Pol Domingo en una acció del matx

El Nàstic empata sense encaixar al camp de l’Andorra (0-0)

Els grana sumen un punt al camp de l’Andorra després d’empatar i deixar la porteria a zero per tercer partit seguit a la lliga. La millora en defensa es tradueix en més de 290 minuts sense encaixar

Pol Domingo s'està consolidant a l'eix de la defensa grana | Gimnàstic

El Nàstic sembla haver canviat el xip. Els grana han empatat (0-0) al camp de l’Andorra, igualada que li permet allunyar-se un punt més de la zona de descens a Tercera Divisió. Tot i que el triomf no ha viatjat cap a Tarragona, el punt es pot considerar positiu perquè confirma la millora del conjunt nastiquer en les darreres setmanes. Els homes de Toni Seligrat han aconseguit deixar la porteria a zero per tercer partit consecutiu, acumulen més de 290 minuts sense que Bernabé reculli una pilota de la seva xarxa i han tancat dos partits contra dos rivals de la zona alta sumant quatre dels sis punts possibles. Ara, cal tornar a gaudir de més encert en els metres finals i fer bo l’empat diumenge vinent a les 12.00 hores davant l’Ebro al Nou Estadi.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Poca cosa en el primer temps

El resum del primer temps podria basar-se en els darrers minuts abans del descans. Les ocasions més clares d’ambdós equips s’han produït en la recta final després d’uns primers 40 on les ocasions i el futbol vistós han brillat per la seva absència. Tant que s’ha hagut d’esperar al minut 28 per veure la primera ocasió dels grana. Una passa en profunditat des del centre del camp per a la desmarcada de Pedro Martín acabava amb el malagueny encarant la porteria rival per finalitzar amb un tímid xut que es convertia en el primer intent entre pals dels tarragonins.

Disputa dins de l'àrea a l'Andorra-Nàstic
Els grana han deixat la porteria a zero per tercer partit de lliga seguit | Gimnàstic

La resposta dels del Principat no es feia esperar. Era el minut 32 quan una centrada des de la banda dreta era desviada per Juan Rodríguez. L’esfèric ha sortit llepant el pal dret de Bernabé, fent reaparèixer el fantasma dels gols en pròpia porteria marcats contra el Zaragoza a la Copa del Rei. No ha estat fins als darrers minuts abans del descans quan el matx s’ha animat per ambdós bàndols. L’Andorra posava setge a la porteria Bernabé amb un xut elevat de Moha i un vol del porter andalús per evitar l’1 a 0. La segona meitat semblava repetir el guió amb un inici molt equilibrat però les pors han quedat ràpidament al vestidor. El Nàstic avisava en el minut 65 amb un llançament de banda que pentinava Martín per un Oliva que ha realitzat un xut que ha rebutjat Ratti i Brugui, atent, ha enviat l’esfèric al fons de la xarxa.

Malauradament l’àrbitre assistent ha considerat que Oliva es trobava en fora de joc quan Martín ha pentinat. L’Andorra respondria en el minut 72 amb una nova rematada en pròpia porteria de Juan Rodríguez i, en el llançament de cantonada posterior, Bernabé volava per evitar l’1 a 0. L’encontre s’obria i amb l’arribada dels minuts finals, les ocasions es repartien. Habran engaltava un llançament de cantonada per enviar l’esfèric llepant a la base del pal esquerre en el minut 83. Bernabé, ja en el temps de descompte, tornava a ser clau per evitar el gol local. Finalment, repartiment de punts per a un Nàstic que en suma 23, dos més que la promoció i la zona de descens directe a Tercera. Diumenge vinent a les 12.00 hores davant l’Ebro, a repetir sensacions però incloent gols per confirmar la recuperació i l’inici de la remuntada per salvar amb tranquil·litat la categoria.

La neu, present però llunyana durant el partit
Els voltants del camp de futbol de l'Andorra | Gimnàstic

Andorra

Ratti, Feher, Vilanova (Bessone 74’), Martos, Jilmar, Rai, Riverola, Bover, Moha (Musa Jr 74’), Iker (Ludo 88’) i Casadesús

Gimnàstic

Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Domingo, Bonilla, Goldar, Miranda, Brugui (Giner 74’), Ballesteros (Habran 55’), Oliva i Pedro

Targetes grogues

Per als locals Riverola (57’), Vilanova (63’), Rai Marchán (84’) i Ludo (90’) i per als visitants Oliva (57’) i Goldar (70’)