Celebració de l'empat a dos del Nàstic

Un gol del porter Suárez en el minut 96 salva el Nàstic davant el Villarreal B

Els grana empaten contra el Villarreal B un encontre molt disputat on ha hagut d’aparèixer el porter Suárez per, en la darrera jugada del matx, evitar la derrota amb un gol salvador

El Nàstic ha empatat contra el Villarreal B (2-2) al Nou Estadi en el primer matx de la segona fase de la temporada 2020-2021 on es decidiran els setze equips que lluitaran definitivament per l’ascens a Segona Divisió. Els tarragonins han evitat la derrota de la forma més èpica possible: en el temps de descompte i amb un golejador totalment inesperat com és el porter José Aurelio Suárez. Una diana del porter, que havia pujat a rematar en el minut 96, ha evitat la derrota després d’un matx on els visitants han estat efectius, han aprofitat la qualitat del davanter Arana per desequilibrar el matx i on han estat a punt de marxar amb el premi gros de la ciutat.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

El Nàstic, golejador a pilota aturada

Els homes dirigits per Toni Seligrat marxen de l’encontre amb la sensació agredolça d’haver fet mèrits per endur-se el triomf però s’han hagut de conformar amb un celebradíssim empat en el temps de descompte. Tot i que el Villarreal B ha demostrat bones maneres i ser un equip molt complicat, sabent practicar un futbol combinatiu i també un futbol més agressiu i intel·ligent quan tocava, ha tingut molta més feina el visitant Jorgensen que el local José Suárez.

Arana, líder de la davantera grogueta, desequilibrava la lluita amb els defenses amb diferents accions que guanyava per velocitat. La seva presència imposava fins que Pedro ha vist porteria. Una falta penjada a l’àrea visitant i un posterior rebuig defectuós ha acabat amb el malagueny enviant l’esfèric al fons de la xarxa en el minut 23. Els locals colpejaven primer però els groguets reaccionarien ràpidament. Arana controlava una pilota a la frontal de l’àrea i l’engaltada es colava al fons de la xarxa d’un Suárez que tocava la pilota però no podia aturar-la en el minut 30.

Acció del Nàstic-Villarreal B
Pedro Martín, primer golejador del matx, observa des de la distància un jugador del Villarreal B | Laia Solanellas

No ha estat fins al segon temps quan el marcador s’ha capgirat per complet després d’un final de primera meitat on, tot i que el Villarreal B no generava excessiu perill, sí que demostrava tenir el matx molt més controlat que els locals. Un clar penal de Carlos Albarrán sobre Arana era transformat per Millán  en el minut 56 per fer l’1 a 2 en el marcador electrònic. Els castellonencs s’avançaven i canviaven novament el seu registre per intentar sentenciar el matx.

Més sensació que perill real

Suárez seguia sense veure com cap jugador visitant xutava entre els tres pals però la sensació de perill existia. Arana i Millán, els dos golejadors groguets, havien d’abandonar el terreny de joc per lesió i el Nàstic  ho aprofitava per anar en augment pel que fa a l’assetjament a la porteria de Jorgensen. Albarrán  provava sort en el minut 80, Amang  enviava un cop de cap al travesser en el minut 83 i Oriol  intentava empatar en el minut 88.

Quan tot semblava perdut i mig Nou Estadi començava a assimilar la derrota, ha aparegut l’èpica. Minut 96, un més dels cinc afegits després d’una lleugera aturada per molèsties físiques visitants. Un llançament de cantonada executat per Bonilla  que rebutja malament el porter del Villarreal B, l’esfèric queda a la vora d’un José Suárez  que havia pujat a rematar i que ha posat la cama per enviar l’esfèric al fons de la xarxa i fer esclatar els 996 espectadors presents a les graderies.

Celebració d'un gol del Nàstic
Tota la banqueta s'ha dirigit a fer pinya amb Suárez | Laia Solanellas

Amb aquest punt, el Nàstic evita que el Villarreal B puntuï en excés i manté les distàncies amb uns groguets que tanquen la lligueta de sis equips amb 1,53 punts de coeficient. Els grana, que han vist com el Barça ha guanyat l’Alcoyano (2-1), baixen a la tercera plaça amb 1,71 punts de coeficient. La pròxima cita d’aquesta reduïda lliga serà, si no hi ha canvis, diumenge vinent a la tarda al camp de l’Alcoyano.

Gimnàstic

Suárez, Albarrán, Trilles, Quintanilla, Oriol, Tienza (Lasso 73’), Miranda (Fullana 61’), Bonilla, Carbia (Amang 80’), Pedro (Lupu 80’) i Oliva (Ballesteros 80’)

Villarreal B

Jorgensen, Andrei, Dela, Murria, Dani, Hassan (Pacheco 64’), Carlo, Ros, Agüero (Pacheco 64’), Millán (Harper 74’) i Arana (Collado 70’)

1-0 / Pedro (22’)

1-1 / Arana (30’)

1-2 / Millán (56’) penal

2-2 / Suárez (96’)

Targetes grogues

Per als locals Tienza (35’), Oliva (36’), Quintanilla (38’), Miranda (41’) i per als visitants Arana (41’), Murria (63’), Ahn (76’), Collado (81’)