Pedro Martín lluitant per la possessió de la pilota

Dolent punt del Nàstic al camp de l’Orihuela

Els grana empaten (2-2) un partit on els locals empaten en només cinc minuts de diferència durant el segon temps. Dolent resultat d’un equip que segueix sent feble en defensa

Martín ha fet una gran assistència en el 0 a 2 | Gimnàstic

Any nou i més del mateix. El Nàstic ha empatat (2-2) al camp de l’Orihuela, punt extremadament amarg després de deixar escapar les dues dianes marcades per Goldar i Valentín en el primer temps. Cinc minuts fatídics en la segona meitat han impedit la primera victòria del 2020 davant el cuer de la categoria que ha pogut sorprendre l’equip de Toni Seligrat quan veien aproximar-se els tres punts.

Dues ocasions i dos gols en el primer temps

El Nàstic ha marxat al descans guanyant per 0 a 2, el marcador més ample que ha tingut aquesta campanya. Això sí, els grana han hagut de tirar d’efectivitat màxima després d’uns primers 25 minuts on no han generat gaire perill. L’Orihuela encetava el matx molestant la defensa grana però aquesta no ha encaixat. L’acció més perillosa, un xut de lliure indirecte dins de l’àrea que ha acabat amb la pilota impactant a l’exterior de la xarxa. No ha estat fins al minut 27 quan una centrada de falta de Javi Bonilla era despenjada per Bruno Perone, deixant a David Goldar en una posició immillorable per encetar el marcador.

L’estratègia tornava a funcionar i sorprenia un rival que esperava un xut directe de Bonilla. Amb la diana, el Nàstic no s’ha conformat i ha seguit buscant la diana, factor que ha arribat en els darrers minuts del primer temps, quan més mal fa. Després que els locals freguessin l’empat en una rematada de cap de Rodri, una jugada individual magnífica de Pedro Martín per la banda dreta ha anat a parar a peus de Pol Valentín per a què el gironí enviés l’esfèric al fons de la xarxa en el minut 43 i encarrilar el triomf. El gol ha deixat tocat a un Orihuela que no ha reaccionat fins al segon temps.

Els grana celebren un dels gols del partit
El Nàstic s'ha avançat en el marcador però s'han deixat remuntar | Gimnàstic

Es perdona i es paga

L’inici de la segona meitat podria haver estat perfecta si els grana haguessin marcat el 0 a 3. Oportunitats n’hi ha hagut. Pedro Martín i Juan Rodríguez han tingut opcions però el porter Arias ha impedit la sentència amb bones intervencions. El Nàstic ha perdonat i ho ha acabat pagant. De poder rematar la feina, a veure com els locals marcaven l’1 a 2 en el minut 65. Una triple ocasió dins de l’àrea grana era finalitzada per Solano per marcar el primer gol local. Bernabé ha impedit les dues primeres accions però no ha pogut fer res en la tercera. El partit obria un nou panorama: els alacantins havien d’arriscar-se i els grana podien tenir alguna oportunitat per marcar el tercer. Aquesta era la teoria però la pràctica ha estat una altra ben diferent.

No havien passat cinc minuts de l’1 a 2 quan Chechu Flores, amb un xut creuat, ha batut Bernabé per posar l’empat i desfermar l’eufòria a les graderies del Municipal de Los Arcos. L’Orihuela reiniciava el matx i gaudia de la rauxa de la remuntada a favor mentre que al Nàstic li tremolaven fins als pèls de les pestanyes. L’engrescada local ha anat descendint i ha estat el conjunt nastiquer qui ha pogut endur-se el triomf en els darrers minuts del matx. Un cop de cap de Perone en el minut 87 i un xut llunyà de Javi Márquez han estat rebutjats per un Arias que ha impedit el 2 a 3.

Onze del Nàstic al camp de l'Orihuela
Els grana han estrenat equipació | Gimnàstic

Finalment, els grana s’han hagut de conformar amb un punt extremadament amarg que segueix deixant l’equip dins de la zona de descens a Tercera Divisió ara amb divuit punts, a tres de la permanència directa i a dos de la promoció de descens. La pròxima cita de lliga dels de Toni Seligrat no serà fins dimecres 15 de gener a les 20.00 hores al camp del Llagostera. Això sí, el pròxim partit serà dissabte vinent a les 12.00 hores contra el Zaragoza al Nou Estadi en el duel corresponent a la segona ronda de la Copa del Rei.

Orihuela

Arias, Pina, Inglés, Badal, Marín, Rodri, José Carlos, Pitu (Nico 78’), Fondarella (Solano 58’), Chechu i Cases (Brian 58’)

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Perone, Bonilla, Goldar, Márquez, Valentín (Ballesteros 56’), Brugui, Oliva (Pereira 81‘) i Pedro

0-1 / Goldar (27’)

0-2 / Valentín (43’)

1-2 / Solano (65’)

2-2 / Chechu (70’)

Per als locals Fondarella (29’), Cases (31’), Badal (49’) i Marín (86’) i per als visitants Bonilla (70’) i Bernabé (74’)