El Calafell rebent instruccions de Ferran López

El Calafell només pot empatar a Taradell

Els verds s’avancen amb un 0 a 2 però li empaten molt ràpidament. Baixen una posició a la taula però guanyen un punt de comoditat dins del playoff pel títol

El Calafell i el Taradell abans de començar el partit
Els verds només han pogut empatar a la pista del penúltim | @CPTaradell

El Club Patí Calafellno ha pogut passar de l’empat (2-2) a la pista del Taradell després d’un partit on els quatre gols han estat matiners i on els porters han resultat claus per al repartiment de punts. Els calafellencs volien sumar la segona victòria de la campanya lluny de casa però s’han hagut de conformar amb un empat que els fa perdre un lloc a la taula però els fa guanyar un punt de distància respecte al novè, el Lleida.

Els gols, en els primers dotze minuts

El Calafell no ha pogut començar millor el partit. En la primera possessió verda, diana. La primera jugada del partit després de la sacada des del centre de la pista ha estat monopolitzada pels homes de Ferran López. Després d’una llarga combinació on els locals han recuperat la bola durant uns segons però l’han perdut ràpidament per la bona pressió calafellenca, Guido Pellizzari rematava una jugada de fins a una dotzena de passades per engaltar un fort xut creuat que ha superat el porter Dalmau. Era el 0 a 1 i no s’havia arribat al primer minut de joc. L’equip no ha baixat el ritme i ha buscat un segon gol que ràpidament ha trobat.

Una acció de Pellizzari per la banda acabava amb el verd passant per darrere de la porteria de Dalmau. Torné s’ha creuat, Pellizzari ha enganyat el defensor i Torné, per la base el pal esquerre de la porteria taradellenca, ha fet el 0 a 2 fregant el minut 6 de partit. Faltaven 44 minuts per finalitzar l’encontre però els del Baix Penedès posaven la primera pedra per sumar la segona victòria de la temporada lluny del Pavelló Joan Ortoll. Malauradament, el final seria ben diferent del de l’inici, tot i que la reacció local no es faria esperar.

L’empat, en un obrir i tancar d’ulls

Era el minut 10 quan un xut llunyà de Dani Rodríguez era rebutjat per Martí Serra. El refús ha deixat una bola dividida a la frontal de l’àrea. L’estic de Marçal Casadevall ha arribat abans que el de Pellizzari i ha batut la porteria verda per fer l’1 a 2. Deu minuts havien passat des del xiulet inicial i ja s’havien vist tres gols. El partit prometia. I més quan Casadevall ha tornat a repetir protagonisme pocs segons després. Una jugada per la banda dreta de l’atac del Taradell acabava amb una bola enrere de Molera per un Casadevall que no s’ho ha pensat i ha engaltat un fort llançament que no ha pogut aturar Martí Serra.

Era el minut 12 i ja s’anava 2 a 2. Per aquesta regla de tres, el marcador al final dels 50 minuts anava pel camí de ser escandalós. Malauradament per a l’espectador neutral, això no ha estat així. Les aixetes golejadores s’han tancat en ambdós bàndols. El domini inicial del Calafell s’ha aigualit amb les dianes locals i no hi ha hagut manera de decantar la balança. La netedat del partit tampoc ha ajudat al respecte. Cap dels dos conjunts ha arribat a les deu faltes i no han comès cap infracció mereixedora de falta directa. Un matx molt net que únicament ha deixat veure un penal força protestat a favor del Calafell en la recta final del matx.

El públic local ha interpretat, amb bon criteri tenint en compte la repetició televisiva de la jugada, que Oriol Palau havia posat més pa que mantega buscant la pena màxima. Corria el minut 43 i el mateix Palau veia com el local Dalmau li aturava l’acció. Serra, a l’altre costat, evitava la derrota en les accions posteriors. Finalment, repartiment de punts entre ambdós conjunts que deixa el Calafell una posició més avall d’on començava la jornada. Ara és setè amb 26 punts, cinc més que el Lleida, primer equip que no es classificaria per al playoff pel títol. La pròxima cita verda serà dissabte vinent a les 20.00 hores al Joan Ortoll rebent el Caldes.