Djetei s'avança en una acció a Toni Martínez

El Nàstic diu adéu a Segona amb un empat contra el Lugo

El Nàstic empata (1-1) contra el Lugo en un duel on Uche ha empatat el gol d’Herrera. L’afició acomiada la campanya animant i amb ganes de temporada 2019-2020

Djetei s'avança en una acció a Toni Martínez | Laia Solanellas

S’ha acabat. La temporada 2018-2019 ha arribat al seu final després de l’empat del Nàstic davant el Lugo (1-1), resultat que ha quedat en un segon pla quan els seguidors, en els darrers instants de temporada, ha donat el tret de sortida a la campanya 2019-2020. Ho ha fet animant, cantant, onejant les banderes i les pancartes nastiqueres. El públic té ganes de tornar a sentir el Nàstic seu, aquell equip que lluita, s’entrega i guanya. I avui, com en alguns partits de la temporada, els grana han merescut guanyar però s’han hagut de conformar amb un empat.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Primer temps amb domini grana

El Nàstic ha saltat a la gespa buscant deixar la millor imatge possible en el seu comiat de Segona. L’equip, amb Montero de titular, s’enfrontava a un Lugo amb només dues lleugeres sessions d’entrenament després d’aconseguir la permanència el passat dimarts i venir a Tarragona a complir amb l’expedient. Tot i que els homes d’Enrique Martín han gaudit de la possessió de la pilota en bona part dels primers 45 minuts, les ocasions grana han tardat en arribar. Avisava Pol Prats en el minut 15 enviant l’esfèric un pèl per sobre de la porteria de Varo després d’una centrada d’Abraham des de la banda esquerra.

Abraham ha vist targeta groga per una dura entrada sobre Valentín
Abraham ha vist targeta groga per una dura entrada sobre Valentín | Laia Solanellas

Els nastiquers seguien picant pedra i Abraham, en el minut 24, engaltava una pilota a la frontal per encastar la pilota al lateral de la porteria gallega. Montero, un dels destacats del primer temps, veia com Uche enviava l’esfèric al pal en el minut 40. El Lugo, per la seva banda, ha intentat explotar la velocitat de Gerard Valentín per la banda dreta però no ha trobat perill. Únicament un llançament de falta de l’extarragoní Juan Muñiz ha provocat quelcom de neguit en l’avui titular Isaac Becerra.

Els gols, en el segon temps

S’ha hagut d’esperar a la segona meitat per veure els gols de l’encontre. Montero, en el minut 51, avisava enviant la pilota al travesser de Varo. Un minut després era el visitant Gerard Valentín qui feia lluir-se un Becerra que ha enviat l’esfèric a corner després d’actuar ràpidament pel xut desviat per un company. No ha estat fins al minut 63 quan el marcador s’ha estrenat. Cristian Herrera culminava un contraatac per, amb un xut potent i gens elevat, batre Becerra per l’esquerre. L’alegria duraria poc a casa dels gallecs perquè un minut després, Uche empataria després d’aprofitar una assistència de Sergio Montero des de la banda dreta.

Montero celebra amb ràbia el gol d'Uche després de donar-li l'assistència
Montero celebra amb ràbia el gol d'Uche després de donar-li l'assistència | Laia Solanellas

Només Javi Márquez, amb un parell de llançaments llunyans, han generat el suficient perill per intentar marcar el gol del triomf. Amb aquest resultat, el Nàstic tanca la temporada ocupant la vintena posició amb 36 punts. El present ja s’ha acabat i el club ja pot parlar obertament d’un futur que començarà a parlar aquest dimecres, quan el club té previst presentar el director esportiu Sergi Parés. El següent serà Xavi Bartolo. I així fins a completar els pilars fonamentals d’un projecte que té previst tornar als entrenaments durant el mes de juliol. Fins aleshores, la feina està en els despatxos.

Gimnàstic

Becerra, Salva, Noguera, Djetei, Abraham (P. Valentín 46’), Cotán, Márquez, Palanca, Pol Prats (Cardona 62’), Montero (Sun 77’) i Uche

CD Lugo

Varo, G. Valentín, Menosse, José Carlos, Lebedenko, Pita, Seoane, Rey (Gil 52’), Muñiz (Campillo 78’), Martínez (Barreiro 60’) i Herrera

0-1 / Herrera (63’)

1-1 / Uche (64’)

Targetes grogues

Per als locals Abraham (33’), Djetei (46’) i Sun (82’) i per als visitants Seoane (37’), Lebedenko (54’), Pita (64’) i Campillo (93’)

Àrbitre

José Antonio López Toca, del comitè territorial càntabre

Matx corresponent a la jornada 42 del campionat de lliga de Segona Divisió disputat al Nou Estadi de Tarragona amb la presència de 2.526 espectadors