Una pilota de futbol sobre un terreny de joc

Un empresari del territori vol fundar el successor del CF Reus i competir la pròxima temporada

L’empresari Lluís Llauradó vol posar en marxa un nou club amb fons propis per encetar el camí del successor espiritual del CF Reus. Competir la campanya vinent, l’objectiu

El futur del futbol a la capital del Baix Camp després del final tràgic del CF Reus segueix sense estar clar, però candidats a agafar el relleu no semblen faltar-hi. A la proposta del CF Reus Roig-i-negre i les bones intencions de la Plataforma Sempre Reus 1909, s’hi afegeix una tercera opció que es troba sota el paraigües de l’empresari Lluís Llauradó.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Llauradó, de 52 anys i nascut a Reus, té la ferma intenció de crear un club de futbol que intenti agafar el forat deixat pel CF Reus Deportiu i encetar un projecte que ja compta amb un fet diferencial respecte a les actuals propostes existents: ja compta amb solvència econòmica. Llauradó, propietari dels restaurants «Peixateries Velles» i «Sa Kika» al centre de la capital del Baix Camp i amb negocis internacionals, té decidit iniciar el projecte amb fons propis per anar creixent amb pas ferm i constant.

L’empresari no està sol dins d’aquesta idea i comptarà amb el suport de diferents persones relacionades amb el món del futbol. Un dels socis fundadors és fill de l’exjugador del Barça Carles Reixach, mentre que ja es té aparaulada la vinculació amb un director esportiu que ha passat per la disciplina blaugrana per posar els primers fonaments d’allò que s’ha de veure sobre el terreny de joc.

Com és el projecte?

Llauradó arriba amb la ferma intenció de presentar el projecte més sòlid per intentar crear un digne successor del CF Reus Deportiu. L’objectiu és mantenir el sentiment d’identitat de la ciutat envers aquest esport mantenint el color roig-i-negre sota un nom i un escut que ja estan definits, però guardats per al moment que tot surti a la llum pública. El club de futbol seria un dels pilars del projecte que Lluís Llauradó vol implantar a la ciutat, però no l’únic. L’altre es troba en la construcció d’un Centre de Tecnificació esportiu privat d’alt rendiment que ofereixi serveis als esportistes del territori com actualment ja fa el CAR de Sant Cugat.

Esportivament es preveu que els inicis siguin des de la categoria més baixa: Quarta Catalana. Anar creixent amb pas ferm i decidit, tot i que no es descarta que es pugui accelerar el creixement inicial sortint a competir en alguna categoria més elevada mitjançant l’adquisició d’alguna plaça vacant sempre que fos possible. L’objectiu inicial seria la de crear dos equips: un sènior masculí i un sènior femení.

L’interès de Llauradó pel futbol reusenc no arriba ara. Ja va mantenir converses amb l’administrador concursal del CF Reus, David López, per intentar comprar el club. López demanava aleshores que l’empresari es fes càrrec dels 220.000 euros per a què l’entitat pogués sortir a competir a Quarta Catalana, però amb el deute acumulat de més de vuit milions d’euros present. Apostar per aquesta via o iniciar un club en la mateixa categoria, però amb cap mena de deute era un dilema amb molt fàcil solució.

Els primers contactes

El projecte està neixent, però ja ha fet petites passes per intentar establir vincles que enforteixi les seves primeres passes. Ja han existit contactes amb l’Ajuntament i des del projecte de Llauradó es considera que ambdues parts s’han d’ajudar sempre que no existeixi mai un vincle de dependència respecte a l’estament públic.

També han existit les primeres converses amb la Fundació Futbol Base Reus amb qui s’espera tenir una bona entesa i demostrar que la solvència del projecte és prou contundent per a unir esforços i convertir-se en el club on puguin seguir progressant els jugadors que acaben l’etapa de futbol formatiu, mentre que pel que fa a altres plataformes que busquen un futbol roig-i-negre a la ciutat es té la intenció de mantenir reunions per a unir esforços i que es converteixin en part implicada del projecte.

Aquestes són les principals línies d’una tercera via per a mantenir vius els colors roig-i-negres a la capital del Baix Camp després del final del CF Reus. Només el temps dirà si és el principi de quelcom més gran.