El Calafell ha esclatat d'alegria amb el triomf final

El Calafell reestrena el Joan Ortoll amb un triomf de prestigi davant el Reus

El Calafell s’imposa al Reus (4-3) en un duel que decideix Arnau Xaus amb un gol en el darrer minut de partit. Segon triomf calafellenc i segona ensopegada reusenca a la lliga

El Calafell ha esclatat d'alegria amb el triomf final | Laia Solanellas

Un derbi ha de tenir de tot: gols, emoció, tensió, aficions entregades i alguna polèmica. I el Calafell-Reus d’aquest vespre, ha complert amb el patró. El Club Patí Calafell s’ha imposat al Reus Deportiu Miró (4-3) en un encontre emocionant que ha fet vibrar les avui reestrenades graderies del Pavelló Joan Ortoll. Els homes dirigits per Ferran López no han pogut tenir millor reestrena com a local després de sumar la segona victòria de la lliga, un triomf de prestigi que recompensa els mèrits realitzats en altres encontres que no s’han transformat en triomfs.

Els ganxets s’avancen i Xaus empata amb polèmica

El Calafell i el Reus Deportiu Miró han saltat sobre la pista del remodelat Pavelló Joan Ortoll buscant el triomf. L’objectiu d’ambdós conjunts era clar i uns primers minuts d’encontre d’anada i tornada han deixat constància. No ha estat fins al minut 9 quan una jugada individual trencaria el marcador inicial. Àlex Rodríguez realitzava una acció en solitari per la banda esquerra, retallava per quedar-se davant Serra dins de l’àrea petita i superar-lo amb un lleuger toc per fer el 0 a 1. Els del Baix Camp s’avançaven però els del Baix Penedès no es rendien. Tot i els intents, el marcador no s’ha mogut fins que ha aparegut una targeta blava. Ha estat per Pablo Najera. La blava al jove roig-i-negre es convertia en una falta directa que Arnau Xaus s’encarregaria d’executar.

El calafellenc ha iniciat el llançament, ha encarat Ballart i ha realitzat un fort xut que ha tocat en els ferros de la porteria del Reus, expulsant la bola lluny de la porteria ganxeta. Ara bé, la bola no havia xocat en el travesser. Havia tocat ferro però el que hi ha dins de la porteria i que serveix per aguantar la xarxa. La repetició televisiva de les càmeres de TarragonaDigital.com (disponible en els pròxims minuts) deixa ben clar que la bola entra, tot i que surt rebutjada per l’impacte amb el ferro superior que hi ha dins de la porteria de Ballart. En directe i a la pista, el bàndol ganxet considerava que no era gol, aixecant així unes contundents protestes cap a la parella arbitral que havia donat validesa a la diana.

El Calafell agafa la paella pel mànec

En el segon temps, s’ha capgirat el marcador. El Calafell, que començava el duel perdent, s’encarregava d’avançar-se i anar colpejant. Oriol Palau aprofitava un rebuig de Ballart a un xut llunyà de Sergi Romeu per fer el 2 a 1 en el minut 28. Marc Julià, en una acció individual dins de l’àrea, empatava en el minut 33. Els de Jordi Garcia reiniciaven el duel però els jugadors dirigits per Ferran López volien celebrar el retorn a casa de la millor manera. El reusenc Sergi Torné anotava el 3 a 2 en el minut 43 gràcies a una internada per la banda dreta. El Joan Ortoll esclatava d’alegria però quedava massa temps.

Salvat pressionant Torné per recuperar la bola
Salvat pressionant Torné per recuperar la bola | Laia Solanellas

Una falta directa executada a la perfecció per Marc Julià es convertia en el 3 a 3 quan faltaven tres minuts per al final. Semblava que el repartiment de punts seria el resultat final però el Calafell no s’ha conformat. Un xut llunyà, un rebuig de Ballart i un intel·ligent Arnau Xaus que ha engaltat un xut sec s’ha convertit en el definitiu 4 a 3  en el darrers minuts de partit. El Pavelló s’enfonsava i, tot i que els de Garcia han jugat sense porter en els darrers segons d’encontre, no ha servit per evitar el triomf d’un Calafell que torna a casa per la porta gran sumant el segon triomf de la campanya que el situen amb nou punts a la novena plaça. El Reus Deportiu Miró, per la seva banda, cau a la sisena posició amb onze però amb un duel pendent de jugar.