Josep Maria Andreu donant explicacions als petits accionistes

Plàcida Junta General d’un Nàstic amb números verds als despatxos i vermells a la gespa

Els grana tanca la campanya 2018-2019 amb més de 600.000 € de benefici i té un pressupost de sis milions per a la campanya 2019-2020. Parés dona explicacions pels resultats de l’inici de lliga

El Consell d’Administració del Nàstic ha tornat a viure una plàcida Junta General d’Accionistes després de veure aprovats per unanimitat tots els moviments realitzats en els darrers dotze mesos i aquells anunciats des d’ara i fins al pròxim 30 de juny del 2020. Més de mig centenar de petits accionistes presents a la Sala Eutyches del Palau de Fires i Congressos de Tarragona, un 85,06% de representació de tota la Societat Anònima Esportiva comptant amb els membres del Consell, han donat llum verda a la feina d’un equip directiu que avui ha estat representat per tots els seus integrants: Jesús Albiol, Joan Potau, Juan Morán, Irene Mallol, Josep Alió, Antonio Vallverdú, Javier Balañá, Lluís Fàbregas, Jordi Virgili, Antoine Jordà i el president Josep Maria Andreu.

Temporada 2018-2019

El conjunt grana tenia previst tancar la temporada passada amb data a 30 de juny del 2019 amb un benefici d’1.200.000 euros, uns 700.000 euros pel compte d’explicació més 500.000 euros per una ampliació de capital. La marxa esportiva i les despeses imprevistes han provocat que el benefici previst s’hagi reduït a la meitat, tancant la temporada 2018-2019 amb uns números verds de 612.000 euros. Uns números que, en part, han estat possible per dues operacions inesperades que han aportat diners extra i que estan relacionats amb els traspassos del porter Stole Dimitrievski i del migcampista Fali.

I és que els grana havien previst ingressar 12,333.549 euros la temporada 2018-2019 i finalment han ingressat dos milions més (14.565.010 euros). Pel que fa a les despeses, hi ha hagut una desviació de 2.336.410 euros, tot i que finalment s’ha aconseguit evitar els números vermells i tancar el balanç 2018-2019 amb 612.799 euros positius.

L'informe de la Junta General d'Accionistes del 2019
L'informe de la Junta General d'Accionistes del 2019 | Joan Alfons López

El present

Avui dia, el Nàstic disposa de 5.521 abonats. Pel que fa al Consell d’Administració, el repartiment de les accions ha patit una petita variació: el Consell disposa ara d’un 70% de les accions, els petits accionistes ara acumulen un 16% i l’Ajuntament segueix amb el seu paquet inactiu d’un 14%. Durant l’exposició de totes les dades als petits accionistes, han intervingut amb pes el president Josep Maria Andreu. El màxim mandatari grana ha enviat un missatge clar i contundent: «Seguirem treballant com ens caracteritza, amb la màxima il·lusió, responsabilitat i honestedat i amb el compromís de tornar el Nàstic al futbol professional».

Per la seva banda, el director general Lluís Fàbregas ha fet èmfasi en el vessant social de la SAE: «El Nàstic no només és futbol, com el club poliesportiu més antic de l’estat, hem de fer més coses que vagin més enllà del partit de diumenge. Tenim previst que un jugador del Nàstic Genuine s’incorpori al Telepizza de Reus».

Temporada 2019-2020

Pel que fa a la temporada actual, el Nàstic té prevista una partida d’ingressos de 6.045.618 euros mentre que preveu tenir unes despeses de 5.928.340 euros, tenint un estudiat un balanç positiu a finals de temporada de 117.278 euros. Dins del pressupost s’inclouen els 1.700.000 euros de l’ajuda pel descens que ofereix LaLiga el primer any després d’abandonar el futbol professional.

Actualment la Societat Anònima Esportiva té un capital social de 6.937.000 euros, xifra que representa els diners que han aportat els accionistes a la SAE. Aquesta xifra ha augmentat en 3.395.100 euros en els darrers set anys, factor que ha ajudat, juntament amb els altres àmbits econòmics del club a Segona Divisió, han permès generar uns beneficis de 4.000.000 euros en els darrers quatre anys, xifra que ha permès eliminar la totalitat del deute.

Sergi Parés ha demanat paciència pel que fa als resultats esportius
Sergi Parés ha demanat paciència pel que fa als resultats esportius | Joan Alfons López

Sergi Parés dona explicacions

Una de les novetats totalment inesperades de la Junta General d’Accionistes ha estat el torn de precs i preguntes que s’ha dirigit exclusivament al vessant esportiu. El director esportiu Sergi Parés ha pujat a l’escenari per donar explicacions del vessant més preocupant de l’actualitat nastiquera: el terreny de joc. Per primer cop, un director esportiu ha pres el micròfon i ha parlat sobre la confecció de la plantilla: «Era impensable que estiguéssim tan malament però seguim convençuts que la plantilla i l’entrenador són competitius. De l’Olot i Llagostera, quants jugadors n’agafaries? Cap. De l’Andorra? Sí, tres. Però seguim pensant que l’Hèrcules i Nàstic tenen dues de les millors plantilles».

El vallenc ha demanat confiança a l’entorn afirmant que «fa tretze anys que estic en aquest món i sempre hem tret resultats, hem de tenir paciència, anar tots junts, en moments difícils més que mai. L’entrenador és intel·ligent, el conec massa i és bon entrenador, fer canvis crec que no és l’adient». A més, Parés ha volgut fer una reflexió en veu alta: «M’he format aquí, he vist el que ha fet el Consell i la il·lusió que es respirava i la responsabilitat crec que avui havia de donar la cara i qualsevol dubte que hi hagi, aclarir-lo».

Més d'una cinquantena de petits accionistes han estat presents a la Junta General
Més d'una cinquantena de petits accionistes han estat presents a la Junta General | Joan Alfons López

Equip femení, espai sense fum i altres

En un altre ordre de coses, el club també ha anunciat la creació d’un espai sense fum a la zona de tribuna superior. Per adaptar-se a la llei vigent, l’entitat instal·larà una zona de la graderia de tribuna per deixar-lo lliure de tabac, espai que també intentaran replicar a la zona de preferent abans de finalitzar la present temporada. Quelcom més lent sembla el procés de construcció de la Ciutat Esportiva, factor que està frenant de retruc la creació d’un equip femení, tal com ha reconegut el president Josep Maria Andreu a la petició d’una petita accionista.

El president Andreu també ha parlat del ‘cas Viti’: «Viti no va estar ben assessorat, si no pagaven els 500.000 euros de clàusula, ni marxava ni el deixarem marxar. Estic segur que tindrà oportunitats de jugar, va tenir setmanes complicades però tinc confiança en el fet que ens donarà alegries». Pel que fa als possibles reforços de cara al mercat d’hivern, Andreu ha afirmat que «tindrem la màxima paciència possible, els tècnics decidiran. Si al mes de desembre hem de reforçar l’equip, ho reforçarem seguríssim».