat una potent pilotada a prop del travesser que Ballesté ha intentat rebutjar però ha acabat veient com l’esfèric passava entre els guants i s’endinsava en la porteria. Era el minut 63 i un 0 a 2 que deixava el partit vist per sentència gràcies a la gran seguretat i solidesa mostrada pels grana.

Des d’aleshores i fins al final, l’Olot ho ha intentat amb més insistència però el Nàstic no ha suat excessivament per conservar la porteria imbatuda, factor que s’ha repetit per segona setmana consecutiva. Amb aquests tres punts, el Nàstic ja n’acumula 26  i treu set de distància a l’Andorra, segon classificat que aquest cap de setmana tampoc ha jugat i acumula dos encontres pendents de disputar. La pròxima cita dels grana, diumenge vinent a les 12.00 hores rebent el cuer Prat.

Olot

Ballesté, Roger (Arumí 83’), Barni, Blázquez, Soler (Salinas 67’), Kilian, Vivi, Eloi (Samu 76’), Pedro, Juan i Xumi

Nàstic

Suárez, Albarrán, Trilles, Quintanilla, Oriol, Tienza (Fullana 65’), Ribelles, Bonilla (Lasso 90'), Carbia (Pedro 65’), Brugué (Prats 81’) i Oliva (Ballesteros 65’)

0-1 / Ribelles (47’)

0-2 / Bonilla (63’)

Targetes grogues

Per als locals Pedro (18’), Blázquez (45’), Kilian (69’), Samu (82’ i 91') i per als visitants Tienza (25’)