Atienza ha marxat lesionat en el primer temps

Bones sensacions del Nàstic tot i la derrota contra el Zaragoza

Els grana cauen derrotats per la mínima (2-3) en un matx on acaben amb deu per lesió de Cardona. Ballesteros i Brugui han avançat en dues ocasions l’equip de Bartolo

Vídeo resum del partit entre el Nàstic i el Zaragoza (imatges del Real Zaragoza)

El Nàstic no s’ha pogut estrenar al Nou Estadi aquesta pretemporada amb victòria i ha caigut derrota per la mínima (2-3) contra el Real Zaragoza, equip de Segona Divisió. Els grana han deixat bones sensacions sobre la gespa i semblava que el resultat podria acompanyar però un gran gol de Ros en el minut 85 i una diana de Lasure en el 90 quan els tarragonins jugaven amb un menys sobre la gespa, ha acabat per decantar la balança i provocar una derrota intranscendent.

Un equip força titular

Xavi Bartolo ha decidit apostar per una alineació força semblant a la que es pot intuir de cara a l’inici del campionat de lliga. El lleidatà ha format un 4-2-3-1 amb Bernabé sota pals, defensa per Valentín, Goldar, González i Bonilla amb Márquez i Petcoff al centre del camp, Giner i Prats per les bandes, Lolo Plá pel centre i Lasso en la punta d’atac. La titularitat de Joel ha estat a darrera hora en el lloc de Sadik, mentre que l’extrem dret de l’atac es preveu que sigui per Habran, avui lesionat.

Tot i la potència de l’alineació, diversos factors han condicionat el matx: el Zaragoza estava més rodat i afrontava el seu sisè partit estival i la teòrica diferència de categoria que s’havia de notar. Una teoria que no s’ha portat a la pràctica de forma molt contundent. Els grana han plantat cara, han demostrat la identitat que volen tenir a partir d’aquesta temporada i han començat a agradar al seu públic basant-se en la seguretat defensiva i la intenció de jugar la pilota amb criteri des de darrera. Prats, després d’una jugada col·lectiva, posava a prova un Ratón que volava per evitar el gol local. La resposta visitant arribava en el minut 25 amb un xut de falta de Dwamena que Bernabé rebutjava amb un puny i a contrapeu.

Foto de família del Nàstic 2019-2020
Foto de família del Nàstic 2019-2020 | Laia Solanellas

Els gols, després dels canvis

No ha estat fins ben entrada la segona meitat quan el partit s’ha trencat. La igualtat mostrada per ambdós conjunts desapareixia en el minut 69, quan un potent xut de Pol Ballesteros des de la frontal es colava al fons de la porteria defensada per Ratón. El Nàstic aconseguia el premi després d’uns minuts on les ovacions de la graderia anaven dirigides a les intencions de jugar a futbol, tot i que aquest fet comportés algun risc, tal com ha succeït en l’empat aragonès. Una errada de Djetei en la sortida de la pilota després d’una passada de Cheikh ha acabat amb l’exgrana Suárez empatant en el minut 72.

El jove porter, que uns instants abans havia evitat l’empat amb una mà miraculosa, no podia fer res per veure com l’1 a 1 pujava a l’electrònic. Afortunadament pel Nàstic, l’alegria visitant ha durat poc. Una jugada trenada per la banda dreta acabava amb una centrada al segon pal que despenjava Jonathan Pereira. El davanter habilidós ha cedit l’esfèric per un Carreón que ha retallat dins de l’àrea i ha estat objecte de falta. El penal l’ha transformat Brugui per situar un provisional 2 a 1  que quedaria neutralitzat al 2 a 2 després d’un potent i col·locat xut de Ros que ha acabat al fons de la porteria de Cheikh. I ha estat en el minut 90, quan el Nàstic jugava amb un menys per lesió de Cardona, quan el Zaragoza ha anotat el gol del triomf gràcies a Lasure.

Pol Valentín en una acció de la primera meitat
Pol Valentín en una acció de la primera meitat | Laia Solanellas

La derrota dona el trofeu Ciutat de Tarragona al conjunt aragonès i suposa la primera ensopegada grana de la pretemporada. Una derrota que va acompanyada de bones sensacions i motius per creure que l’equip entrenat per Xavi Bartolo està posant els fonaments per trobar el premi al llarg de la campanya. L'equip gaudirà diumenge de jornada de descans i dilluns tornarà a la feina en una doble sessió a les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou.