Els tres nous jugadors del Genuine ja posen amb la samarreta ganxeta

El Reus Genuine es reforça amb la Fundació Villablanca i l’Escola Nostra Senyora del Mar

El conjunt Genuine de la Fundació Futbol Base Reus arriba a un acord amb la Fundació Villablanca. Tres jugadors i diferents voluntaris s’incorporaran a l’equip

El Reus Genuine s'ha reforçat amb sis reforços de cara a la temporada 2019-2020 que començarà amb la primera cita del torneig al Complex Esportiu Futbol Salou el pròxim 15 de novembre. La Fundació Futbol Base Reus ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Villablanca i aquesta cedirà tres usuaris del centre per incorporar-se com a futbolistes de l’equip Genuine que entrena David Sangrà. A més, la Fundació Villablanca també aportarà personal voluntari de suport que participarà en els entrenaments i els desplaçaments de l’equip.

Acord beneficiós per ambdues bandes

Cori Rodríguez, gerent de la Fundació Villalba, i Xavi Castro, president de la Fundació Futbol Base Reus, han estat els protagonistes de signar el nou conveni que aportaran tres jugadors al Reus Genuine. Alguns usuaris i usuàries de Villablanca compten amb experiència en els jocs Special Olympics i en diverses competicions esportives. Ambdues parts busquen promocionar la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental com un recurs terapèutic i per millorar la seva qualitat de vida.

Els jugadors i la monitora de l'Escola Nostra Senyora del Mar
Els jugadors i la monitora de l'Escola Nostra Senyora del Mar | Cedida

Cal recordar que LaLiga Genuine és una competició de LaLiga que inclou específicament equips de futbol formats per persones amb discapacitat. En la temporada 2019-2020 prendran part 36 equips d'arreu de l'estat espanyol. La competició es desenvolupa per fases, la primera de les quals tindrà lloc els dies 15,16 i 17 de novembre en el Complex Esportiu de Futbol de Salou. També es viatjarà a Sevilla per competir a les ciutats esportives del Sevilla i del Betis. La tercera cita de l’agenda serà a Gran Canària, concretament a la Ciutat Esportiva de la UD Las Palmas a Maspalomas. La penúltima aturada serà a la Ciutat Esportiva de Mareo, a Gijón, mentre que la traca final serà a Bilbao, concretament a Lezama.

D'altra banda, l’Escola Nostra Senyora del Mar també s’ha sumat al projecte amb tres nous jugadors i una monitora com a personal voluntari de suport en l’apartat tècnic, completant així aquesta tanda de sis jugadors que es posen a les ordres de David Sangrà.