Logo de la plataforma Sempre Reus 1909

La plataforma «Sempre Reus 1909» vol crear un club de futbol a Reus i competir la pròxima temporada

Un grup de seguidors del CF Reus crea una plataforma amb l’objectiu de sumar esforços i agrupar la força suficient per crear un club que pugui competir oficialment la temporada 2021-2022

El futbol de la capital del Baix Camp passa pels moments més delicats de la seva història després del tràgic final del CF Reus Deportiu i un grup de persones vol posar-hi remei. Donar una decent continuïtat a la història del club del Carrer Recasens i Mercadé és l’objectiu a llarg termini de la plataforma «Sempre Reus 1909», moviment creat per un grup de seguidors del CF Reus que vol ser l’origen de la creació d’una nova entitat reusenca que esdevingui en un futur club de referència per al futbol ganxet.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Presentació oficial

«Sempre Reus 1909» s’ha presentat aquest dimecres a la Sala Santa Llúcia de Reus amb la presència de la desena d’integrants de la plataforma i una trentena de persones on han destacat cares conegudes de l’esport local com l’expresident del CF Reus Ramon Alabart, l’exregidor d’esports Jordi Cervera, l’històric jugador Santi Juncosa o Xavi Castro, president de la Fundació Futbol Base Reus.

Un acte que ha servit per deixar clares les intencions inicials de la plataforma: «Volem trobar un consens entre totes les entitats locals, les empreses i la Fundació Futbol Base per intentar fer el club que Reus mereix, que tothom vol i espera», ha explicat Alexis Gómez, un dels integrants del moviment. Gómez ha volgut destacar la serietat del projecte, desmarcant-se d’altres moviments al voltant del successor espiritual del CF Reus: «Això va de debò, és un projecte seriós i tots desitgem que el Reus torni a competir encara, no tolerarem plataformes o associacions que surten per destrossar la feina d’altres».

Dos dels integrants de la plataforma Sempre Reus 1909
Josep Maria Piñol (esquerre) i Alexis Gómez (dreta) són dos dels integrants de la plataforma | Joan Alfons López

L’objectiu és crear un club des de zero però buscaran el suport econòmic més fort per a començar des de la màxima categoria que es pugui: «Reus no es mereix un club a Quarta Catalana, es mereix quelcom millor per tornar al mapa del futbol català, la idea és sortir a competir la pròxima temporada, això està claríssim, però amb la situació que vivim darrerament on no se sap si acabarà l’actual campanya és molt difícil posar una data. Treballem per a què la pròxima temporada el club estigui constituït, tingui plantilla i pugui competir», ha afirmat Alexis Gómez.

Per a què això sigui possible, caldrà molta força pel que fa a suport econòmic: «Volem que la gent confiï en nosaltres, buscarem contactar amb la gent i les empreses per buscar suports i trobar la inversió que necessitem per tirar endavant el projecte. Si algú des d’Irlanda com el Mark Wilson (empresari) pot ajudar i creu en nosaltres, crec que aquí hi ha motius i gent suficients per col·laborar».

La Sala Santa Llúcia durant l'acte
Més d'una trentena de persones han assistit a l'acte | Joan Alfons López

El successor del CF Reus

La plataforma «Sempre Reus 1909» neix amb el difícil repte de convèncer tothom que estigui mínimament interessat a tenir futbol a Reus per pujar al seu vaixell amb el repte de mantenir la flama del CF Reus. No ho podrà fer amb el mateix nom però sí que, de moment, recupera part de la identitat en el disseny del logo: «Presentem una imatge basada en el sentiment de pertinença a un club històric del futbol català; la marca esdevé com una flama, aquesta que pretén mantenir ben viva per a seguir fent història i fer renéixer aquest club», explica la Plataforma.

Aquest 25 de novembre s’ha presentat oficialment un intent per a què la ciutat de Reus recuperi quelcom que ha perdut: la referència futbolística roig-i-negra que més d’un segle havia existit. El camí no serà fàcil però algun dia s’havia de començar. Només el temps dirà si aquesta va ser la ruta correcta.

Pere Rubio i Ramón Alabart han presenciat l'acte
Pere Rubio i Ramon Alabart, implicats en la salvació del CF Reus l'any 2010, han estat presents | Joan Alfons López